Franta este statul occidental cu cea mai importanta contributie la dezvoltarea Romaniei moderne. Intre marele si micul Paris a fost mereu o legatura stransa, o ancora pro-europeana pentru ambele state. 

Președintele Franței, Francois Hollande, efectuează marți, 13 septembrie, o vizită de stat în România, informează duminică Palatul Elysee pe site-ul său de internet.

Potrivit agendei pe săptămâna 12-18 septembrie a șefului statului francez, publicată de Elysee, președintele Hollande se va deplasa la București și la Brașov.

În perspectiva vizitei în țara noastră a președintelui Francois Hollande, Guvernul României a adoptat, joi, trei documente care stabilesc măsuri pentru organizarea sezonului cultural România — Franța 2018, program cultural bilateral dedicat celebrării Centenarului României Moderne, precum și pentru dezvoltarea colaborării în domeniile educației și mediului, scrie Agerpres.

 

11 COMMENTS

 1. Dacă nu anunţau francezii pe site-ul preşedinţiei, nici că aflam de la informatorii cotroceniului!
  🙂 🙂 vine cu ceva afaceri gen: vaccinuri pentru..aviară, zica, col uterin la fete şi băieţi care nu au împlinit vârsta de 14-16 ani, sau cu..novative! Să fim serioşi, urmăreşte ceva în dezavantajul României! Niciunii cu funcţii înalte sau ca reprezentanţi care au venit în românica, nu au venit decât pentru interesele lor ca ţară dar în dezavantajul românicei! Nu se observă că absolut tot ce s-a făcut prin promisiuni în legătură cu străinătăţurile, au fost strict în dezavantajul românilor şi a României? Fiecare trebuie să facă un exerciţiu de memorie în toate facerile verbale sau în scris, ori au fost minciuni ori au fost furăciuni, pentru care nimeni nu despăgubeşte un ban prin lege, cât desprre recuperarea furăciunilor mai ales de la firmele străine…ioc, de la firmele româneşti…pas cu pas spre uitare!
  🙂 🙂 cică luptăm cu corupţia şi munca la…..negru !

 2. Cu tot respectul, Franţa a fost destul de rezervată în relaţia cu România din ultimii 26 de ani. Nu prea am simţit prietenia Franţei. În NATO ne-au vârât americanii iar intrarea în UE a fost susţinută cu toate vocile de Marea Britanie. Ce să mai spun despre intrarea în Schengen? Franţa, Olanda şi Germania se opun intrării României în Schengen. Franţa şi Germania apărând interesele comerciale ale Olandei… Astea sunt realităţile lumii de astăzi. Pentru această situaţie nu sunt de vină doar francezii. Să spunem şi asta. Dacă mai adăugăm şi faptul că Franţa, conform studiilor istorice moderne, a regretat trecerea Transilvaniei sub administraţie românească în 1918, considerând că i s-a făcut o mare nedreptate Ungariei… Să mai adug şi faptul că la încheierea Tratatului de pace de la Paris (1947) am obţinut Transilvania la insistenţele lui Stalin care a dorit să pedepsească Ungaria?Conform ultimilor documente studiate de către istorici, rezultă că Franţa, Marea Britanie şi SUA erau gata să-i dea Ungariei pământul românesc numit Transilvania. În 1947… România, astăzi, conform dorinţei Franţei, SUA şi Marii Britanii nu ar fi avut în graniţile ei Transilvania. Cum ar fi arătat România de astăzi? Să fim realişti şi să nu le atribuim altora merite pe care nu le au. În toată istoria ei, România a avut noroc, nu prieteni. Din păcate.

  • Cu tot respectul in toti acesti 26 de ani toti si-au batut joc de Romania. Ce-i drept si Romania a fost extrem de alunecoasa prin conducatorii ei, au pupat peste tot si fara rost.

 3. Off topic, ca întotdeauna: ( 😀 )

  După recuperarea de către PNL a băsiștilor din PDL și acum a lui Zegrean, ce urmează: puparea condurului lui Băsescu și punerea sa ca premier??? Asta da, DREAPTĂ, în Romînia… 😀

 4. vine sa inaugureze minunata “fabrica”de elicoptere airbus de la brasov. si sa ii convinga pe “catelusii” nostrii sa faca o prima comanda de vreo 10 aparate pe care romania sa le puna apoi la dispozitia fortelor onu de mentinere a pacii din africa.nu isi deplasa el funduletul pana aici de dragul nostru.acum vreo saptamana il trimise pe ministrul apararii pe post de buzdugan si acum vine el sa semneze intelegerea.

  • exact ce spusei.fabrica o facura dar comenzi canci.tinand cont ca va avea o capacitate de 15 aparate /an si va porni la jumatate din capacitate ,vom fi obligati sa comandam cu 150 mil.$ 10 aparate ca sa aiba astia de munca pana la inceputul lui 2018.vrei nu vrei bea grigore aghiazma.si cica vine in spiritul “prieteniei” franco-romane.pe dracu! vine sa ne bage pumnul pe gat.

 5. Sa nu zica Luluta peste o luna ca la chemat Ponta si pe nea Hollande asta pe banii lui Ghita,mai ales ca-i socialist de al lor,in trupa europeana in care joaca si pesedistii.Ca scoate aia la povesti mai ceva decat Creanga,Ispirescu si fratii Grimm la un loc.

Leave a Reply