Premierul Mihai Tudose a precizat că, cel mai probabil, Guvernul va introduce o taxă de solidaritate, destinată persoanelor care au câştiguri mari şi care trebuie să plătească în plus la stat pentru că acesta le-a oferit şansa să se îmbogăţească. El a precizat că se fac simulări în acest moment, nefiind stabilit un prag, şi a susţinut că taxa nu va fi aplicată dacă simulările nu arată că ea va fi sustenabilă.

“Încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. (…) Va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani”, a spus premierul Tudose.

Şeful Executivului a spus că nu ştie dacă taxa de solidaritate va fi aplicată de anul viitor, nefiind încă stabilit un prag, având în vedere că simulările continuă. El a spus că sunt mai multe scenarii testate în acest moment, însă nu a oferit detalii cu privire la aceste simulări. Tudose nu a spus nici cât se aşteaptă statul să încaseze prin acest impozit, pentru a-l considera fezabil.

“Dacă se va stabili că va fi aplicat de la un anumit prag, un anumit procent, iar impactul va fi foarte mic, probabil că nu îl vom aplica. (…) Dacă cifra este foarte mică şi nu contează, e mai mare efortul decât rezultatul, nu va fi aplicată”, a explicat Tudose, citat de news.ro

18 COMMENTS

 1. Dragnea saptamana trecuta:

  “Nu am discutat despre nicio altă taxă, am văzut că se titra pe televiziuni – ce taxe mai pregătește coaliția și Guvernul românilor – nicio taxa, dimpotrivă vrem să luăm măsuri care să facă viața mai ușoară și lor și mediului de afaceri. (…) Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români, ca să fie foarte clar și sper să se rețină această declarație a mea.”

  Se pare ca Tudose nu a retinut declaratia lui !

 2. In Olanda sunt 3 trepte de impozitare:

  Venit anual pana la 19.982 euro, 36,55 %
  Venit anual de la 19.982 euro pana la 67.072 euro, 40,8%
  Venit anual peste 67.072 euro, 52%

  E luat in calcul orice venit. Bineinteles, procentul se aplica sumei care depaseste pragul.
  Asigurarea de sanatate nu este inclusa in acest impozit. Ea se plateste separat, in mod obligatoriu, de toate persoanele peste 18 ani.

  Consider ca in Romania trebuie sa fie scump sa fii bogat.
  Consider ca in Romania trebuie marit impozitul pe proprietate si scazut (spre deloc) cel pe munca.

 3. Vezi ce înseamnă lăcomia, ura faţă de celălalt, setea de îmbogăţire peste noapte şi discriminarea!?
  Dă bre omului/cetăţeanului român, oricărui om de etnie românească fondurile necesare pentru a trăi ca să poată contribui şi el la ceea ce înseamnă fond suveran!
  Discriminarea e pe faţă!
  Doar aceste ”hahalere” au dreptul de a trăi mult mai bine faţă de cetăţeanul ”f…lit”cu sărăcie zi şi noapte?! Doar ”scârbele” astea care citez:
  ”’Guvernul va introduce o taxă de solidaritate, destinată persoanelor care au câştiguri mari şi care trebuie să plătească în plus la stat pentru că acesta le-a oferit şansa să se îmbogăţească.”’
  Doar acestor ”nemernici” le-a oferit statul prin scăunarii ocupanţi de funcţii şi majoritatea cetăţenilor români NU!? Ei pot să moară cu zile sau să dispară din românica!?
  Incredibil ce creier ”mucegăit şi impuţit” de şi prin lăcomie!!!

 4. Taxa aia ar trebui sa se aplice in primul rand parlamentarilor, pentru ca statul le-a permis sa acumuleze averi care le depasesc de sute de ori veniturile legale. Apoi mai discutam.

 5. D-le Rasu Tudor, cand aveti vreun interviu cu primul ministru rugati-l sa ne clarifice in ce fel beneficiez de mai multe din partea statului pt ca am salariul (din mediul privat) de 7500 Eur? Platesc taxe cat pentru 20 de salarii, nu e suficient? In spitalele de stat nu calc, copii sunt la scoli private. De ce as fi solidar cu putorile psd? PS. Lucrez cate 12h zilnic

  • In romania e bine pt tine. Daca ai fi fost in olanda, la salariul asta brut, ai fi primit net 4168 euro. Din astia 4168 de euro, tre sa dai cam 100 pe asigurare medicala plus cam 800-900 de euro after-school (ca lucrezi 12 ore pe zi). E adevarat ca educatia si sanatarea din olanda nu se compara cu cele din romania, dar si platesti multi bani pt ele…

   • As fi gata sa platesc impozite ca in olanda dar: sa nu fie necesar sa platesc operatia de apendicita 2000 eur la medicover sau naserea copilului 2000 eur la Euroclinic din motiv ca spitalele de stat sunt imputite. Asta in conditiile in care cotizez mii de eur pe an la cass.

