OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, şi-a bugetat pentru anul acesta un profit net de 2,58 de miliarde de lei, cu 7,5% mai mare faţă de rezultatul de anul trecut, dar ia în calcul venituri cu 7,5% mai mici, de 13,68 de miliarde de lei pentru 2018. Cifrele reprezintă estimările pentru OMV Petrom SA calculate conform standardelor internaţionale de contabilitate.

Bugetul a fost realizat pe baza unui preţ mediu al ţiţeiului Brent de 50 de dolari pe baril. Luând în considerare evoluţia curentă a pieţei, preţul ţiţeiului Brent se aşteaptă să înregistreze o valoare medie de 60 de dolari pe baril. În România, ne aşteptăm la o cerere similară de gaze naturale şi electricitate comparativ cu 2017. Nivelul marjelor de rafinare se estimează a fi mai scăzut decât cel din 2017, din cauza revenirii preţurilor ţiţeiului, iar consumul privat în creştere din România va susţine cererea de produse petroliere“, se arată în documentele publicate pe site-ul companiei.

Estimările de buget vor fi supuse aprobării adunării generale a acţionarilor de pe 26 aprilie.

La nivel consolidat, grupul OMV Petrom a terminat anul trecut cu venituri de 19,4 miliarde de lei, cu 17% mai mari faţă de cele din 2016, şi un profit net de 2,48 de miliarde de lei, de 2,4 ori mai mare faţă de cel din 2016, scrie zf.ro

 

3 COMMENTS

  1. Dar cetatenii romani,traitori in Romania,toti au acelasi nivel de salarizare ca a celor din occident,de se calculeaza pretul la nivelul si buzunarul lor?! Am inteles,poate gresesc, fiecare tara isi face pretul conform venitului pe familie si salariul minim/mediu pe cap de biped. In Romania,de ce nu se respecta? Unele tari nu consuma pic de gaze in gospodarie,consuma energie electrica din surse proprii(energie nucleara),la noi e taman invers!

    • Răspunsul este simplu. Pentru că celelalte țări sunt suverane spre deosebire de România care este o colonie.

Leave a Reply