Procurorii DIICOT au cerut, luni, Tribunalului Bucureşti ca pedeapsa stabilită pentru David Geclowicz, implicat în afacerea Black Cube, care a vizat spionarea Laurei Codruţa Kovesi, să fie de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, având în vedere că deja a stat 120 de zile în arest preventiv. Instanţa a amânat pronunţarea pentru 16 noiembrie.

“Îmi pare rău pentru toate părţile care au suferit. Îmi pare rău pentru tot ce am făcut. Am fost trimis aici de compania unde lucrez. E primul meu job. Lucram la această companie de câteva luni. După ce am fost arestat, am înţeles gravitatea faptelor. Am dat toate informaţiile pe care le deţineam. Vreau să spun că nu am un trecut infracţional, nu am fost niciodată pe punctul de a comite o infracţiune. Pentru mine, pentru familie şi pentru prietena mea a fost un şoc total. A fost o perioadă foarte dificilă, cele patru luni petrecute în arest au fost un coşmar. M-am gândit la viitorul meu şi vreau sa fac ceva bun şi util cu viaţa mea. Am nevoie de această şansă. Ştiu că, în viitor, nu e nicio şansă ca eu să încalc legea. Am cooperat cu investigatorii. Ştiu că pot să fiu de ajutor pentru societate şi pentru familie. Voi aprecia şansa şi mă voi supune tuturor regulilor impuse de instanţă. Îmi pare rău”, a spus David Geclowicz în faţa magistraţilor.

La rândul său, avocatul lui Geclowicz a spus că israelianul a executat deja 120 de zile de arest preventiv, iar el este mai util societăţii dacă se integrează decât dacă va sta în închisoare.

De cealaltă parte, avocatul Sorin Fusea, parte vătămată în dosar, a spus că pedeapsa propusă de DIICOT este una banală.

“Inculpatul nu a fost complice, ci coautor. Sunt avocat de penal şi faptul că cineva mi-a accesat adresa pe care aveam corespondenţa despre dosare în lucru este grav. Nu văd pentru ce s-ar aplica înjumătăţirea pedepsei pentru că periculozitatea faptei nu creează condiţiile pentru reeducare. Faptul că vine dintr-o familie bună arată că era conştient de gravitatea faptei”, a spus avocatul Sorin Fusea, căruia i-a fost accesată ilegal adresa de e-mail.

Instanţa a amânat pronunţarea pentru 16 noiembrie.

David Geclowicz şi Ron Weiner, puşi sub acuzare în dosarul privind spionarea comunicaţiilor şi hărţuirea familiei şi a unor apropiaţi ai procurorului-şef al DNA, Codruţa Kovesi, le-au spus procurorilor DIICOT că recunosc toate faptele de care au fost acuzaţi în dosarul “Black Cube” şi au semnat un acord pentru a fi judecaţi în procedură rapidă şi a beneficia de pedepse mai uşoare, cu suspendare.

Ron Weiner este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, iar David Geclowicz de complicitate la aceste infracţiuni.

În dosarul “Black Cube” sunt cercetaţi în continuare de procurorii DIICOT fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir şi Yossi Barkshtein, ultimul fiind angajat al firmei israeliene de investigaţii. Dragomir este în arest preventiv din 14 septembrie, iar pe numele lui Barkshtein a fost emis din 8 august un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Potrivit procurorilor DIICOT, Daniel Dragomir ar fi luat legătura cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, căruia i-a spus că vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui în judecată de către DNA, cerând demararea operaţiunii “Tornado”, scrie news.ro.

 

viewscnt

4 COMMENTS

  1. Nu stiu clar ce cer procurorii, in schimb banuiesc un lucru cert, presiunea externa enorma care apasa pe Justitia romana, pe Romania. Ar face foarte bine cu totii, ma refer la toate “marimile” actuale romanesti sa nu mai implice statul roman, Romania in sine, in razboaiele lor personale de afaceri si alte interese.

  2. Din dezvaluirile lui Cristoiu acesti doi agenti nu erau oricine. Au fost instruiti sa caute informatii de coruptie la Kodruta via familia si apropiatii ei: conturi, plati pentru a ajunge in functie etc De asemenea ei cautau informatii la Koldea inclusiv dovezi ca banii care s-au platit pt ziaristii rapiti in Irak nu au ajuns toti la destinatie ci in conturile susnumitului. Kodruta a negat ca i-a spart cineva emailul dar iata ca acesti agenti sunt condamnati pentru transfer neautorizat de date. Ale cui date? Nimeni din presa nu are curajul ca vorbeasca/ scrie despre asta, despre black cube. Refrenul care il auzim e ca “nu inteleg ce este si cu black cube-ul asta” sau ” sunt multe intoxicari” etc. Dar iata ca acesti doi agenti bine trainatzi primesc pedepse pentru ceva anume. Deci s-a intamplat ceva cu adevarat. Sper sa se gasesca un jurnalist curajos care sa se ocupe de aceasta afacere…

  3. Domnule Radu Tudor , primarul Oradiei a distrus fundația bijuteriei orașului Oradea : Dealul Ciuperca
    http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/investitie-de-19-milioane-euro-dealul-ciuperca-s-a-prabusit-dupa-prima-ninsoare-130516.html
    Eu știu clar și l-am avertizat că în timpul executării lucrărilor pentru Grădina Publică , nu are autorizație de la mediu . Având această informație , pot depunde plângere la DNA pe numele Ilie Gavril Bolojan ?

Leave a Reply