“Nu sunt ministrul chestorilor și generalilor. Sunt ministrul celor mulți, sunt ministrul românilor. (…) Nu am avut o grijă pentru generalii și chestorii care, având informații, ar fi optat pentru a ieși din sistem. Mesajul meu s-a adresat celor mulți”, a susținut Carmen Dan, într-o emisiune la România TV, potrivit Agerpres.

Am citit de 3 ori aceasta stire si m-am crucit. Atitudinea de tip proletar a ministrului de interne ne readuce pentru o secunda in anii ’50.

Asadar, Ministerul de Interne, cu 140.000 de angajati militari si civili, nu se conduce cu generali si chestori, ca in orice sistem normal, democratic.

Nivelul actualului mandat e pentru “cei multi”. Respectul meu pentru “cei multi”, subofiterii si ofiterii MAI duc mult din greul muncii, ei insa trebuie sa respecte ierarhia profesionala, ca in orice alt domeniu. Dar problema nu e la ei, sunt convins ca ei sunt alfabetizati cu organigrama si ierarhia intr-o structura militara sau cu grade profesionale.

Va dati seama cum se va prezenta de acum ministrul blond in fata Consiliului de Conducere al MAI, format in proportie covarsitoare din generali si chestori? Sefi de arma, directori de directii si directii generale in minister. Sa se uite in ochii sefilor Politiei, Jandarmeriei, Politiei de Frontiera, IGSU si sa le spuna : eu nu sunt ministrul vostru, eu sunt ministrul plutonierilor !? Ana Pauker ar fi crapat de invidie. 

Realitatea e ca din ianuarie anul acesta, senzatia predominanta este ca e vremea plutonierilor care conduc generalii, plastic vorbind. Si asta nu doar la MAI.

Cititi memoriile celor care au trecut prin anii ’50 si veti regasi ceva din atmosfera aceea lugubra. Cand proletariatul era la putere si se zbrobsea la intelectuali, la cei care aveau cat de cat o calificare profesionala.

 

15 COMMENTS

  1. Cum domne, nu cred asta. Dna ministru a avit o evaluare facuta de Dragnea si a ramas tot in minister. Deci pana mea, e buna. Eminenke, cu zicea Caragiale! Deci subtem noi rautaciosi si prost informati, parol. Eu cred ca defapt doamna e plutoniera si dragnea e ana pauker. Sincer:)

  2. Notiunea “Anii ’50” a fost golita de continut de CP Tariceanu care i-a invocat pana la refuz ori de cate ori un politician era deranjat de catre DNA cu vreun dosarel sau i se interzicea sa paraseasca tara trebuind sa faca vacanta probabil nu pe Coasta de Azur ci la Mamaia si shopping nu la Milano ci la Mall-ul lui Popoviciu….Astia erau anii 50 si cei care n-au mai auzit despre ei cred in continuare ca asa a caracterizat acei ani.Nu spun ca si Codrin Stefanescu,Ciuvica sau Badea au preluat si-au repetat aberatia ast pana s-au plictisit si ei.Asta ca s-o lamurim cu sintagma “ANII ’50” … Au demonetizat-o si pe asta domnule Tudor acesti “persecutati” ai DNA-ului institutie creat tot de PSD dar care atunci probabil ca era moderna pt ca era chiar a lor,in slujba lor.Despre ceea ce a spus doamna de la MAI,ar mai fi ceva de comentat ? In ziua de azi poti sa spui orice se vor gasi multi care sa te aprecieze,sa te creada,sa te admire….Azi are intalnire cu Mutu ! Sa discute despre acel stadion al lui Dinamo.Pana acum a dat declaratii megapopuliste cu “stadionul care apartine de drept celor multi” dar aici s-a oprit totul.Nici un gest concret care sa rezolve problema.Stadionul Dinamo este la un varf de unghie de a nu mai putea fi modernizat cu bani europeni desi fusese nominalizat chiar de catre UEFA….

  3. ce nu stie doamna ministru,este faptul ca nu munceste nimeni degeaba. consilieri voluntari, la heirup fara remunerere? asta numai in povesti. persoanele respective pot face o cerere la casa de pensii sa li se suspende plata pensiei pe timpul cat o consiliaza pe doamna ministru, sa ia salariul sau cum s-o numi plata lor, iar cand se schimba ministrul si ei pleaca acasa, reiau pensia. ce e greu de inteles?

