Maine are loc prima sedinta CSAT din mandatul presedintelui Klaus Iohannis. Doua persoane importante vor participa si ele pentru prima oara la sedinta : gen.lt. Nicolae Ciuca, seful Statului Major General si Eduard Hellvig, director SRI ce va primi votul de investitura cel mai probabil in aceasta dupa amiaza.

Iata comunicatul Administratiei Prezidentiale :

Marţi, 3 martie a.c., începând cu ora 15.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la: • Starea de securitate din Ucraina. Implicaţii pentru România; • Stadiul proceselor de asociere politică şi economică cu Uniunea Europeană şi de integrare euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest; • Stadiul îndeplinirii Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României; • Proiectul de lege privind planificarea apărării; • Concluziile rezultate în urma desfăşurării exerciţiilor şi antrenamentelor de mobilizare, în anul 2014, pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare; • Activitatea Consiliului Operativ al Securităţii Cibernetice, în anul 2014, şi evoluţiile înregistrate în spaţiul cibernetic; • Activitatea Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, în anul 2014; • Regulamentul de organizare şi funcţionare al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO; • Provocările actuale generate de migraţie în contextul securitar din zone cu potenţial terorist; • Activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în anul 2014; • Stadiul îndeplinirii hotărârilor adoptate de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în anul 2014.

Acum 2 saptamani am adresat presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare in care ceream ca din Strategia Nationala de Aparare adoptata de regimul Basescu in 2010 sa fie scoasa referirea la mass media drept o vulnerabilitate la adresa securitatii nationale. Aceasta mentiune nedemocratica si profund antieuropeana a fost asumata de Traian Basescu explicit ca vizand Trustul Intact si postul tv Antena 3.

 

5 COMMENTS

 1. Domnule Tudor, urasc off-topic-urile de aceea am sa va rog foarte mult sa nu afisati acest mesaj. Vreau doar sa va notific ca linkul cartii dumneavoastra (Secretele Armatei) catre site-ul Nemira indica eroare. Noul link este: https://nemira.ro/secretele-armatei-puterea-din-umbra
  De asemenea dati-mi voie sa va multumesc pentru tot ceea ce faceti. Din pacate sunt mult prea putini voluntari care sa lupte pentru aceasta tara, fiecare dupa priceperea lui dar intodeauna cu onestitate. Uite ca am spus-o… Acum chiar va rog sa nu lasati acest mesaj sa treaca pentru ca mai mult decat urasc off-topic-urile urasc sa se creada despre mine ca sunt un lingusitor. Va multumesc.

 2. Dl Radu Tudor…Puterea corupe ..de la un mieros “invit partidele” a ajuns Iohannis sa decida cum sa voteze majoritatea….Hm asta suna a bolsevism…nu vrei sa decizi tu tot si gata..? ce rost are sa voteze parlamentul?.!
  Greu sa ai o putere si sa nu faci abuz de ea…trebuie sa ai inteligenta ca sa stii unde-i limita dintre bine si rau…
  PS..am observat ca se face cenzura pe la alte ziare daca il critici pe Iohannis…(asa era pe vremuri cu nutzy si besescu)…..probabil din cauza asta l-au”urcat” asa tare in sondaje..

 3. Ma bucur sa constat ca in sfarsit oamenii s-au trezit si au pus pe agenda CSAT “evoluţiile înregistrate în spaţiul cibernetic”.
  Sincer nu stiu ce va face Iohannis dar stiu sigur ca Ponta a declarat ca este un sustinator (si va fi un avocat in CSAT in calitatea sa de VP al CSAT) al solicitarii prin scrisoare deschisa a D-lui Tudor asa ca eu unul stiu cui voi adresa intrebarile in cazul in care lucrurile vor ramane “asa cum am stabilit” de catre base.
  Cred ca multi dintre noi ne-am dori sa fim chibiti la discutiile din acest CSAT. Din pacate acelasi lucru si l-ar dori (poate de doua ori mai mult) si toti ce nu iubesc aceasta tara asa ca ma voi multumi sa constat efectele, atunci cand ele vor avea loc si in masura in care ele vor fi public vizibile.

 4. 02 MARTIE, 2015 – “Klaus Iohannis, contract semnat pe fonduri europene, în atenția DNA” – http://www.dcnews.ro/klaus-iohannis-contract-semnat-pe-fonduri-europene-in-aten-ia-dna_468997.html

  Băsiștii și iohanniștii din presă au trecut foarte lejer peste acest subiect. O știre de un minut, două și gata, următorul subiect.

  Nu spumegă ca în cazul cumnatului lui Ponta, nu-i cere nimeni demisia! Ce porci ipocriți!

  Îi văd deja pe toți CEILALȚI din dosar “rezolvați” de așa-zisa justiție, mai puțin neamțul sfânt, el fiind imun la orice, întocmai ca Băsescu…

 5. Și pe site-ul Jurnalului Național: 02 Mar 2015 – 20:50 – “DNA, pe firul unui contract semnat şi de Iohannis. Prejuduciul se ridică la 1,5 milioane de euro” – http://jurnalul.ro/stiri/observator/dna-pe-firul-unui-contract-semnat-si-de-iohannis-prejuduciul-se-ridica-la-1-5-milioane-de-euro-685498.html

  Hai cu “huooo, jos imunitatea politicienilor”, Iohannis! Ah, stai, tu nu ești politician, tu ai “picat” în noiembrie 2014 de pe Lună sau poate chiar ai candidat ca independent! Așa-i, imunule-la-orice?

Leave a Reply