Date prezentate la “Punctul de intalnire”
ROMANIA A RESTITUIT 8,58 MILIARDE EURO CATRE FMI
Suma aprobata in mai 2009 : 12,950 miliarde Euro
Suma trasa: 11, 9 miliarde Euro
Suma rambursata la 15 iunie 2014 (fara dobanzi si comisioane) : 8,58 miliarde Euro
Sold de rambursat la 15 iunie 2014 (fara dobanzi si comisioane): 3,35 miliarde Euro
Sursa – BNR
BANII TRIMISI DE ROMANI IN TARA, MAI MULTI CA INVESTITIILE STRAINE !
“Dupa criza, transferurile banesti ale persoanelor private au devenit mai importante decat investitiile straine directe. Primii au trimis in tara 4,2 miliarde de euro in vreme ce investitiile straine directe au fost de circa 2,7 miliarde de euro”, a declarat joi economistul sef al Bancii Centrale, Valentin Lazea
10-15 MILIARDE EURO – BANII ROMANILOR IN BANCI STRAINE
Potrivit estimarilor BNR, cetatenii romani au in bancile straine intre 10 si 15 miliarde de Euro. Acestia sunt ai celor care muncesc in Italia, Spania, Marea Britanie si alte tari, dar si ai oamenilor de afaceri cu depozite mari de bani. BNR are o rezerva de 32 miliarde Euro si 107 tone aur
GUVERNAREA BASESCU-BOC, BILANT CATASTROFAL
In perioada 2008-2012, guvernarea Basescu-Boc a inregistrat un bilant catastrofal : peste 200.000 de oameni si-au pierdut locul de munca, peste 300.000 firme au falimentat, Romania a luat cel mai mare imprumut din istoria sa – 20 miliarde Euro si s-a atins cel mai mare nivel al datoriei publice si private dintotdeauna : 100 miliarde Euro !
GUVERNAREA PONTA : BUNE SI RELE
BUNE : crestere economica solida, scaderea tva la paine, reintregirea salariilor, indexarea pensiilor, angajament ferm scadere CAS cu 5%, scutire impozit profit reinvestit, cresterea ratingului de tara
RELE : Locuri de munca insuficiente, km promisi de autostrada nu apar desi benzina s-a scumpit cu 16%, evaziune fiscala constant mare, cei mai saraci pensionari din Europa
-CEA MAI SARACA POPULATIE , NU DOAR PENSIONARII?UNDE E CRESTEREA ECONOMICA SOLIDA?SCADEREA CAS DACA SE FACE VA FI DUPA 3 ANI DE GUVERNARE.PUNETI LA PREZENT CE SE VA FACE DE LA 1 OCTOMBRIE? SI MAI ZICETI CA NU FACETI PROPAGANDA PSD-ULUI.
De ce nu face Corpul de Cotrol al Guvernului un audit ca sa se constate cum au fost cheltuite miliardele de dolari luate cu imprunt de catrea Basinescu de la FMI si Banca Mondiala. Iar cei care au papat miliardele de dolari sa fie cei care sa plateasca si nu cetatenii platitori de taxe???
De acord cu majoritatea celor afirmate despre Basescu/Boc. Total in dezacord cu cele afirmate despre Ponta, la partile bune.
1. NU AVEM o crestere economica solida. Este suficient un an secetos ca de la peste 3% sa ajungem sub 1%.
2. Rating de tara bun …. pai nu exultati acum cateva zile ca Ponta a dat “flit” la FMI? Credeti ca v-om mentine acel rating nefinantand dezechilibrul bugetar produs de reducerea CAS? Credeti ca “promovarea” lui Voinea si Gherghina in board-ul BNR este intamplatoare? Daca acei doi oameni au vazut ca se alege praful de buget ce va face sa credeti ca cei de la agentiile de rating sunt mai prosti?
3. Exista INS. Este “free” si se pot consulta statisticile. De ce nu spuneti cat era datoria Romaniei in 2004 lasata de Nastase, cat era in 2008 lasata de Tariceanu, si cat era in 2012 lasat de Boc. Surpriza cea mare va fi provocata de Traiceanu, care s-a imprumutat pe timp de boom economic de 2 ori mai mult decat Boc pe timp de criza.
