Comunicat PSD :

​PSD nu susține propunerea legislativă inițiată de PNL prin care se înăspresc sancțiunile penale în cazul protestelor publice.
​În forma actuală proiectul de lege intrat marți în dezbatere la Senat este de natură să intimideze organizarea și participarea la demonstrații sau mitinguri de protest, ceea ce afectează însăși fundamentul democrației. Libertatea de exprimare și libertatea întrunirilor sunt garantate de Constituția României și nu pot fi îngrădite în niciun fel.
​Poporul român este suveran, iar cetățenii trebuie să aibă libertatea de a-și exprima public nemulțumirile față de cei aleși, fără a fi intimidați sub sancțiunea pedepsei cu închisoarea.
​Prin urmare, PSD nu va vota proiectul de lege în forma actuală. În cadrul dezbaterilor, parlamentarii PSD vor solicita eliminarea amendamentului, propus de PNL, prin care cei care participă la proteste riscă să fie sancționați direct cu închisoarea pentru că îndrăznesc să critice autoritățile publice sau decidenții politici.
​Proiectul de lege inițiat de parlamentarii PNL propune modificarea articolului 371 din Codul Penal, astfel încât tulburarea ordinii publice, inclusiv prin atingerea demnității persoanei, să fie pedepsită cu închisoare între 1 și 5 ani, sau pentru formele agravante, cu închisoare de la 2 la 7 ani. În forma actuală, aceleași fapte se pedepsesc cu amendă sau cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

1 COMMENT

  1. IMI PARE RAU RADU. AM CREZUT IN MINE ,IN DUMNEZEU SI IN CEI DE LA CONDUCERE. DAR AM REALIZAT CA AM GRESIT MULT. SINGURA REALIZARE A MEA ,ESTE CA NU POT DECAT SA CRED IN CEEA CE AM SPUS MAI DEVREME,,,CREDINTA,,,,.AM REUSIT SI AM VORBIT CU DOMNUL CIOLACU DESPRE MILITARI. SUNTEM 2 MILITARI IN CASA. DE CE SUNTEM DL. RADU ATAT DE JIGNITI, DE INGENUNCHIATI DE TELEVIZIUNI CA ANTENA 3 SI FILFIZONII DE LA ROMANIA TV?DE CE HAINA MILITARA,CARE TOATA LUMEA STRIGA CAND ARE NEVOIE CA DISPERATII, PRECUM POMPIERII,POLITISTII,JANDARMIISI ALTII,SUNT DE AJUTOR DAR SUNT BATUTI CU PIETRE. CONDUITA TELEVIZIUNILOR, CARE STIU CA MILITARII NU AU DECAT O PENSIE, CA NU SUNT PENSII SPECIALE LI S-A PUS SUPRAIMPOZITARE PE PENSIILE CARE DE FAPT AU FOST PLATITE LA STAT,STATUL SAU FOLOSIT DE ELE IAR ACUM NU MAI RECUNOASTE, CA ASA DA BINE LA PROSTI. IERI AU ZIS UNA ASTAZI AU FACUT ALTCEVA. CONDUITA JURNALISTILOR LASA DE DORIT, PRECUM CELE DIN ANTENA TREI, CARE SAR,TIPA, AU UN CARACTER DE GOLANCE, SUNT PARTINITOARE SI ISI BAT JOC DE HAINA MILITARA. E PREA MULTA NESIMTIRE SI PREA MULTA RAUTATE.PENSIILE MILITARE AU AJUNS ACUM SA SE FACA LA TELEVIZIUNE?LA CE VOR UNII CARE NU AU NIMIC DE AFACE CU ARMATA?@IMI PARE RAU RADU, CA PUTIN OAMENI DIN TELEVIZIUNI MAI AU RESPECT FATA DE HAINA MILITARA ,FATA DE CEI CE AU LUPTAT CANDVA, AU MUNCIT, AU AJUNS GENERALE CU TREI SAU PATRU STRLE SI TRAIESC CU O PENSIE DE MIZERIE ,DAR SE MAI SI IMPOZITEAZA. DACA VOI ANALISTII MILITARI,TELEVIZIUNEA NU SPUNE ADEVARUL DE MILITARI SI LE VORBESC ATAT DE URAT,CE PRETENTIE SA MAI AVEM LA ACEST POPOR. MULTUMESC CA M-ATI ASCULTAT ,DL. RADU TUDOR,CARE ATI RAMAS SINGURUL JURNALIST APRECIAT DE MILITARI.CU RESPECT DEOSEBIT,ZIZI GRASU.

Leave a Reply