Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Bucureşti în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, pentru un teren de 224 hectare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Popoviciu a fost aparat in public pentru aceasta afacere de Traian Basescu in mandatul sau de presedinte. Fiica presedintelui, Ioana Basescu, are cabinetul de notar in apropiere, intr-un conac ce apartine tot lui Puiu Popoviciu.

Martie 2009

Întrebat dacă fratele său, Mircea Băsescu, are vreo legătură de afaceri cu Puiu Popoviciu, şeful statului a răspuns: “Nu are nicio legătură de afaceri, aţi văzut declaraţia de aseară, şi nu cred că mai era nevoie de o nouă întrebare. L-am cunoscut pe Puiu Popoviciu la Primărie, când a prezentat programul de investiţii în nord”.

Întrebat dacă ştia că fiica lui, Ioana Băsescu, are biroul notarial într-un imobil al lui Puiu Popoviciu, Traian Băsescu a răspuns: “Hai să ne înţelegem cu următorul lucru: unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti? Este o crimă? Se pare că asta-i abordarea publică şi e foarte greşită.”

http://www.antena3.ro/actualitate/puiu-popoviciu-un-miliardar-discret-sustinut-de-presedintele-traian-basescu-142705.html

 

Foto : Rise Project

8 COMMENTS

 1. Da’ primaru’ care a adus toate utilitatile publice pe acest teren (terenul avea destinatie agricola si nu avea nici o utilitate), precum si organizarea terminalului de capat de linie pentru vreo 5-6 linii RATB chiar in parcarea centrului comercial nu este de vazut in acest dosar? E pitit bine, bine?

 2. In regula!
  Acum asteptam organele ‘statului de drept’ sa dea navala cata frunza cata iarba peste bunuri , proprietati..si cam tot ce are. ANAF-ul sa-si trimita toata flota de Dustere, Loganuri, Dacia1310 si ce mai au ei prin curtea ANAF, sa stabileasca prejudiciul si sa-i confiste tot.Nu de alta dar in cazul asta ar fi justificata actiunea. Eventual poate arunca un ochi peste gard si in c urtea conacului mentionat de dvs. unde isi desfasoara activitatea Ioana Basescu

 3. Piratu’ e tare-n gura. Mai nene dar nu te intrebi de unde atata morman pentru investitie ? Inca o ilegalitatea, anumite utilitati s-au realizat din banii statului. Si va rog s-o lasati mai moale ca se supara dl. ambasador ca va luati de protejatul sau si-l bagati la parnaie pentru 9 anisori. Daca nu stiati dl. ambasador are ditai proprietatea pe terenul in cauza.

 4. Doar atât???
  E o glumă?
  Faceţi mişto de popor???
  Dar rămâne cu toată averea şi conturile! Nu are de ce să-i pară rău, se va descurca şi va ieşi curând!

 5. Base inca priveste spectacolul din tribuna! Cine naiba il tine pe asta de guler si nu-i da drumul in parnaie/hazna? Preluat din stiri, priviti cam cine a spoliat Romania, ma refer la angajatii din structuri: ”În dosar, fostul şef DGIPI Cornel Şerban a fost condamnat la doi ani şi 6 luni închisoare cu executare, Ioan Alecu, rectorul USAMV Bucureşti, la şase ani închisoare, Petru Pitcovici, fost şef în Direcţia Generală Anticorupţie din MAI, la doi ani închisoare, iar Mihai Luican, fostul prefect al Capitalei, la un an închisoare.În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată fostul şef al DGIPI Cornel Şerban, Ioan Niculae Alecu, rector al USAMV Bucureşti, Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al municipiului Bucureşti, Gabriel Toader, secretar Prefectura Bucureşti, Ioan Todiraş, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, Lizeta Minea, secretar la Primăria Sectorului 1 şi membru al subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din autoritatea locală, Gheorghe Petrulian, Ştefan Diaconescu, secretar ştiinţific şi rector în cadrul USAMV Bucureşti, Petru Pitcovici, şef Divizie Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI, şi Andrei Mihai Bejinaru”. Cate dementa la nivel de STAT si noi stam cuminiti, cuminti!!!De asta de ex imnul Albaniei este pe muzica lui Ciprian Porumbescu, cum s-o fi intamplat?

 6. Hăhăhăăăă!!!
  Ce prosteală pe faţă!!!
  **Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis, joi, sa confiste mai multe bunuri in dosarul “Afacerea Baneasa”.”Confisca in folosul statului una sticla, cu whisky JB ROSE de 3 litri, ambalata, o sticla de plastic de 2 litri cu palinca, un calendar pe anul 2009 inscriptionat Energy Holding, o agenda pe anul 2009, un pix, un calendar de birou, o bricheta de culoare albastra, toate inscriptionate Energy Holding si un tricou de culoare verde inscriptionat Power Comes White Respondability”, au decis judecatorii.*
  🙂 🙂 Voi sunteţi întregi cu căpuţu????
  Sau e la mişto !!!!

 7. adevarata lovitura pentru puiu popovici: statul ii confisca, ce credeti, whisky , palinca, pixuri, agenda, calendar, tricou????!!!! ce tare!!! e si normal astea sunt lucrurile de valoare ca terenul e un stift! intradevar suntem un stat de drept, avem judecatori si procurori de inalta valoare si actul de justitie reflecta inaltul profesionalism din justitie. ne mai miram de ce ajunge madam stanciu la ccr sa fie colega cu morar si zegrean? pardon ca asta se retrage la pensie dupa ce a nenorocit alaturi de reprezentantul penelist o tara intreaga.ce sa mai zic de lulutza o baschetbalista de valoare mult decorata si premiata de ambasade. cred ca in mod normal popovici trebuie sa faca recurs sa-si ia sticla de palinca inapoi sa nu lase magaria asta a judecatorilor nepedepsita! ar trebui sa reclame si la csm. cum sa-l lase judecatorii fara whisky sau bricheta? mai conteaza 224 ha de teren cand nu mai ai tricou inscriptionat?

Leave a Reply