4. Locurile de munca au constinuat sa se reduca si dupa 2012 (tot din arhivele INS).
5. Kilometri de autostrada nu numai ca nu au inceput sa apara, dar partea naspa este ca mici macar acum nu s-a definitivat NICIUN contract privind construirea de noi autostrazi. Vedeti cazul mult trambitatei autostrazi Comarnic-Brasov … stiti exact stadiul contractului? Cred ca da.
In rest … numai de bine 🙂
NU TREBUIA ADAUGAT LA BUNE SAU LA RELE,UNDE CONSIDERATI,LUPTA LUI PONTA CU SISTEMUL MAFIOT? CA PENTRU ASTA A FOST VOTAT NU DE FRUMOS CE ESTE. REPRIZA SI SCORUL SA VADA TOATA LUMEA SA NU EXISTE CONFUZIE MAINE-POIMAINE.
Cata dreptate ai!! Exact de aceea a numit-o pe Kovesi procuror sef DNA, ca sa fie aceasta lupta foarte eficienta!!
Te-a luat gura pe d’inainte ! 🙂
Motorina s-a ieftinit?
Felicitari, un articol reusit!
Ponta sa faca bine sa albeasca economia nefiscalizata, scazand drastic taxele, daca vrea bani curati la buget.
Ca prostalau’ de Basescu a saltat TVA la 24%! Cea mai mare valoare a unei taxe similare din Europa!
Era si mai reusit daca se mai aminteau doua trei lucruri esentiale totusi cim ar fi:
1. Unde era PSD cand ne-am imprumutat la FMI. NU cumva in guvernul Boc-Basescu?
2. Unde era UNPR cand se taiau salarii, se lasau someri, etc. Nu in guvernul Boc-Basescu?
3. Unde era UDMR , un alt membru al actualei coalitii “antyibasescu” in aceeasi operioada. Nu cumva in guvernul Boc-Basescu?
4. Despre cresterea preturilor din 2012 pana acum nimic? sa vedem si noi cu ce ajuta acea amarata de crestere a salariilor si pensiilor despre care tot vorbim in ridicarea puterii de cumparare. Tare ma tem ca puterea de cumparare a majoritatii romanilor a scazut.
PS: Bineinteles ca pentru toate astea sunt de vina Antonescu, Johaniss si PNL-ul in general.
Am o intrebare pentru tine dar as vrea sa imi raspunzi sincer daca se poate. Putea betivanul sa mareasca TVA la 24% fara sprijinul UNPR sau UDMR? Si ca sa nu te chinui cu raspunsul ti-l dau eu ca este unul singur si simplu de tot. Nu, nu putea. Fara reevaluatul Oprea si partidul lui de tradatori nu utea face asta. Si nici fara UDMR alt partid de guvernamant astazi. Dar liberalii sunt de vina, singurii “basisti”.
mihail,
si atunci de ce vor o parte din liberali sa fuzioneze cu basaul ?
Dar PSD-ul de ce este aliat cu UNPR si UDMR? Cand raspunzi la intrebarea asta vei gasi raspunsul si la cealalta intrebare. Cu o conditie. Sa fii macar 5 secunde obiectiv nu un inversunat neocomunist! Tara asta nu inseamna doar Poanta si Basinelu. Ei sunt coabitanti deci incercati sa ii excludeti pe amandoi din ecuatie. Nu de alta dar coabiteaza si se inteleg perfect! Asta daca esti capabil sa intelegi si faptele nu sa te iei doar dupa vorbe.
bai mihai, oricat de mult oi fi tu simpatizant liberal si oricat de mult nu-ti plac neocomunistii(???? cat de prost poti sa fii sa mai vorbesti de neocomunisti in 2014???) pui niste intrebari stupide. ia raspunde desteptule la intrebari de genul: cine l-a adus la putere pe baselu ibn 2004? cine l-a sustinut pe tariceanu si ai lui la putere ? si crevenind la intrebarile tale: unde era pnl-ul atunci? nu mai scrie tampenii ca arata rau de tot!
