Laura Codruţa Kovesi sta de mai bine de patru ore în faţa anchetatorilor de la Secţia care investighează abuzurile magistraţilor. Fosta şefă a DNA dă explicaţii în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Potrivit unor surse, Kovesi ar fi fost pusă sub urmărire penală și într-un al doilea dosar. Este vorba despre dosarul cu procurorii de la DNA Ploiești, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. Kovesi este suspectă de complicitate la represiune nedreaptă, sub forma participaţiei improprii şi grup infracţional organizat.

Fostul procuror-șef DNA Laura Codruța Kovesi a declarat joi, la ieșirea de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, că în timp ce studia dosarul în care urmărită penal, i-a fost adus la cunoștință faptul că este învinuită într-un nou dosar pentru constituirea de grup infracțional organizat.

Kovesi a spus că a venit la SIIJ să consulte documentele în baza cărora este acuzată în primul dosar îîn care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă și când a vrut să plece, în birou au intrat „vreo 10 avocați” care i-au adus la cunoștință că este învinuită în alt dosar.

„Le-am spus că nu am fost citată”, a zis ea.

„Am ramas in birou, mi s-a adus la cunostinta o invinuire, ca as fi coordonat grup organizat in DNA cu procurori trimisi in judecata. Mi-a fost predat un proces verbal care nu este semnat de procuror”, a adaugat Kovesi.

“Nu am avut acces la absolut niciun document din dosar. Mi s-a citit o acuzaţie, mi s-a că aş fi condus un grup organizat format din procurori din DNA. Ştim cu toţii că procurorii din cadrul DNA au fost recrutaţi printr-un inverviu, cu avizul CSM. Nu am citit acuzaţia, nu am văzut acuzaţia, pot doar să vă spun că am contestat această activitate. Nu am fost citată legal, nu mi s-a oferit posibilitatea de a avea un avocat, nu mi s-au respectat absolut niciunul dintre drepturile pe care le am. Dar asta nu este o problemă, oricând pot să explic ce am făcut şi spun că nu am comis niciuna din faptele pentru care s-au formulat aceste acuzaţii. Sunt nişte fabulaţii pe care eu o să mă străduiesc să le demontez şi să le clarific cât mai repede cu putinţă. Dar ca să fac acest lucru trebuie să iau la cunoştinţă pentru ce sunt acuzată, să ştiu în ce constau faptele, pentru ce s-au comis. Eu nu pot să mă apăr de un proces verbal de aducere la cunoştinţă a calităţii de suspect”, a declarat Kovesi.

Fosta șefă DNA spune că totul ar fi o „înscenare” pentru a-i bloca câștigarea funcției de șef al Parchetului European.

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie a pus-o sub urmărire penală pe Laura Codruţa Kovesi într-un al doilea dosar penal, potrivit unor surse judiciare citate de Antena 3.

Fosta şefă a DNA este suspectă de complicitate la represiune nedreaptă, sub forma participaţiei improprii, şi grup infracţional organizat, în dosarul în care sunt urmăriţi penal şi foştii procurori DNA Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

7 COMMENTS

 1. Sper sa inteleaga toti procurorii care comit abuzuri.
  Indiferent ca sunt sefi si ca se numesc Bica, Kovesi, etc.
  Legea se va intoarce intr o zi impotriva lor.

 2. Ca procuroare nu a excelat, in afara de mult circ n-a arata nimic, insa ca politician este “prima”, minte si dezinformeaza cu nonsalanta, fara sa i se miste un muschi al fetei.
  Este lipsita de demnitate, curaj si raspundere.

 3. Astept ca autoritatile sa se autosesizeze in cazul jurnalistei ANT 3, Roxana Ciuca, care a fost agresata si a fost impiedicata de protestatari, sa-si faca datoria pe cand transmitea de la audierea d-nei Kovesi.
  Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca “protestatarii” cu pricina ar fi avut in fata alti “protestatari” la fel de virulenti ca ei ?

Leave a Reply