Realizatorul Antena 3 Mihai Gâdea şi sociologul Marius Pieleanu au prezentat, duminică, la “Sinteza Zilei, cel mai recent sondaj Avangarde, privind încrederea românilor în politicieni, instituţiile statului şi intenţia de vot.

Din acest sondaj reiese ca perioada de gratie pentru PNL dupa alegerile prezidentiale si fuziunea cu PDL a luat sfarsit. Scaderea PNL fata de inceputul lui 2015 determina o diferenta de 3% fata de PSD, practic in marja de eroare a oricarui sondaj de opinie.

Eşantionul a fost de 950 de persoane, 3,18% este marja de eroare, iar sondajul a fost realizat în perioada 21-29 aprilie 2015.

Iata rezultatele privind partidele politice :

43% PNL
40% PSD, UNPR, PC
5% PLR
4% UDMR
2% PMP
2% M10
1% PRM
1% PPDD
2% Altele

16 COMMENTS

  1. Bai frate, lasati-ne cu toate sondajele de opinie, ca ati vazut in turul II la alegerile prezidentiale din 2014 din iarna ce s-a intamplat, cand toate casele de sondare a opiniei publice il dadeau drept favorit pe V. Ponta, care conducea in sondaje cu 10% procente in fata lui Klaus Iohannis, dupa alegeri castigand Iohannis cu 10% procente in fata lui Ponta. Adica, la alegerile prezidentiale din iarna lui 2014, marja de eroare a caselor si institutelor de sondare a opiniei publice, a fost de +/- 20%!!

    Va dati seama, ca astia in mod normai in secunda doi, trebuiau sa se duca toti acasa sa se culce, sau eventual sa se apuce de agricultura, te pascut vacile, ceva?! Astia, toti matematicienii, asa zisi f mari statisticieni care lucreaza in institutele de sondare a opiniei publice!

    De fapt ei si-au facut treaba, ca nu asta a fost problema. Problema a fost ca tot treaba si-au facut-o si SRI si SIE, care si-au luat tara inapoi cu “revolutia tinerilor de pe facebook, voturile din diaspora, ne-am luat tara inapoi, Romania lucrului bine facut” si restul de vrajeli de doi lei si cincisprezece bani speranta. Romania, ce dreac…

    P.S.: Avand in vedere toate acestea, ce rost/rol mai au in Romania institutele de sondare a opiniei publice, si ce insemnatate sau semnificatie mai are “votul democratic al oamenilor”, care cica in democratie votul oamenilor este “suveran”. Adica, cica in societatile democratice, asta e la nivel de varf ca si castig al societatii si anume, ca oamenii isi voteaza proprii conducatori. Va dati seama ce e la noi?!! Democratie originala, cum spunea Iliescu dupa revolutie, ce dreac! Doar nu degeaba ne conduc fostii securisti ai celor 5 directii ale securitatii ceausiste, infiltrati toti dupa revolutie in SRI. Ca doar n-au zburat in cosmos, au emigrat in galaxie sau s-au dus toti la culcare acasa! Bafta.

  2. Halucinante aceste cifre!Mult,mult prea rotunjite,pentru fiecare.Dacă ar fi după mine ar ieși așa:
    PNL 13%
    PSD 12%
    Wer Klaus 25%
    Ponta 10%
    Astea mi se par cifre mai rezonabile,care corespund cu realitatea

  3. În schimba ma un top al jurnaliștilor de încredere
    Rareș Bogdan 50%
    Mihai Gâdea 35%
    Dana Grecu 75%
    Radu Tudor 85%
    Oana Stănciulescu 100%
    Oana Stancu 90%

  4. Indiferent de rezultatul sondajului (marja de eroare destul de mare), asociez PNL cu PDL, asa ca din punctul meu de vedere nu mi se pare elocvent, ori concetatenii mei au uitat tot raul facut de aliatii PNL-ului istoric.
    Inca un amanunt, fostii membri ai PNL istoric se comporta ca “fostii” pdl-isti, adica au creierele spalate, ori ar fi dintr-o secta. Pacat de ei, la inceputul lui 2012 imi pusesem mari sperante in ei, singurii consecventi au fost psd-istii.

  5. Dl. Radu Tudor,

    A avut cineva curiozitatea ca dupa fiecare alegeri, sa se discute sau sa se dezbata care a fost diferenta intre ce spuneau sondajele de opinie dinaintea alegerilor, si rezultatele efective rezultate in urma votului? In Romania niciodata nu se intampla treaba asta!! Dupa ce au trecut alegerile, Dumnezeu cu mila, urmand sa ne auzim la alegerile viitoare!