Fara ajutorul UNPR nu pica guvernul mru, iar daca antonescu nu o lua pe araturi cu basaul, udmr-ul nu era la guvernare. Eu am raspuns la intrebarea ta, raspunde si tu la a mea.
Ii acuzi pe altii ca sunt neocomunisti, dar tu esti de acord cu fuziunea cu basaul. Unde ti-e logica ?
@Alexph: Hai sa iti raspund repede pana nu intrebi si de Burebista. Daca vorbesti de 2004 a fost adus cu ajutorul lui Tariceanu cel pe care il iubiti voi atat de mult. Si ultimul pe lista cu voia dumneavoastra solutia imorala numita PC si Dan Voiculescu. Asa ca mai usor cu pianul pe scari si pastreaza epitetele pentru dupa alegeri. Atuncis a te uiti in oglinda si sa spui cine este cretinul! Pana atunci Sa Traiti Bine!
@Stan petru Paul: mai lasati-o moarta cu placa aia prafuita ca daca nu era generalul ismene Oprea si al lui UNPR nu cadea guvernul MRU. Cadea si cu si fara stai tu linistit si nu ma incanta cu nimic ca au semnat o motiune de cenzura in momentul in care era clar ca nu ma rezista acel guverm. Aevam alta parare daca ar fi sustinut una dintre motiunile anterioare. Asa ca ramane intrebarea. Cat despre alianta cu betivanul sincer sa fiu nu stiu la ce te referi. Doar in creiere bolnave poate exista ideea ca liberalii fac alianta cu Basescu. Ala e istorie si nu il mai mentine decat propaganda rosie ca sa aiba la ce sa arate cu degetul. Te astept si pe tine dupa alegeris a vedem ce si cum cu basistii si antibasistii. Pana atunci Sa Traiesti bine si tu! Poanta vegheaza!
PS: Si inca ceva pentru amandoi neocomunistii! De unde dracu ati inteles voi ca eu sunt liberal sau sustinator al liberalilor? Puteti citi in majoritatea comentariilor mele ca atrag atentia ca mai exista si altceva in afara de Poanta, Basescu sau Antonescu. Si ca sa va dau un indiciu ajuatator mai exista si adepti ai monarhiei. Asa ca nu mai puneti voi etichete pe principiul cine nu e cu comunistii e liberal sau cu Basescu si invers.
Sunt state din UE cu o valoare mai mare de TVA. Uite aici dovada: http://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_value_added_tax
Or fi state în UE cu valoarea tva -ului mai mare , dar CE SALARII AU ĂIA FAȚĂ DE NOI?
Se vede ca nu sti economie .Daca te uiti atent la acel tabel vezi coloana 2 de reduceri unde vei vedea la majoritatea tarilor un tva redus in special la alimente .Noi si danemarca avem cel mai mare tva la alimente din ue.Daca te uiti pe tva standard santem pe locur 3 la tva daca te uit la tva la alimete santem pe 2 dupa danemarca cu cel mai mare tva la alimente.Un pic de atentie la cifre si vei vedea ca santem praf si pulbere cu privire la tva mai ales fata de nivelul de venituri ale cetatenilor
DEFINITIA LIBERALULUI . Dacă singurele joburi din care nu ai fost dat afară au fost cele de la stat.
Dacă vrei să te întorci la guvernare pentru că altfel mori de foame.
Dacă nu poți supraviețui din pensie după o viață de om de afaceri.
Dacă îți iei neveste tot mai apropiate de vârsta alocației.
Dacă ai votat cu Geoană pentru că mergea gratis la SPA.
Dacă ești fan Mircea Diaconu.
Dacă n-ai mai prins loc la PSD.
Dacă te-au dat afară de la FSN, PNȚCD, PDL, UFD, PMP, UNPR, PPDD, România Mare.
liberal de stangaDacă ai intrat în PNL că ăia și-au deschis sediu fix lângă birtul din fața blocului tău.
