Putin – aceeasi atitudine de golan, limbaj de mardeias international, comportament de spion sovietic, un personaj nefrecventabil pentru lumea civilizata. Trump insa are probleme din ce in ce mai mari in a justifica actiunile sale, comportamentul sau, deciziile sale. Toate, in legatura directa cu relatia sa netransparenta cu Rusia…

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, la Soci, că omologul său american Donald Trump nu i-a divulgat niciun fel de informaţii secrete şefului diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, liderul de la Kremlin oferindu-se să pună la dispoziţia Congresului SUA transcrierea discuţiei purtate de cei doi săptămâna trecută la Washington, informează Reuters, AFP şi DPA.

‘Dacă administraţia americană o va autoriza, suntem pregătiţi să furnizăm înregistrarea conversaţiei între Lavrov şi Trump Congresului şi Senatului americane’, a afirmat Putin, într-o conferinţă de presă la Soci cu şeful guvernului italian, Paolo Gentiloni.

‘Am vorbit cu Lavrov astăzi. Voi fi obligat să-l cert pentru că nu a împărtăşit aceste secrete cu noi. Nici cu mine, nici cu reprezentanţi ai serviciilor de informaţii ruse. A fost foarte urât din partea lui’, a declarat Putin ironic.

El a respins controversa legată de potenţiala divulgare de informaţii clasificate de către Donald Trump, afirmând că Statele Unite trec printr-o perioadă de ‘schizofrenie politică’ în creştere şi că lui Trump nu i se permite să-şi desfăşoare activitatea în mod adecvat.

‘E greu de imaginat ce altceva mai pot inventa aceşti oameni care produc astfel de prostii şi tâmpenii’, a mai spus Putin.

‘Ceea ce mă surprinde este că ei agită situaţia politică internă folosind slogane antiruseşti. Fie nu înţeleg daunele pe care le provoacă propriei ţări, caz în care sunt pur şi simplu proşti, fie înţeleg totul, şi atunci sunt periculoşi şi corupţi’, a continuat preşedintele rus.

Un oficial de la Kremlin, Uiri Uşakov, le-a declarat ulterior reporterilor că Moscova deţine o transcriere a discuţiei, nu o înregistrare audio.

Doi oficiali americani au declarat luni că Trump i-a divulgat lui Lavrov informaţii clasificate despre o operaţiune planificată a Statului Islamic, aruncând Casa Albă într-o nouă controversă la doar câteva luni după învestirea preşedintelui, scrie Agerpres.


Președintele american Donald Trump i-a cerut directorului FBI să pună capăt unei anchete asupra unui membru important al administrației prezidențiale a Statelor Unite, a afirmat marți ziarul New York Times, citat de Reuters.

Potrivit articolului de presă citat, fostul director al Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey, a scris în februarie o notă privind o convorbire cu președintele, referitoare la consilierul național pentru securitate Michael Flynn, anchetat pentru legăturile sale cu Rusia. Comey afirma că Trump i-ar fi spus: “Sper că poți să renunți la asta”.

Fostul șef al FBI a notat și aprecierea președintelui că Foley “e băiat bun”. New York Times, preluat și de DPA, arată că nota face parte din documentația prin care Comey încerca să consemneze tentativele incorecte ale președintelui de a influența o investigație în curs.

Casa Albă a dezmințit printr-un comunicat afirmațiile cotidianului, care nu reprezintă “o redare corectă sau precisă a conversației” lui Trump cu Comey. Președintele a apreciat de mai multe ori că generalul Flynn este o persoană onorabilă, dar “nu i-a cerut niciodată d-lui Comey sau oricui altcuiva să oprească vreo anchetă, inclusiv orice anchetă legată de generalul Flynn”, susține administrația prezidențială.

Un asociat al fostului director al FBI care a văzut nota a declarat agenției Reuters că detaliile documentului, așa cum sunt prezentate de New York Times, sunt corecte. Comey a relatat în scris discuția cu președintele imediat după ce a avut loc, a doua zi după demisia lui Flynn.

