Cred ca PSD se afunda grav intr-o politica din ce in ce mai nepopulara, departe de ideea unei stangi reale. Dupa ce a initiat proiectul foarte criticat al legii pensiilor speciald pentru parlamentarii care muncesc trei zile pe saptamina si primesc 1000 euro indemnizatie lunara, acum PSD recidiveaza. Vrea pensii speciale si pentru “alesii locali”. Vom avea astfel o clasa de privilegiati cu venituri mari, in raport cu marea masa a pensionarilor obisnuiti si fara nici un fel de bonusuri special in venituri. Culmea, majoritatea votanti PSD…
====================
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi că a discutat despre legea privind pensiile speciale ale aleşilor locali cu liderii partidului, iar concluzia este că social-democraţii vor vota acest proiect, pe motiv că primarii nu au salarii mari, însă au foarte multe responsabilităţi.
“Eu le-am spus colegilor mei să se gândească totuşi că primarii nu au salarii mari. Primarii au foarte multe constrângeri şi foarte puţine drepturi. Ei sunt consideraţi funcţionari publici, însă nu au drepturile pe care le au funcţionarii publici”, a spus Dragnea, adăugând că primarii şi restul aleşilor locali au responsabilităţi mari, însă nu au dreptul, potrivit legii, să primească sporuri, la fel ca ceilalţi funcţionari publici.
PSD va sprijini astfel acest proiect de lege, când va ajunge la votul final al senatorilor. “Eu cred că este o categorie de care este interesată toată lumea”, a afirmat Dragnea.
Senatorii din comisiile de specialitate au dat, marţi, un raport favorabil legii care prevede acordarea unor pensii speciale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, de indemnizaţia de vârstă urmând să beneficieze atât actualii, cât şi foştii aleşi locali.
Primarii şi viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, eşalonate după caz, în anexele nr.5 şi 6 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, sau ale vârstei standard reduse în conformitate cu prevederile aceleiaşi legi sau ale altor legi speciale, au dreptul la indemnizaţie pentru limită de vârstă”, arată proiectul de lege aprobat de senatorii din Comisia Juridică şi Comisia de Administraţie, din Senat.
Potrivit proiectului de lege, cuantumul indemnizaţiior pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.
Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, care nu poate fi mai mic de 2 ani de activitate de primar şi viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de consilii judeţene.
Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă ar urma să fie suportat din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Potrivit iniţiativei legislative, nu vor beneficia de indemnizaţia pentru limită de vârstă persoanele care au fost condamnate definitiv pentru comiterea, în calitate de primar şi viceprimar, preşedinţe şi vicepreşedinte de consiliu judeţean, a unei infracţiuni de corupţie prevăzută la Titlul V, Capitolul I din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.
De indemnizaţia pentru limită de vârstă, potrivit legii, ar trebui să beneficieze şi primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care au avut anterior intrării în vigoare a legii amintite această calitate, precizeaza Mediafax. Proiectul a fost adoptat, tacit, de către Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional.
Marţi, deputaţii şi senatorii au adoptat şi proiectul de lege care prevede pensii speciale pentru parlamentari, proiectul, aflat în faza de reexaminare, va fi trimis preşedintelui spre promulgare.

19 COMMENTS

  • ce legatura are crin in povestea asta?
   Pai nu le-a zis Crin lui Dragnea si Ponta sa nu semneze coabitarea si s-o n-o numeasca pe Kovesi?
   N-a pus-o Crin pe Pivniceru? Dar aia doi nu si nu ca o vor pe Kovesi. Luati de la kovesi acum, puscarie si dosare.
   Acum Dragnea e un zombie care executa tot ce zice regimul dna. Si o sa duca la distrugerea completa a patidului gainilor psd-iste. Ceea ce e bine ca fac umbra degeaba pamntului. Daca tot suntem in dictatura atunci vreau sa vad un partid unic ca sa nu ne mai amagim ca avem opozitie.
   Si peste 10-20 ani poate se schimba ceva in lume si revenim si noi la democratie.

 1. Dragnea nu este bun de presedinte …de fapt Dragnea nu face opozitie desi se afla in opozitie……Lui Dragnea ii sta bine ca, contabil…in rest trebuie un lider adevarat ..In afara de Tariceanu .Ponta ..nu avem lideri in politica romaneasca…ci doar Catavenci