Dacă ai încercat și la PSD, dar ăia aveau găleți pe roșu, și nu se potriveau cu pelerina ta de pescuit galbenă, astfel că ai rămas la PNL.
Dacă îți plac golurile din lovituri libere, directe sau indirecte, care sunt semn de liberalism.
Dacă îți place când guvernul dă multe libere de Rusalii sau Sfânta Maria, dovedind astfel importanța libertății omului.
Dacă prețuiești mai mult ca orice libertatea interioară, adică libertatea de a-ți face în casă amenajări interioare cum vrea mușchii tăi.
Dacă îți plimbi câinele liber, nu în lesă, precum comuniștii.
Dacă valorile liberale nu mai sunt primite în plic, ci intră direct pe card.
Dacă înțelegi că progresul tehnologic nu se poate obține decât cu o mână de vopsea dată peste avansul tehnologic de acum 50 de ani.
Dacă, pentru păstrarea identității liberale, faci mai multe grupuri de inițiativă decât toți membrii la un loc.
Atunci poți fi sigur că ești un liberal adevărat. De stanga.
Liberalismul si Stanga sunt incompatibile.
Liberalismul si PSD sunt incompatibile.
Liberalismul si Traian Basescu sunt incompatibili.
Liberalismul nu are absolut niciun element de stanga. El inseamna doar: piata libera, atat. Capitalism salbatic.
Tocmai de aceea, o uniune contra naturii, precum USL, a esuat lamentabil.
PS: Cum vroia Ponta sa ne impoziteze pe astia care castigam peste 1000 de euro pe luna, cica mai intai face in mediul public, apoi aplica si la mediul privat. Ce ma? Sa o impozitezi pe ma-ta, comunistoidule!
De ce Stanga (rosie si portocalie) stiu doar sa-ti dea in cap si sa te impoziteze? Din ura de clasa, din invidie, din prostie, din imposibilitatea de a gasi solutii de a crea altfel venituri la buget? Dumnezeu stie! Mie, nici un stangist nu mi-a explicat asta rational vreodata.
Sa aveti spor si intelepciune!
ungurene,
USL a esuat pentru ca lui antonescu i-a luat Dumnezeu mintile. Vad ca a si disparut din peisaj. E foarte bine si imbucurator. Iar acum iudele ramase in PNL vor fuziunea cu basaul. Sa speram totusi ca la congres le da Dumnezeu mintea de pe urma liberalilor si ii vor expulza pe acesti tradatori, gen iohannis.
Discutam dupa congres.
Perioada romantica, de uslamism fundamentalist galben-rosu nu se va mai intoarce prea curand, te asigur. Si toti astia de viseaza aliante contra naturii vor fi dati afara, daca n-au inteles sa plece singuri (mascarici gen ghise, etc.).
Apropo de USL si luat mintile lui Antonescu. Tu daca ai juca poker cu cineva si ai spune uite 4 ministri ai mei si un vicepremier in locul celor demisi iar partenerul tau spune de acord cu cei 4 ministri ai tai din care unul vicepremier dar cer si eu 4 ministri si un vicepremier ce ai face? Ai spune da cand potul adica guvernul si asa este mult prea umflat lucru criticat la formarea guvernului pana si de cei ce il apara cu inversunare pe Poanta acum? Asta se numeste cacealma. Sa plusezi ceva ce stii sigur ca celalalt nu va accepta. Asa ca mai usor cu pianul pe scari. Poanta a avut ordin de la coabitant sa destrame USL dar sa urle in gura mare ca el e victima. Cum urla si PD-ul prin 2007 ca i-au dat afara liberalii de la guvernare, cum urla si PDL-ul in 2009 ca PSD-ul a vrut sa iasa de la guvernare, etc. Metoda FSN-ista brevetata deja la OSIM. Sa strigi cat te tin rarunchii prindeti hotul!
mihaie ca de obicei scrii tampenii! tu si ungureanu parca scrieti dupa ordinul pe zi de la sediul liberal! “uslamism fundamentalist galben-rosu”,’Poanta a avut ordin de la coabitant ‘ reprezinta monstra cretinismului postarilor pe blog din partea jihadistilor liberali( asta ca sa-i facem pe plac postacului ungurean) blocati mintal!
