Cotația aurului a crescut vineri în urma victoriei partizanilor ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele 27 de luni, grație statutului său de valoare de refugiu în perioade de turbulențe, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

În jurul orei 3.50 GMT, uncia de aur a urcat până la 1.359,08 dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat după data de 19 martie 2014, în creștere cu aproape 8% comparativ cu valoare înregistrată la debutul tranzacțiilor pe piețele asiatice, după care a revenit la 1.320 dolari.

“După ce a depășit pragul de 1.350 de dolari în cursul tranzacțiilor pe piețe asiatice, aurul este pe care să-și consolideze avansul în jurul valorii de 1.320 dolari”, a apreciat Jameel Ahmad, analist la FXTM.

Potrivit acestuia, dacă aversiunea față de risc se extinde pe piețele financiare, așa cum se preconizează, aurul ar putea continua să crească.

Cotația aurului a fost susținută vineri de incertitudinile economice și politice ale Referendumului din Marea Britanie precum și de repercusiunile sale asupra piețelor mondiale.

 

7 COMMENTS

 1. Aici se vede fata hidoasa a capitalismului salbatic. Ce altceva reprezinta decat specularea perfida a pietelor financiare, de catre marea finanta mondiala ?

 2. Și acesta e doar începutul…
  Ce ziceți, domnule Tudor, când vom auzi de devalorizarea accelerată a Euro?
  Sper că rezerva de Euro a BNR e gestionată corect.

  • Da, este gestionata foarte corect de catre masonul Murgul Isarescul, membru al grupului Bilderberg la ale caror intalniri anuale participa regulat. Noroc ca in tara noastra la televizor nu se comunica atunci cand se duce, ca deh, la noi se dau in exclusivitate povesti pe baza de politica damboviteana. Sanatate!

   • “ale carui”, nu “ale caror”. Scuze, am gresit! Sper ca nu a fost fatal, pentru cei care intentionau sa ma ia la picioare in cap anticipat! Sal

   • Aud că mai deunăzi, înainte de Brexit, fu mare deranj la Dresda cu grupul lui Bilderberg.
    Cică s-au înjurat ca țiganii. În spatele ușilor închise, ca domnii.

 3. Bancile romanesti nu au pierdut , ele s-au pierdut cu totul, au disparut sub grija pretioasa a guvernatorului ,avem rezerva de aur si nu aven,,,,,,,,, drumuri, spitale ,scoli si multe altele ,dar avem partidul meu, guvernul meu sotia mea in viitor si un parlament si o noua dictatfura . Si am gasit vinovatul batrani , ei sunt raul ,,,,,, nu mai muncesc ca sa avem ce fura si sa fim integri ei cu votul lor nu lasa tineri frumosi si liberi sa conduca tara .

Leave a Reply