Consilierul pentru securitate a demisionat pe 13 februarie, după ce s-a aflat că s-a întâlnit cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, iar ulterior l-a indus în eroare pe vicepreședintele Mike Pence cu privire la discuțiile purtate.

Comey a fost demis de președintele Trump pe 9 mai.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/05/16/new-york-times-informatiile-secrete-dezvaluite-de-trump-lui-lavrov-proveneau-din-israel-23-12-35

https://www.agerpres.ro/externe/2017/05/17/israelul-se-abtine-de-la-comentarii-dupa-furnizarea-unor-informatii-clasificate-rusiei-de-catre-donald-trump-13-19-15


Preşedintele Trump i-a catalogat adeseori pe reporteri drept lipsiţi de onestitate, susţinând că ”presa este inamica poporului american” şi s-a gândit la introducerea unei legislaţii pentru a uşura chemarea în justiţie a jurnaliştilor. Dar miliardarul republican a mers chiar mai departe în privat, spunându-i fostului director FBI că ar trebui să considere condamnarea la închisoare a jurnaliştilor care publică informaţii scurse presei în Statele Unite, transmite CNN.

Liderul american a formulat această cerere controversată cu doar câteva minute înainte de a-i cere lui Comey să renunţe la investigaţia federală care-l viza pe consilierul pentru securitate internă de la Casa Albă, Michael Flynn.

James Comey a scris un raport după întâlnirea din februarie, în care a menţionat în detaliu cum Donald Trump i-a cerut să renunţe la investigaţia care-l viza pe Flynn, dar doar după ce au părăsit camera Sessions şi Pence.

Reprezentanţii Casei Albe nu au avut nicio reacţie faţă de propunerea preşedintelui de a-i trimite în spatele gratiilor pe jurnaliştii americani care publică informaţii clasificate scurse presei de către avertizori de integritate din SUA.

În Casa Albă există un adevărat război între consilierii conservatori şi cei orientanţi spre business, iar de multe ori sunt scurse informaţii presei din SUA.

Donald Trump a criticat adesea instituţiile de presă americane şi i-a acuzat pe reporteri că sunt lipsiţi de onestitate şi corupţi. De asemenea, preşedintele a sugerat o schimbare a legii calomniei pentru a uşura aducerea în faţa justiţiei a organizaţiilor de presă din Statele Unite.

Preşedintele a atras atenţia în repetate rânduri asupra ilegalităţii scurgerii de informaţii clasificate, sugerând că avertizorii de intergritate ar trebuie să fie pedepsiţi.

Însă, propunerea făcută de preşedinte lui James Comey reprezintă cea mai directă încercare de a influenţare a măsurilor punitive luate împotriva reprezentanţilor mass-media din Statele Unite.


James Comey a scris mai multe rapoarte despre chestiuni care l-au neliniştit cu privire la contactele şi relaţiile dezvoltate de preşedintele Statelor Unite. Această informaţie iese la lumină după publicarea unui raport redactat de fostul director al FBI, care arată că preşedintele i-a cerut direct lui Comey să oprească anchetarea consilierului Michael Flynn, potrivit unei surse citată de către CNN.

De asemenea, un fost oficial american a precizat că înregistrarea unor întâlniri de la Casa Albă nu este surprinzătoare pentru James Comey, mai ales dacă acesta era îngrijorat cu privire la legalitatea sau moralitatea subiectelor discutate cu preşedintele Trump.

”A scris mai multe rapoarte, mare parte din ele fiind despre contactele lui Trump – în special cele care îi stârneau neliniştea”, a precizat sursa citată de CNN.

Însă, aceasta nu are informaţii despre numărul exact de rapoarte redactate de către James Comey.

Mai mult, directorul demis al agenţiei de informaţii speră că există înregistrările discuţiilor purtate cu Donald Trump, aşa cum a ameninţat preşedintele american într-un mesaj postat pe Twitter.

”I-ar plăcea să le aibă. Un motiv pentru care a redactat aceste rapoarte este teamă că nu ar fi putut să confirme aceste informaţii – dar această confirmare s-ar putea găsi în înregistrări”, a completat sursa citată de CNN.

