Un prim gest de sfidare si de panica al majoritatii PSD-ALDE in Parlament : presa a fost data afara din comisia ce trebuie sa o audieze pe Carmen Dan, fostul prefect de Teleorman propus ministru de interne.

Audierile pentru toti ceilalti candidati au fost publice.

PSD si ALDE au votat in comisie ca presa sa fie scoasa din sala pe motive ca “se discuta aspecte de siguranta nationala”. O aberatie sustinuta de parlamentari, cata vreme candidatul nu este inca ministru si nu are acces la informatii secrete, iar MAI nu se ocupa de siguranta nationala ci de ordinea publica. Siguranta nationala este atributul SRI.

Temerile presei sunt ca respectiva candidata, Carmen Dan, nu stapaneste aspectele simple si elementare necesare pentru a detine functia de ministru al afacerilor interne.

In cele cateva zile cat a detinut presedintia Comisiei Juridice din Senat, Carmen Dan s-a remarcat prin necunoasterea unor termeni juridici elementari, desi spune ca este absolventa de drept.

Sunt curios daca noii sefi ai Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, vor avea vreo reactie la acest abuz si comportament nedemocratic, decis chiar de parlamentarii partidelor pe care acestia le conduc.

PS : Dupa o audiere absolut formala care a durat 10 minute, Carmen Dan a primit aviz pozitiv

24 COMMENTS

 1. De acum incolo, PSD (mai exact Dragnea) face legea in Tara Romaneasca! Cum ati vrea sa se sesizeze chiar cel care a ordonat acest abuz?

 2. Din cate stiu audierile nominalizatilor pe postul de ministru de interne si aparare au fost intodeauna facute in absenta presei. Poate gresesc.

 3. Radu precum stii prefectul este “omul” MAI in teritoriu deci are acces la informatii clasificate, nu stiu ce nivel dar are iar această doamnă este fost prefect. Este adevarat ca MAI se ocupă cu ordinea publica dar informațiile cu care intra in contact si divulgarea acestora țin de siguranta națională.

   • Este o părere nimic mai mult. Nu incerc sa vand nimic doar prezentam argumentat o situație de fapt. Poți sa verifici. Oricum fiecare om trebuie judecat pentru faptele sale

    • Subscriu. Poate doamna a fost intrebata ceva cu privire la Strategia Nationala de Aparare si cum ar aborda-o, de exemplu. Inteleg nemultumirea, dar poate trebuie ceruta o declaratie oficiala care sa explice acest lucru. Desi vad la pe la noi nu prea se poarta asta.

 4. Dar care a fost cel/cea care habar nu a avut să răspundă la 26 întrebări şi se vrea ministru?
  Wow! Pe ce mâini încape ţara!

 5. Toate audierile pentru MAI si MApN au fost facute mereu de Comisii fara presa. Deci nimic nou sub soare. Oricum astept de la Guvern O mare curatenie in Romatsa. S-au aciuiat acolo o ultime de oameni care nu au studiile necesare sau care au avut probleme la si isi mai rotunjesc veniturile

 6. Eu spre deosebire de d-voastra n-am votat niciodata cu dreapta si implicit cu Basescu.. Eu cred ca uneori mai exagerati si d-voastra cum a fost si-n cazul de fata.Hai sa vedem ce o sa faca d-na Carmen Dan la MAI si mai vedem..P.S.Gandirea asta tipic basista o intalnim si-n cazul celor din presa care se cred singurii detinatori ai adevarului absolut si singurii care cred ca au numai drepturi..O zi buna sa aveti

 7. De unde dracului sa fie familiarizata cu notiuni de drept ? Sa fim seriosi , a facut “Dreptul” in 90 la una din miile de “universitati ” fabrici de diplome aparute in Romania.A dat licenta in 2000 la Academia de Politie care pe atunci “licentia “pe banda rulanta.

 8. dupa ce ani intregi ati facut propaganda agresiva si ati promovat un partid corupt, imoral, plin de incompetenti – PSD, (sau mai degraba ati atacat sistematic toti adversarii sai) , acum va plangeti ca va da afara de la dezbaterile publice… dar nu pot sa cred.. sunteti penibili.

Leave a Reply