    Eu cred ca in Romania votul se rezuma la ceea ce au vazut cu totii la referendumul de demitere a Chelului din 2012 si anume, la procurorii care ii anchetau pe batrani prin sate, punandu-i sa jure cu biblia pe portbagaj ca nu au votat demitearea lui Chiorette. A cerut cineva atunci socoteala pentru vreunul dintre acei procurori, sa se ancheteze nominal, procurorului cutare care a facut asta, cine i-a dat ordin de serviciu sau ordin de delegare (de deplasare), ca nu te poti duce sa anchetezi pe strada de capul tau pe cine vrei tu si in legatura cu ce te taie pe tine capul?! A facut cineva vreo adresa la vreun minister ca sa intrebe, procurorul cutare si cutare, avea ordin de delegare, si daca da, din partea cui, a carui sef de sectie, si ala la randul lui de la cine a primit ordin si in ce consta toata actiunea, pe baza caror probe etc.? Doar pe baza ordinului venit de la SRI peste procurorii neamului din procuratura? Asa sa fi fost oare? Dupa aceea, din ce bani si din banii cui (ai contribuabililor, bineinteles, contribuabili care cereau demiterea Chiorului!!), din ce bani isi taraisera aia fundurile, procurorii neamului, cine le platise motorina/carburantul ca sa se deplaseze pana la tara in comune si sa-i ancheteze pe batrani, din ce bani li s-au platit deplasarile, lefurile, masinile cu care isi plimbau fundurile obosite de lingai ordinari?! A intreprins cineva ceva concret in sensul acesta, altceva decat tot felul de anchete si dezbateri jurnalistice?! Pai daca n-a facut nimeni absolut nimic scris, n-avem nene ce sa facem, latram degeaba! Caci de aceea traim noi in Romania, si nu in Germania, adica de-aia aici pe la noi e melteneala si nu altceva! Pentru ca asa vrem sa traim! De aia.

  6. ba e a mea
    ba e a ta
    ba e a lor
    pe-a matii sau pe-a matii
    mai lasati in pustiu sondajele ca deocamdata nimeni nu are inca o optiune de vot.
    la munca nu la cearta si scandaluri ori numai despre politica si politica.

  7. facand comparatia cu cel din februarie, la incredere sw cam mantin cifrele pentru 6k 75-7% , codruta la fel 51-50% , apare surprinzator pentru o persoana disparuta de mult din cadru ex regele mihai ( a facut ceva ca sa apara in sondaj ?) creste mugur isarescu 43 la 49% , dispare surprinzator raed arafat ( schimbat cu ex regele) ca si sorin oprescu (de ce oare ) cp tariceanu ranane pe pozitii 44-43% iar ponta creste de la 40 la 43%. in schimb apar surprinzator iliescu si dan voiculescu cu cate 30%. daca voiculescu tot trimite mesaje iar fundatia lui se implica in multe fapte bune, iliescu? iar in tabara noilor basisti ramane geoana 27-25% dispare blaga(???) dar apar predoiu ( cine naiba are incerdere in asta???) si alinuta( dupa comentariile la desele ei luari de cuvant idioate si in linia basista e la minus). asta la incredere. in ceea ce priveste partidele se mentin cele 3% in limita erorii asa ca daca era invers nu era nici o problema. singurul semn de intrebare este de unde are noul partid pdl, pardon pnl, 43% nu cred ca romanii sunt chiar atat de idioti incat sa-i voteze pe basisti.plr ramane la 5% in timp ce udmr scade la 4 %. deci conform lui pieleanu se menti pozitiile la fel ca in sondajul csci pe aprilie

  8. si totusi in 2 luni dispare raed arafat care era pe 2 la incredere? apare din neant ex regele mihai de care nu mai a auzit nimeni nimic? dispare blaga si apar predoiu(???) si alinutza(???) prea multe ciudatenii in barometrul lui pieleanu in rest parca e cel de acum cateva zile de la csci despre care noii basisti ziceau ca e facut de psd.

  9. ce cifre comice!
    5% plr, 2% pmp… sondajele astea sunt bune tot timpul cu exceptia zilei cu alegeri

  10. Pai daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, actuala coalitie de guvernare ar avea: – -40% PSD, UNPR, PC, PLR, 5% = 45%
    -alta majoritate ar putea fi : 43% PNL, PMP 2% = 45%
    4% UDMR
    2% M10
    1% PRM
    1% PPDD
    2% Altele
    Tinand seama ca UDMR va avea in mod normal 6%, majoritatea de 50%+1 nu se va forma nici de aceasta data fara ei, ca de atatea ori dupa revolutie.
    Si chiar daca PPDD + PRM s-ar alatura PSD, iar M10 la PNL, tot UDMRul ar fi decisiv pt. o majoritate si asa foarte fragila.

  11. Toti o apa si-un pamant !!!
    Dar de cit sa votez PNL(PDL), mai bine votez PSD, pe vremea PDL am trait groaznic de rau, cu salarii taiate, cu spitale inchise , vai mama noastra.
    Nici acuma nu traim bine dar in comparatie cu guvernul BOC – UNGUREANU acuma e mult mai bine.
    Cert este ca am primit acea taiere de 25 % facuta de BOC inapoi.

Leave a Reply