Şi totuşi, în ciuda guvernării dezastruoase boc-Băsescu, mai sunt în ţara asta tâmpiţi spălaţi pe creier care îi mai votează şi susţin! Oare ce e de făcut cu ei?
Pai sant cam ca aceia care il sustin pe ponta dupa ce ne spunea ca acciza de 7 eurocenti nu va mari pretul la pompa si pretul sa marit cu peste 10% in 2 luni ,sant aceiasi tip de spalati pe creier care cred si acum ca ponta lupta cu basescu dupa ce a facut pact cu basescu si a batut palma pe procuratura cu basescu.Problema nu e la cretini basisti ca aia multi sau despeptat si au ramas vreo 5% treba e ce ne facem cu cretini astia care il sustin pe mincinosul plagiator ponta ca astia inca mai sant destui si au si mijloace media de propaganda.Daca facem un calcul se pare ca cretini care sant usor de prostiti sau mutat de la basescu la ponta odata cu pactul de coabitare
,,GUVERNAREA PONTA : BUNE SI RELE
BUNE : crestere economica solida, scaderea tva la paine, reintregirea salariilor, indexarea pensiilor, angajament ferm scadere CAS cu 5%, scutire impozit profit reinvestit, cresterea ratingului de tara.”
Nu poate garanta nimeni, că totul este real, atîta timp cît INS-ul face totul din pix, comuniştii scriitori de ieri, sunt meseriaşii de azi, CAS-ul se amînă pe zi ce trece, nu e nimic serios, aşa se vede prin cuvintele lor, în plus, puterea de cumpărare este mică, motiv de neîncredere în instituţiile statului. Problema arzătoare este privind legislaţia înterpretabilă şi practicată, apoi Prioectul de Securitate Naţională care nu este actualizat, de asta nici nu se pomeneşte nicio vorbă, motiv pentru care mă face să nu mai cred în politicienii de ieri, de azi şi de mîine, vînzarea ţării pe bucăţi este motiv de îngrijorare pentru orice cetăţean român.
parere,
si cam de cand nu mai ai incredere in politicieni ? Asa, cam de 2 ani ? Eu cred ca pana acum 2 ani ai avut mare incredere in politicienii care ne-au condus, iar brusc de vreo 2 ani, nu mai ai incredere.
@Stan Petru Paul, creierul îţi este limitat numai cînd e vorba de 2-3 ani în coace??? Strategia Naţională de Securitate nu este actualizată tocmai de prin 1996-1997 şi mulţi care sunt în guvern şi pe lîngă, chiar erau înscăunaţi în acea perioadă, este materialul pentru documentare pe net, nu de labe1 ori alte…buruieni pdl-iste..fsn-iste…ţărăniste…udmr-iste
parere,
cu cine ai votat in 25 mai la europarlamentare ?
@Stan Petru Paul: eşti curios! ca să nu mori repede…, cu demnitatea, onoarea, independenţa, armonia, cu un om luptător pentru dreptatea de care mulţi au urgentă nevoie, totul întrun un om decent… altceva???
parere,
si cine e omul ala ?
@Stan Petru Paul: buletinul de vot öi omul care merita!
As mai dori sa comentez pe marginea a doua aspecte, reliefate in graficul postat de R. Tudor, de la BNR vad.
1. E foarte relevanta diferenta dintre crescendo-ul afluxului monetar din diaspora pre-2008 si dupa. Anul 2009 e exact inceputul crizei (cea pe care domnii Basescu si Popescu-Tariceanu sustineau ca n-o sa loveasca Romania si sa ne cumparam case in US).
2. Mai apoi e relevanta si structura tarilor contributoare la afluxul monetar al diasporei noastre. Se observa ca statele “traditionale” de imigratie romaneasca, Italia si Spania, una reprezentau in pre-2008, boom economic, alta in post-2008, criza. Asadar, tocmai acele state din flancul sudic al UE care s-au dovedit cele mai indisciplinate si mai dornice de imprumuturi mari (aproape 100% din PIB).