 2. Cum ?
  ”„Un primar merită din partea statului un anumit respect”. Zgonea și Dragnea susțin pensiile speciale pentru aleșii locali”
  http://www.antena3.ro/actualitate/pensii-speciale-primari-330320.html
  Pentru a compensa furăciunile şi voturile direcţionate spre voi ”cocalarilor” ?
  Bă javră ordinară, cum adică :**Preşedintele PSD spune că primarii fac parte din categoria funcţionarilor publici cu responsabilităţi importante şi de aceea ar trebui să aibă şi venituri “civilizate”.**
  Dar populaţia care a muncit şi încă munceşte nu merită? Merită doar cei care direcţionează totul spre voi ?
  Mai daţi-vă dreacu de mironosiţe, în loc să aveţi grijă de omul de rînd care este sub limita demnităţii din cauza voastră hoţilor, vă daţi tot vouă hoţilor drepturi !
  PS. Am fost cu nişte cumpărături şi donaţii primite din străinătate la un centru pentru copii şi m-am îngrozit ce ”lume” este direcţionată în acel centru şi ce angajaţi sînt ! Părinţii cu telefoane super dar au copii la centre de zi ocupînd spaţiul care normal ar trebui să fie destinat copiilor cu nevoi speciale reale sau cu handicap ! Ce şi cîtă mizerie manipulatoare cînd e vorba de centre şi ”păluga” Dragnea susţine primarăă şi primăriile care, cred, că trebuie să fie primii care controlează şi direcţionează suflete în acele cămine şi tot ei trebuie să aloca finanţări pentru cazuri reale nu închipuite(am telefon super, îmbrăcat domneşte şi geanţă, dar primesc ajutoare de la naivi ! Incredibil ! Dar e realitate !
  Mai ştie cineva ce înseamnă Centru pentru ajutorarea persoanelor nevoiaşe? Dacă da, să le spună şi guvernanţilor mincinoşi şi waw! mi-e scîrbă de tot ce înseamnă politic şi administraţie locală ! Adunătură de ”scursuri” mincinoase şi manipulatoare prin minciuni !(scuze dar e realitate!)

  • PYSSY,daca te-ai tot indignat in epoca lui Ponta sa te vad de acum incolo in epoca lui “scapa cine mai poate”.

 3. PSD a ajuns pe mana unui tradator care in scurt timp daca nu este debarcat va face praf partidul.
  Nu stiu al cui om este dar este un asasin al propriului partid.

 4. Hai să facem un exerciţiu de memorie:
  – cînd era pdl-ul, urlau despre ei
  – cînd au avut alianţa, au făcut tot posibilul s-o distrugă
  – cînd au cîştigat cu usl-ul, s-au dat în spectacol”coabitarea” pe ei pe mama lor că nu sîntem de partea lor
  – cînd a fost vorba de drepturile celor care-s ţinuţi sub nivelul de trai, pentru ei nu au fost piedici şi la sărăcciţi le-au dat ceea ce s-a tăiat apoi totul în buzunarele lor
  – cînd a plecat Ponta, l-au muşcat de cur permenent
  – cînd e vorba de alianţe, niciunul nu mai este hoţ sau infractor=cloaca politică de gunoaie
  – cînd e vorba de anumite drepturi pentru infractorii lor, se rezolvă deîndată!
  Nu sînt toţi o apă şi-un pămînt? Buzunarul meu e şi buzunarul tău la fel şi cu scaunul sau funcţia prin rotaţie. Oare nu au interzis la candidatură la următoarele alegeri ? Sau vor fi tot pe liste !

  • PYSSY,daca te-ai tot indignat in epoca lui Ponta sa te vad de acum incolo in epoca lui “scapa cine mai poate”.

 5. Oare să fie reală poza?
  ”Jocuri mizerabile ! Tupeu si nesimțire !
  Pentru cetățeni , nu sunt niciodată bani !
  Parlamentarii si-au mai tras circa 100 milioane lei la buget , pe șestache plus majorări si pensii speciale !
  Jegurile care au distrus Romania , iremediabil !”
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1635204583411059&set=a.1380846835513503.1073741827.100007645989526&type=3&theater
  La fiecare pauză între 2 ture de somn sau chiul, îşi mai votează ceva în favoarea lor !

 6. Tovarășul POLITRUC dragnea, a fost INFILTRAT ÎN PSD de PPE , prin băsescu traian tocmai PENTRU ACEASTĂ PERIOADĂ? ( ESTE DOAR O ÎNTREBARE, NU O ACUZĂ ) ! Dragnea, ARE MISIUNEA DE A TRECE PSD -ul LA PPE ? ( ESTE DOAR O ALTĂ ÎNTREBARE, NU O ACUZĂ ! )

