Marcel Ciolacu a anunțat, la Gândurile lui Cristoiu, emisiune de pe Mediafax, că votul de învestitură a noului guvern Ludovic Orban va fi blocat, în Parlament. Președintele Camerei Deputaților a explicat și metodele prin care PSD va încerca să nu se ajungă la vot.

”Dacă eu am temei și voi sesiza CCR, vom aștepta decizia CCR. Președintele a ales o cale complicată, să prelungească o criză politică. Ei trebuie să modifice și programul guvernamental, altfel nu avem procedură completă. Vom vedea dacă PSD se va prezenta la lucrări, la acel plen, cu votul. Mai puțin eu, care sunt președintele Camerei. Dacă nu e cvorum, nu se poate ține votul. Vor fi convocate Birourile Permanente ca să se stabilească un nou program. Eu nu am cum să votez guvernul Orban. Și dacă eram simplu membru de partid nu aș fi votat un guvern PNL, cu atât mai mult pe Orban. E un pic penibil.”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de stiripesurse.ro

6 COMMENTS

  1. Dacă se cramponează să.l blocheze pe ORBAN…vă fi bucuria lui IOHANIS..care atât asteaptă și va dizolva parlamentul …asta se vrea .???? Romanii nu.i mai vor nici pe liberali că dau legi care duc populația româniei în genocid cu ordonanța care a dat.o ieri noapte .. și alte legi care sunt în favoarea multinaționalelor.și cu împrumuturile dezastruoase fff mari si care nu se stie ce au facut cu banii fiindcă au dispărut deja deci de aia se luptă IOHANIS să nu piardă guvernul lui pentru că știe că ar ieși dezastru dacă s.ar afla unde s.au scurs banii …….românii nu.l vor nici pe IOHANIS.. a demonstrat că duce tara in dezastru la catastrofă……

  2. Asta ii diferenta dintre pesedisti si pnl-pdlisti!
    Cand au plecat pesedeii din guvern, au tacut.Tac si acum.desi sunt in opozitie ! Cand sunt demisi penelistii , scuipa venin, ameninta, dau ordonante, blocheaza conturi ca de ex. C. Alexe sau V.Popescu.
    Pe la A3 am vazut unul tanar cu gura.mare , doar tipa, nu scoate fraze .Cam ca Boureanu…

  3. Ultimii doi președinți ai României nu înțeleg semnificatia articolului 85 din constituție.

    Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

    Daca am schimba cuvintele “desemnează” și “numește” cu niște termeni economici cred ca s-ar înțelege mai bine. Factură, chitanță, bon fiscal.

    Atât desemnează cat si numește are legătură cu VOTUL dat de Parlament. Așa cum factura, chitanța si bonul fiscal are legătură cu BANII.

    Cum mergi la un magazin sa cumperi ceva fara sa ai bani? La fel, cum trimiți pe cineva în parlament dacă știi ca nu are sprijin si nici voturile necesare?

  4. Articolul 98 (plin de polemici, la fel ca articolul 85)

    După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta (cine? Presedintele sau parlamentul?) nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare (din partea cui?) şi numai după respingerea (de catre cine) a cel puţin două solicitări (de catre cine?) de învestitură (daca nu trec de comisii nu exista vot de învestitură).

  5. Doar gripa ne poate scapa de comunistii pnlpsdplusminus speciali. Da Doamne o gripa sa se mai usureze si pamantul ca astia nu se mai satura!

  6. PSD se reformeaza 🙂
    Odata cu dezghetarea Clujului au aparut vechi.organisme candidate la presedintia partidului ca, de ex.., V. Dancu…

Leave a Reply