La nivel național au votat la europarlamentare, de la deschiderea secțiilor de vot la 07.00 și până la ora 10.00 un număr total de 1.003.913 alegători. Acest trend este deja spre 1,3-1,4 milioane de votanti la ora publicarii acestei postari.

Aceasta informatie foarte interesanta care poate indica o nuantare spectaculoasa a intentiei de vot contine insa cateva detalii ce trebuie privite cu atentie :

  1. structura de varsta a celor care au votat pana la aceasta ora


Intentia de vot pe judete si partidele care controleaza aceste judete :

Avand in vedere datele de mai sus, cei care privesc intentia de vot foarte crescuta in raport cu alte alegeri ca un element favorabil opozitiei (PNL, USR, PMP) ar trebui sa aiba un optimism ceva mai moderat.

Structura de varsta dar si judetele cu varf de participare ne demonstreaza, pana la aceasta ora, ca realitatea e ceva mai echilibrata la intentia de vot putere-opozitie.

Cu Teleorman, Giurgiu sau Olt pe primele locuri, structura votului trebuie studiata cu atentie.

Ramane insa informatia esentiala a momentului : participarea la vot mult peste asteptari, inseamna, in mod traditional pentru toate alegerile din ultimii 20 de ani, o perspectiva buna pentru fortele politice de opozitie la adresa stangii, reprezentata de PSD.

Un alt element favorabil partidelor de opozitie o reprezinta cozile de la sectiile de votare din diaspora.

In ce masura vor conta acestea in batalia cu cele de acasa din Teleorman, Olt sau Dambovita, vom vedea impreuna in orele urmatoare.

Voi reveni.

5 COMMENTS

  1. Sunt curios ce explicatii or sa aiba Pieleanu si Chiriac … cred ca surpriza o sa vina din Teleorman si Giurgiu motoarele PsD ,ALDE o sa fie minuscul ,dezamagirea lui Badea ! Promotorii PSD-ISTI tre sa inteleaga un lucru important ,s-a terminat cu promisinile si vesnicul.”o sa ” ! Vrem o Romania Europeană nu una PSD-ISTA !

  2. Vad ca s-a cam schimbat treaba. In fruntea prezentei la vot sunt judetele in care traditional PSD pierde.

Leave a Reply