 7. Well, asa e cu lupta anti-coruptie de cand lumea (de la Dracon incoace): intai vin masurile ( draconice) aplicate de stat, in cazul nostru justitia “independenta”, cu aciuca, dupa care vin “stimulentele”/salarii mari pt demnitari care sa inlature tentatia de a fura din visteria statului. Ambele metode sfarsesc in coada de peste fiind deopotriva masuri luate de la “centru”, adica de la niste institutii cu puteri exceptionale care niveleaza experienta individuala. Singura solutie ar fi meritocratia si aici intervine definitia meritului, extrem de labila si practic imposibil de cuantificat, fiindca diplomele, pe deoparte, chiar corect obtinute, nu masoara competentele practice ale posensorului, iar “talentul” de a face bani (dupa mine, o simpla abilitate, nu un talent adevarat) nu se masoara in diplome. In genere, societatea occidentala functioneaza pe principiul managerul in frunte, oamenii de talent in randul doi (la practicienii din diferite domenii, nu neaparat intelectuale!), ceea ce merge destul de bine avand in vedere ca cei din urma n-au timp de manevre financiare sau birocratice si prefera sa se ocupe altii de hartogarie, cifre si alte “plictiseli” stanjenitoare pentru creatie. In perioadele de criza economica managerii tind sa exploateze rau de tot oamenii care fac ceva concret (creaza, de la branza pana la cibernetica sau pictura) atunci se vede ca lucrurile nu stau chiar in echilibru dar criza trece si totul se “reseteaza”, nu cu ajutorul statului, insa, ci prin mecanisme de reglaj interne, setate de fiecare unitate economica in parte. Revenind la cazul pensiilor speciale pt primari si consilieri comunali: initiativa intra la “stimulente”, cu atat mai indreptatite cu cat DNA-ul pedepseste rau alesii PSD de ceva vreme si nimic nu mai functioneaza pe plan local. Din pacate masura vine prea tarziu si la un moment in care problema pensiilor e fierbinte sub toate aspectele. Cu alte cuvinte, se da ovaz la un cal mort dintr-o caruta pe jumatate goala, halal management!

 8. Dragnea vorbea la Antena3 de un cod de etică al partidului , de reformarea clasei politice , făcea pe moralistul , murea de grija străzii ,şi când colo în parlament votează numai aiurea . Cum dracu să căştigi alegerile cu o astfel de strategie? Ori eşti prost ceea ce nu cred , ori ai o misiune de a distruge acest partid? Şi dacă e ultima variantă ce câştigi? Da, în partidul ăla nu e singur , ceilalţi ce fac? Se uită cum partidul se duce tot în jos , cum procentele în sondaje scad văzând cu ochii. Alo, PSD-ul treziţi-vă bre , că acum vin alegerile şi rămâneţi cu ochii în soare , pardon cu ochii la Dragnea!

  • Stai linistita ca stiu ei ce fac. Castiga alegerile mai mult ca sigur cu astfel de pensii speciale. Cunosc ei foarte bine cine se prezinta la vot si cum voteaza asa ca trebuie recompensati primarii care la randul lor vor scoate sticlele de ulei si kilogramele de faina si zahar la alegeri asa ca gata voturile. Pai cine crezi ca se prezinta la vot? Doar cei manati de primari. Cei care sunt revoltati de ceea ce fac ei acum nu se vor prezenta la vot pe principiul deja inoculat ca toti sunt la fel si nu au ce vota. Ba mai mult, cu tot refuzul unora de a vota aceste pensii absolut penibile si nesimtite tot le trag smetie dupa smetie PSD-istii spunandu-le deja ca degeaba nu au votat caci sunt la fel de vinovati ca vor beneficia de ele. Si ca sa ai o idee despre cum se voteaza la parlamentare de exemplu nu te asteptas a vezi prezenta de la ultimele prezidentiale. Adu-ti aminte de 2012 cand la referendumul de demitere a betivanului a fost aproape 49% prezenta la vot iar la parlamentarele din decembrie doar 40%. Iar listele au fost exact aceleasi adica 18.3 milioane de alegatori. Nu crezi ca daca pe romani ii interesau partidele si cine ajunge in parlament aveai macar aceeasi prezenta la vot daca nu mai mare decat la referendum?

 9. Se vede clar , ca este o gasca politica de jos pana sus ;AUZI PENSII SPECIALE ; parca noi oameni de rand nu vedem ca sunt niste paraziti politici care alearga in isterie dupa bani si functii fara grija de popor ,in urma lor dezastru ,ura si dezbinare, gradinite ,scoli , spitale camine de batrani si orfelinate abandonate si in tara milioane de oameni sub pragul saraciei .Cand ii vedem sau auzim pe acesti impostori ajunsi conducatori nostri ne gandim cu groaza la ce ar merita.

 10. Dacă ai 35% în sondaje , e clar că trebuie să facil alianţe ca să căştigi alegerile. Şi tu marele strateg al PSD ce faci? Intri în conflict cu toţi cei cu care poţi face majoritate: ALDE ,UNPR.Cred că următoarea mişcare este schimbarea lui Tăriceanu de la senat , Dragnea creând artificial acest conflict pentru a vota alături de PNL un alt presedinte. PSD sub Dragnea va fi cea mai mare dezamăgire a alegerilor viitoare. Vom trăi şi vom vedea.

Leave a Reply