3. Afluxul monetar din diaspora este peste investitiile straine. Asta nu e semn bun, nici incurajator. Inseamna ca investitorii sunt inca tematori sa-si plaseze capital in tara noastra. Coruptia e un argument. Supra-impozitarea e un alt argument (daca Ponta reuseste sa scada CAS e o treaba buna, care deschide o cale inspre un mediu de afaceri mai relaxat).
4. Mai ne explica ceva graficul, faptul ca desi romanii din afara ne trimiteau bani, totusi, dupa criza, ei nu s-au intors in tara. Nu, din contra, chiar daca nu au mai avut ce trimite in tara, ei tot acolo au ramas, muncind, poate pe salarii mai mici, dar pentru ei. Oricum, acele salarii reduse sunt mult mai mari decat in Romania. Asadar, o parte considerabila a sectorului de populatie activa este in strainatate. Astfel imi explic si nivelul redus de investitii straine. Nu ai asa multi clienti in tara, nu ai de ce sa investesti intr-o tara ce isi are 6-7 milioane de activi inafara granitelor.
5. Mai tineti minte evolutia cursului valutar din ultimii ani? A fost relativ stabil. Daca ne uitam pe grafic, putem sesiza ca afluxul monetar valutar aproape se injumatateste din 2008, inspre 2013 incoace. Asadar, care ar fi explicatia unui curs valutar relativ stabil. O crestere foarte buna a exporturilor inceputa din 2010. Care nu e meritul guvernului de atunci al Romaniei ci al pietelor. Marfurile romanesti industriale sunt de calitate satisfacatoare si ieftine. Vezi Dacia. Asa imi explic evolutia de curs valutar.
7. Contributiile din diaspora se stabilizeaza la 3 miliarde de euro, constant. Asta interpretez prin faptul ca, in vestul UE, criza nu a trecut si bancile/clientii sunt inca reticenti in a reintra in sarabanda creditarii.
8. Referitor la acordul cu FMI. La inceput am fost foarte vehement impotriva oricarui imprumut de la FMI. Il consideram o impovarare inutile, pluc ca FMI iti recomanda diverse solutii “magice” care iti gatuiau exporturile. In cazul Romaniei, acest ajutor imens a avut o finalitate benefica, dar din noroc, nu dintr-un merit al economiei noastre. Astfel, imprumutul de la FMI a asigura a “plasa de siguranta” pentru ca Romania sa se poata imprumuta relativ ieftin de pe piete financiare, cand toata capitalimea era reticenta in a credita tari ciudate ca Romania. Mai mult, aveai asistenta dura din partea FMI, care ne-a si impus in 2010 “bai, gata cu jmangleala, taiati pensii, salarii, ca altfel jar mancati si nu mai vedeti un ban”. Basescu a executat si, se pare, bine a facut, roadele unei cresteri economice se revad in guvernarea Ponta II de anul trecut.
Concluzie. Observ ca mai avem 3,5 miliarde de returnat catre FMI, adica catre SUA. Asta e o treaba interesanta. Inteleg ca domnul Ponta vrea sa de-a cu flit FMI. Tare mi-e ca vom mai face un imprumut precautionary. In conditii mult mai bune de aceasta data, pentru ca ratingul de tara este imbunatatit acum, fata de ultimii 5 ani. Sistemul nostru bancar e preponderent austriac si francez, relativ stabil si puternic. Bursa noastra de valori incepe usor-usor sa urce.
Asadar, economia nu tine cont de vreun guvern anume ci doar de perceptia pietelor despre o anumita tara. Si de ce garantii prezinti (iar acest acord FMI s-a dovedit ca, pana acum, a functionat ca o garantie suficienta cat sa fim bagati in seama de marile banci ce imprumuta capital guvernelor europene).
Daca mai are vreun vizitator aici ceva de adaugat, as fi bucuros sa-i citesc opinia. Poate am gresit cu ceva.