James Comey a scris un raport după întâlnirea din februarie, în care a menţionat în detaliu cum Donald Trump i-a cerut să renunţe la investigaţia care-l viza pe Flynn, dar doar după ce au părăsit camera Sessions şi Pence, scrie news.ro.

 

6 COMMENTS

 1. Aaa. Deci Putin e de vina:))
  E mardeias:)) vai, l-a pangarit pe Trump:))
  Adica pana la urma Putin e de vina, fie ca vrea sa-i salveze reputatia natangului Trump, fie ca vrea sa afle date de la americani;))
  Bine ca mi s-au deschis ochii, credeam ca am dat peste un articol din propaganda coreei de nord in care scisesera gresit putin in loc de trump:))
  Uneori RT are si haz, trebuie sa recunoastem:)
  Inca nu m-am hotarat cum e mai misto: mardeias international sau pampalau mondial:))
  Da eu il cred pe RR cand il face pe Putin golan, el e expertul in d’astea. Deci respect!
  Deci “golanul” Putin se inhaiteaza cu “nefrecventabilul” Trump (citatiile sunt din RT. Va dat seama ce drama interna in acest om, acum cand e pe teren nesigur?!

 2. Eu nu sunt pro-rus sau proa-american sau pro-european..sunt pro roman dar,remarc o atitudine foarte belicoasă vis a vi de Rusia tocmai din partea civililor amuzant nu:)?
  Acum pe bune ce v-ati dori sa înceapă războiul dechis cu Federația rusa sa bombardeaza americanii Moscova sa izolezeze economic total rusia, sa sprjine serviciile speciale europene si americane cu bani arme si instructori plus informarii miscările separatiste teroriste cecene..pe model siria..ce v-ati dori mai precis un razboi…o faramitarea Federatiei ruse in 5-6-10 state si eventual moartea câtorva milioane de rusi ar fi ok ar fi suficient sa mai estompam din revolta pe care ne-a provocată dezmembrarea statului artificial Ucraina…??
  Acum aud alta minune cica auzi Timp omul Moscovei (asa ziceau si Kennedy stim si de ce,ca nu prea se înțelegea cu CIA si daca nu te intelegi cu CIA nu ai multe zile pe pământ)cica Trump fiu de miliardar industrias, american autentic si nationalist (macar in parte)e omul rusilor acum pe bune..mai lipseste sa zicem ca e comunist nu-i nimic ma astept si la asta…
  Sau ca e sovietic:)))

  • “Problema ruseasca” a lui Trump este de departe o facatura a “baietilor” care au ramas fideli asa zisei opozitii americane a careai varf de lance este dna Clinton, care nu s-a impacat inca cu infrangerea de la prezidentiale. Din pacate americanii nu au putut sa-si schimbe gena de mardeiasi de preerie, cand legea se facea cu pistolul si pusca.

   • Trump poate fi acuzat pe buna dreptatea de multe lucruri..foarte multe lucruri..nu si-a respectat promisiunile din campanie,a mințit,nu e anti-sistem e doar un micinos,toti dar absolut toți oamenii numiți de el in cabinet sunt exponenți ai sistemului,fosti CEO,bancheri miliardari,lobby-isti ai marilor grupuri financiare de pe wall street,a acuzat-o pe buna dreptate pe Hillary in campanie ca e omul Goldman Sccs(corporație financiară care a înselat sute de mii si milioane de americani vanzandu-le cu buna stiinta un produs bancar prost pt ca mai apoi sa-l prăbusească si oamenii aia sa piardă inclusiv bani stransi viata intreaga..ei dupa ce ajuns presedinte l-a numit sef la trezorerie tocmai pe Steve Manucha (scuzati daca am scris gresit)fostul CEo al companiei plus mai are vreo doi memebri in cabinet tot de la aceiași corporații..plus mulți muli altii exponenți ai sistemului.
    Dar sa-l acuzi ca e omul Rusie..e cam fantezist si prea putin plauzibil (ma refer la presa americana la partidul democrat-o parte din el,la ong-iti etc) parerea mea…….

Leave a Reply