Vicepreşedintele PSD Florin Iordache a declarat, vineri, că, personal, consideră că ar trebui un moment zero în care să se discute despre amnistie şi graţiere, subliniind că a fost promotorul unei astfel de legi în Parlament.

Întrebat dacă la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de duminică, unde a fost invitat şi ministrul Justiţiei, se va discuta despre o ordonanţă pe amnistie şi graţiere, Iordache a spus: ‘După CEx vom vedea dacă se discută sau nu. Eu vă spun după CEx. Nu ştiu acum ce se va discuta. În acest moment sunt mai multe proiecte. Eu nu am văzut în CEx în acest moment discuţia despre o ordonanţă pe amnistie şi graţiere. (…) Fără îndoială, în CEx se poate discuta orice fel de problemă, fie că discutăm de legea pensiilor, fie că discutăm de o astfel de ordonanţă’.

El a spus că a fost promotorul unei legi care vizează amnistia şi graţierea.

‘Aşa cum ştiţi, eu am fost promotorul unei legi care vizează amnistia şi graţierea. Este o lege care stă de doi ani în Parlament. Eu personal am spus că ar trebui un moment zero în care să se discute despre amnistie şi graţiere. (…)Fără îndoială, la anumite legi importante, cum este şi aceasta, trebuie şi o decizie politică. Nu ştiu dacă se va lua în acest CEx’, a spus Iordache citat de Agerpres.


Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache a declarat vineri, pentru News.ro, că a solicitat ca la şedinţa de duminică a CEx să fie clarifictă “această treabă cu amnistia şi graţierea”, spunând că va avea loc un vot.

 “Am solicitat ca la următorul CEx să clarificăm această treabă cu amnistia şi graţierea. CExN va fi duminică şi o să discutăm, vom supune la vot. A fost propunerea mea, eu am solicitat. Ar trebui să fie pusă pe ordinea de zi, eu am discutat cu domnul Codrin Ştefănescu, secretarul general, să pună această propunere a mea pe ordinea de zi. E vorba de ordonanţă, categoric, nu lege, pentru că legea durează foarte mult.

El a precizat că trebuie luată o decizie, pentru a închide subiectul.

“Am spus să votăm într-un fel sau altul, depinde cum va fi majoritatea, ca să închidem subiectul pentru că durează deja de foarte mult timp, se vorbeşte pe la colţuri şi trebuie să stabilim: ori ni-l asumăm ori nu ni-l asumăm”, a precizat Dan Tudorache citat de news.ro

În legătură cu faptul că premierul, dar şi alţi membri PSD, neagă că ar exista un astfel de proiect, Tudorache a afirmat: “Vom vedea, vom vedea”.

8 COMMENTS

 1. Credeam ca bomba lansata va fi anuntul celor de la psd, ca-n urmatoarele luni vor tura motoarele la maxim, au majoritate in Parlament, vor transa legile justitiei, vor rupe gura targului cu un anunt socant ca anul ce vine vor fi dati circulatiei 500 de km de autostrada si vor gasi un leac impotriva opozitiei galagioase, distructuve, impotente politic si fara orizont.

   • Rezistentule, sunt liber sa cred orice si tine minte sunt roman, n-am auzit de specia asta “onanim” de teleorman, antropologule.

    • ai nevoie de verificari la creier:

     Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman

     sa furi de la handicapati, ca apoi alti handicapati sa te apere. doar in jegul din cea mai saraca tara din europa se putea intampla asta.

     • E mai mult decat clar ca tu sigur ai o problema la caput. Daca scriu in chineza intelegi ceva ?

 2. Pai ,Dancila in parlamentul European a declarat ca o lasa moale cu statul.de drept ,justitiei si alte preocupari/probleme Penală ale lui Daddy ,Iordache nu intelege limba romana? Mintim parlamentul European din nou ?

 3. Bombele de fapt,le aruncati dumneavoastra prin aceasta postare !. Intrebare:prin absurd,daca nu ar exista Dragnea, “stirea” asta tot bomba ar fi ?? Stiu ca nu va lasa CNAul,dar invitand natangi precum ” hrisca” 100% la 100% ma pierdeti de musteriu(de fapt se si intampla in realitate)

 4. In alte tari se obisnueste sa se dea din cind in cind si nu la 2-3 ani precum mintea Radulescu-mitraliera, asadsar se da mai rar ceea ce se numeste ” INDULT ” (de la indulgenta) prin care se decide o reducere a pedepsei, adica iesi din inchisoare mai repede dar atentie: CAZIERUL ramane intact.
  Gratiera se da individual sau unui grup restrins pe care Presedintele il considera demn de iertare.
  Dragnea vrea prin amnistia o baie de clor si proaspat curatat sa devina daca nu Prim Ministru, macar un amarit de Presedinte care ne va conduce numai in RAI ca iadul il cunosc multi dintre Romani.
  Se zvoneste ca vreo 1000 (primari. consilieri si tot felul de PSD-isti Draganisti) asteapta ca pe carbuni incinsi cadoul lui Dragnea. Mai fericit si mai relaxat nu l-am vazut nici in 2016 dupa alegeri.
  Se mai zvoneste ca o asa bucurie ti-o poate da doar un “blatt” cu Johannis caruia se pare, i-ar place un contracandidat PSD.
  Infine cine crede in Dragnea si Dancila, cuplu politic perfect, este liber democratic vorbind, sa moara de git cu ei!

Leave a Reply