  4. Ati luat la disecat fiecare cuvant a doamnei ministru, urat din partea Dvs. si a voastra. In esenta are dreptate, numai ca fraza trebuia formulata cu totul altfel, cu mai multa grija mai ales ca-n jur sunt o gramada de carcotasi. MAI este un minister extrem greu cu o gramada de vulpi si alte asemenea vietuitoare ale padurii. Daca nu esti atent(a), in principiu mult mai viclean(a) si cu mintea ascutita, esti mancat(a).

  5. dupa ce ne spui cat de rau e si occidentul, cum ne imbolnaveste el cu oua, te astepti ca oamenii sa voteze partide pro occidentale ? Avem ce sti promovat voi la televiziuni: partid comunist, totalitar, anti occidental, anti dezvoltare.

  6. ANII ’50 ! Fereasca Dumnezeu ! Unii vor sa se victimizeze spunand ca li se intampla abuzuri si persecutii exact daca nu mai rau ca in anii cincizeci….Doamne,iarta-i,nu stiu ce vorbesc,nu stiu pe ce lume traiesc dar vor sa para mai intelectuali,mai aplecati spre trecut….Memorialul Durerii in cazul lor ar putea fi inlocuit cu Memorialul Fofilarii(de Justitie)

  7. Buna ziua ,domnule Radu Tudor ! Marturisesc ca de prin ianuarie -februarie nu am mai intrat pe blogul dumneavoastra si probabil nu as fi intrat nici acum daca nu ar fi fost o situatie oarecum ciudata . In primul rand ,cu tot respectul ce vi-l port ,cred ca doamna ministru are dreptate .Frazele sunt rupte din context dar are dreptate . Nu e ministru sa le faca pe plac unora mari din MAI, ci e ministru al Romaniei – e clar , e limpede .Ca nu-i place domnului Coarna -sindicalist cu pensii si salarii ce cumuleaza vreo 13000 ron , e alta poveste . Insa interventia mea vizeaza alta treaba din MAI si anume admiterea la Academia de Politie .E un domeniu pe care ,chiar daca nu sunt in sistem , il cunosc destul de bine prin natura preocuparilor mele si de aceea imi permit sa fac totusi cateva observatii pe care sa le preluati dumneavoastra sau poate colegii dumneavoastra jurnalisti . Poate se explica tuturor de ce site-ul oficial al Academiei nu a oferit pe parcursul anului acesta ,spre deosebire de anii trecuti ,informatti complete despre concurs – inscriere , repartizare probe sportive , rezultate de la vizitele medicale si de la probelle sportive . Pana la ora aceasta nu exista subiectele – gresite sau nu – publicate pe site , ca doar profesori de istorie sunt garla in tara aceasta si pot sa- si dea seama de erori ,daca exista, dupa cum nici listele cu admisi nu sunt publicate pe site-ul oficial si subliniez ca e un site oficial ,nu facebook sau alte forme de comunicare . Mie mi se pare ,ca exista niste interese dubioase in jurul acestui concurs , pentru ca in Romania ,orice lipsa de transparenta naste suspiciuni . Domnul rector Torje ce are de spus acum ? In plus , pot sa afirm ca subiectele au fost facute de comisii de profesori selectati din tara de catre MEN , cazati si cantonati in Academie pe perioada concursului. La MEN exista la istorie un director general pe nume Doru Dumitrescu ,care in ani si-a constituit o retea de cadre didactice care face cursuri ,concursuri ,manuale , plimbari la burse etc. iar sursa profesorala e din aceasta camarila.Ar fi bine sa verificati spusele si poate ca ar fi bine sa scoateti la lumina si acest tip de coruptie si retele mafiote ,dezvolatate mai ales in ultimii 10 ani .

  8. Dar ce dezgustat sunteți domnule Radu Tudor de proletariat domnule Radu Tudor,ce dezgust fata oamenii simpli,subofițeri muncitorimea… e rau sa conteze si opinia oamenilor simpli in conducerea tarii ? (Nu ca asta s- ar intampla in colonia neoliberala Romania condus de un guvern marionetă si servil puterilor coloniale si departamentului de stat al Statelor unite )sa inteleg ca daca nu esti vreun diplomat grosolan de tipul lui Klem sau un trimi de tipul nefericitului Gordon, sa vreun Barroso,Nulland,vreun ambasador neobrazat si cu ambitii de colinist de tipul celui al Olandei,vreun sef al Nato etc, parerea ta nu trebuie sa conteze in conducerea tarii..aroganță asta a elitelor va duce la mari mari probleme politice si sociale in viitor!

Leave a Reply