    • Exact. Din pacate, tu platesti o suma mare la sanatate si alti 4, 5 pe langa tine nu platesc nimic. Cum ar fi ca toate persoanele peste 18 ani sa plateasca obligatoriu asigurare de sanatate ?
     Si 3 niveluri de exepmlu:
     100 de lei pe luna – ti se deconteaza orice tratament intr-un spital de stat. Nivel minim obligatoriu.
     400 de lei pe luna – ti se deconteaza orice tratament pe teritoriu tarii.
     700 de lei pe luna – ti se deconteaza orice tratament in UE.

   • Ce-s toate balmajelile astea cu Olanda in sus si-n jos. Maestre, pentru ce-i ofera statul asta (coruptie la greu, drumuri de toata jena, spitale mizere si zanateci care dau exemple tampite din tari ce nu se pot compara cu a noastra) omul plateste mai mult decat suficient.

 6. Sunt de acord cu taxa de solidaritate a parlamentarilor/ primarilor pt cetatenii nevoiasi.
  Sunt de acord si cu taxa de solidaritate a magistratilor pt colegii lor care pierd la CEDO !
  Macar o asigurare de malpraxis, ceva..

 7. Asta-i prima surpriza pe care PSD ne-o pregătește. Realitatea cruda este ca suntem într-o groapa financiara astfel încât criza “greceasca” ce va veni nu poate fi evitata prin cârpeli. Vor urma tăieri de salarii și pensii iar apoi dezastrul. Mulțumim ciumei roșii.

 8. aberatia unei minti marxiste: “persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţioneaza in toata lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani”,

  Bai tarane, ai trei minciuni si un nonsens intr-o singura fraza.
  Minciunile:
  – beneficiaza de o multime de lucruri din partea statului: care-s alea? si de ce aia care nu cistiga “foarte mult” nu beneficiaza? Adica statul face discriminare? Atunci mergi direct la puscarie, cu tot cu guvernul tau, ca recunosti ca incalci Constitutia si multe alte legi…
  – functioneza in toata lumea: daca tu n-ai fost decit in 2-3 tari, asta nu inseamna ca “toata lumea ta” e chiar toata lumea… de SUA ai auzit vreodata, de exemplu? E, cum e in “lumea aia”, stii?
  – statul care i-a oferit prilejul…: adica statul a avut prilejul sa faca niste bani, sa fie destept si sa munceasca si mi- a dat mie prilejul, nu? Daca dau statului afacerea mea ce faceti ba cu ea, afara de faliment?

  Nonsens: sa fie solidar cu statul. Da de ce? Cum poate un om sa fie solidar cu un stat? Da statul cind e solidar cu omul? Da cita vreme tre sa fiu solidar? Da de ce numa unii sa fie solidari cu statul, altii nu…. o aberatie cap-coada… numa disperarea socialistilor ii poate impinge la masuri de acest gen. Nu va bucurati ca taxa asta e numa pentru unii, altii de it voi, va fi cite o taxa pentru fiecare pina in final.

  Asta e socialismul: dreptul guvernului de a-ti lua oricind, oricit, cit are el nevoie ca sa continue utopia si sa continue sa conduca niste imbecili care n-au facut nimic in viata. Tu, individ, esti proprietatea statului (cu care vrea asta sa fiu eu solidar) care hotaraste absolut arbitrar citi bani trebuie sa dai.

  N-ai ba Tudose bani de stadionul din marea metropola Alexandria? Du-te ba la Phenian, comunistule! PSDistilor, nu m-am suparat cind a bagat Ponta taxe si impozite pentru ca aveau o logica si un rost. Asta cu solidaritatea cu statul, la voi, n-are decit o legatura cu furatul asa ca ati cistigat un mare dusman.

 9. Mai bine s-ar pune tunurile pe marii evazionisti, incercarea de destructurare a mafiei puternice a fructelor si legumelor a celor din medicamente si cate si mai cate. Am uitat mai sunt si unii cu gulere albe.

 10. O mizerie, o haiducie socialista de rahat, ii penalizezi pe cei care chiar muncesc si dai pomeni jigodiilor care nu misca un pai. N-o sa faca decat sa creasca evaziunea, asa functioneaza economia, dar ce sa stie gigeii astia?

 11. Nu stiam ca functia de premier are in fisa postului si activitatea de purtator de cuvant al psd. De functia de hartie igienica pt Dragnea stiam, asta de acu m-a surprins ;p

 12. Sa se introduca si taxa de solidaritate pt aia care se duc la pescuit in Brazilia si se intorc cu mana goala, dreac’… pana cand sa suporte banii astia pt avioane saracii fara sa se intoarca cu ceva-n juvelnic?!….
  Eu cred ca e taxa pe inavutire mai corect. Si uite cum aia care o sa fie fix un puc deasupra pragului care declanseaza aplicatea acestei legi pe venitul lor vor fi impinsi de statul roman sa faca ilegalitati fuscale, iar…

Leave a Reply