Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că în ultima şedinţă a conducerii PNL, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, le-a reproşat apropiaţilor lui Ludovic Orban că dau informaţii mincinoase pe surse. De partea cealaltă, tabără lui Orban îl acuză pe Marian Petrache că încearcă să răstoarne actuala conducere a partidului pentru a-i face loc lui Dan Motreanu, proaspăt achitat în primă instanţă.

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, unul dintre liderii influenţi în PNL, le-a cerut apropiaţilor lui Luvdovic Orban să nu mai distribuie informaţii false despre el, au povestit surse din conducerea PNL pentru „Adevărul“. De unde a plecat scandalul? Înaintea moţiunii de cenzură, fiecare lider de filială a primit sarcină de la partid să poarte discuţii cu parlamentarii PSD-ALDE pentru a-i convinge să răstoarne Guvernul Dăncilă. După eşecul moţiunii, liderii PNL apropiaţi de Ludovic Orban s-au plâns, pe surse, că Marian Petrache, şef la Ilfov, şi pe Cristian Buşoi, şeful PNL Bucureşti, nu s-au implicat să trântească Guvernul PSD, deşi şansele erau oricum infime. Potrivit surselor citate, tabăra grupată în jurul lui Orban îi suspectează pe Marian Petrache şi pe Cristian Buşoi că negociază cu Călin Popescu Tăriceanu. „Scopul celor doi este să-l înlăture pe Ludovic Orban şi să tatoneze reinstalarea lui Tăriceanu.

Deşi scenariul pare ireal, în toamnă se vor prodcue multe schimbări dacă ALDE iese de la guvernare“, susţin surse din conducerea partidului. O altă variantă despre care se discută în PNL este revenirea lui Dan Motreanu în vârful partidului, după ce tocmai a fost achitat în primă instanţă într-un dosar privind finanţarea ilegală a unei campanii electorale. Potrivit surselor citate, Dan Motreanu este susţinut de Marian Petrache, Cristian Buşoi şi Teodor Atanasiu, adică vechea gardă liberală. De asemenea, Dan Motreanu a fost unul dintre preferaţii lui Klaus Iohannis, care i-a propus să preia partidul după alegerile prezidenţiale din 2014. Motreanu a refuzat atunci, iar în fruntea PNL a ajuns Alina Gorghiu. Dan Motreanu, în prezent vicepreşedinte al partidului, este unul dintre cei mai apreciaţi liberali în teritoriu.

Greii PNL, aşteptaţi să intervină Petrache l-a criticat pe Orban chiar în şedinţa conducerii PNL, afirmând că nu e niciun secret că relaţiile dintre ei sunt reci. Potrivit unor surse politice, preşedintele PNL Ilfov cerut şi o intervenţia unor lideri ca Ilie Bolojan (prim-vicepreşedinte PNL), Mircea Hava (prim-vicepreşedinte PNL) şi Vasile Blaga (fost preşedinte al formaţiunii) pentru a fi clarificată situaţia din partid.  Un alt lider din teritoriu care dă bătăi de cap actualei conduceri este Victor Paul Dobre, care, potrivit unor surse din partid, îşi doreşte să fie lider al deputaţilor începând cu sesiunea din toamnă. „Orban nu ştie cum să-l pensioneze, iar Dobre se visează lider de grup“, susţin sursele citate. Tot Dobre a propus ca PNL să fuzioneze cu PMP, după ce Traian Băsescu s-a retras din funcţia partidului.

5 COMMENTS

  1. Oare un fake news, asa cum ne-am obisnuit in ultima perioada ? Nu cumva ar trebui luate masuri urgente pentru oprirea acestor fake news-uri si cei vinovati trasi la raspundere ?
    Prin aceste fake news-uri unii se joaca cu focul nestiind, ca acestea pot declansa lucruri nedorite, de gravitate extrema. Poate institutiile cu atributii ar trebui sa intervina poate chiar SRI.

  2. Cum bre? Se dau stiri sau informatii mincinoase de la PNL!? Parca PNL si USR erau partide serioase ,sau,cel putin asa se vehicula !
    Ce putori mincinoase!

  3. Ziaristii nu stiu realitatea: nu Motreanu, ci Iulian Padurariu e la incalzire… il antreneaza intens serviciile… tineti minte si cand veti avea confirmarea revin…

Leave a Reply