Producătorii Iron Dome aduc în România o rachetă, în premieră mondială.

Compania israeliană Rafael se va a fla în prima linie la expoziția internațională de la București – Black Sea Defense, Aerospace and Security – BSDA 2024 din această săptămână. Astfel, Rafael va prezenta în pentru prima dată la nivel mondial interceptorul Iron Lance, scrie defenseromania.ro.

„Prezența RAFAEL la nivel mondial, incluzând 20 de țări NATO, asigură suveranitatea clienților prin intermediul celor mai avansate tehnologii și soluții de apărare salvatoare de vieți care asigură superioritatea operațională”, se arată într-un comunicat emis către DefenseRomania de Rafael.

Tehnologii, produse și sisteme pentru soluții aeriene, terestre, navale, spațiale și digitale, confirmate în luptă, vor fi prezentate în BSDA 2024 pentru operatorii români din domeniul apărării, parteneri stimați ai RAFAEL de peste 25 de ani.

Rafael va prezenta în premieră în România interceptorul Iron Lance. Producătorul Iron Dome prezintă și soluții de ultimă generație privind amenințările aeriene, inclusiv dronele.

„Cumulând 13 ani de experiență în exploatarea sistemului IRON DOME,  interceptorul IRON LANCE va fi prezentat pentru prima dată la nivel mondial pe 23 mai, la București”, anunță Rafael.

Cei de la Rafael mai transmit că „un portofoliu renumit de soluții de apărare aeriană, de la SPYDER All in One (AIO) până la interceptorul DAVID’S SLING, include acum si sistemul avansat DRONE DOME cu capacitățile sale C-UAS și C-UAV, detectând și neutralizând amenințările UAS și UAV”.

SPYDER AIO, cel mai nou membru al familiei SPYDER, care integrează toate funcțiile principale ale mai multor sisteme complete într-un singur vehicul 8×8, cu dislocare în numai câteva minute pe terenuri dificile, cu timpi de reacție scurți și amprentă logistică minimizată, este o soluție revoluționară pentru provocările actuale.

DRONE DOME, cu soluția sa cuprinzătoare C-UAS și C-UAV, concepută pentru a detecta, urmări și neutraliza UAS și UAV ostile, în diferite scenarii operaționale, oferă un strat vital de protecție împotriva amenințărilor emergente cu metode diferite si variate.

SKY SPOTTER, sistemul pasiv de avertizare timpurie EO, care detectează, urmărește și gestionează mai multe ținte simultan, permite o investigație detaliată persistentă 24/7 a țintelor selectate.

Familia de rachete tactice cu ghidare de precizie SPIKE, aflată în serviciul Armatei României de 25 de ani, este de asemenea prezentă, fiind reprezentată de exponentul NLOS de generația a 6-a.

“Suntem încântați să participăm la expoziția BSDA și să prezentăm sistemele de apărare aeriană de ultimă generație ale Rafael”, a declarat Ariel Karo, EVP of Marketing and Business Development la Rafael.

“Această expoziție oferă o oportunitate unică de a demonstra cele mai recente inovații ale noastre și de a colabora cu partenerii din industrie pentru a aborda provocările emergente de securitate”, a conchis oficialul, citat de defenseromania.ro.

Leave a Reply