Scuzati, am inceput cu 2 aspecte si am ajuns la 8. Mea culpa!
cresterea tva,taierea pensiilor si salariilor nu au avut explicatie reala.Motivele au fost altele.Bursa de la bucuresti este egala cu gara de nord din bucuresti.Vezi volumul tranzactiilor si cate companii sunt listate in comparatie cu alte burse din europa,din tari foste comuniste,ca noi.
Radiografia ROMÂNIEI, am văzut-o azi întro emisiune A3, e incredibil de roşie, doar două pete galbene rătăcite. Acel roşu prezintă o agresivitate psihică uriaşă, de gen,,totul sau nimic” pentru ei, nu pentru ţară. Sper să termine odată cu bătaia de joc, cu minciunile, cu agresivitatea, cu retrocedările mai mult sau mai puţin legale, că au distrus toate instituţiile prin mizeria de retrocedare, tuturor excrocilor, se vade clar pe ecran…
Statele Unite cer Serbiei să se ralieze clar “partenerilor europeni” în contextul crizei din Ucraina, conform unei scrisori trimise premierului sârb Aleksandr Vucici înainte de vizita la Belgrad a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, informează AFP, conform Mediafax.
CE TUPEU AU ASTIA FRATE.ACUM 15 ANI LE-A DISTRUS NATO TARA SI ACUM VREA SOLIDARITATE DIN PARTEA SERBIEI.VEDETI CUM PUNE SUA PROBLEMA?
Guvernarea lui Ponta cu BUNE:NICI UNA!Tot ce a făcut economic PSD a fost meritul PNL-ului,și indiferent cum și cine a terminat parteneriatul asta să nu uite niciodată
RELE:De la ruperea USL,ROMÂNIA pare neguvernată.Nimic nu se mișcă!Ponta,în mod electoral își umflă mușchii și cam degeaba,prea târziu acuma în fața FMI.Lămuriți-mă cu un lucru,pe cât se poate de scurt
Crin Antonescu nu mai face parte din PNL că a părăsit partidul.Până aici e clar.Nu-i clar de ce se vorbește de o fuziune/alianță/whatever între PNL și PDL și nu Crin Antonescu PDL?
a, daca nu mai avem datorie asa mare, e numa bine sa vina PDL-ul la butoana sa mai ia vro 10-20 miliade imprumut, sa aiba si gura lui sa maninca
An 2007 2008 2009* 2010* 2011* 2012* 2013**
Procent 19,8% 21,3% 23,6% 30,5 34,7 38,1 38,7 SI E IN CRESTERE AN DE AN DE UNDE AI DEDUS TU CA DATORIA ROAMNIE PUBLICA ESTE MAI MICA?
Hai ca ma facusi sa rad viconte draga! Pai de ce sa vina si PDL-ul la guvernare ca sa mai ia un imprumut din ala de 10-20 miliarde? Ti-e dor si tie de alianta mult visata de Basescu despre care spunea ca si-a vazut visul cu ochii? Adica alianta aia PSD+PDL de dupa Decembrie 2008. Ca ei au luat imprumutul ala de care tot vorbesti tu nu doar PDL. Era guvern PSD+PDL cand ne-am imprumutat asa ca nu treceti peste amanunte minore si nu mai urlati in gura mare prindeti hotul!
Este incredibil cum,,zîbalele politice”folosesc televiziunile pentru a se bălăcări, pentru a se plînge de prostiile lor, culmea e, că lasă să se vadă numai lupta pentru ciolan îmbolnăvind poporul. Abonaţii care plătesc abonament tv şi cablu pentru ceea ce nu li se furnizează, abonaţii fiind obligţi de politicieni, pe orice canal tv, să înghită mizeria lor politică!!! Dar cînd le e bine, ascund toate mîrşăviile din care scot venituri, lumea vede pe teren mai tot ce fac politicienii. Ar trebui ca poporul să apară pe ecran să îi dea de gol pe,,parşivii” de politicieni, doar de la noi sunt plătite abonamentele tv şi salariile plus bonusurile-pomenile scăunarilor milogi. Propun, să se dea o ordonanţă sau o lege, în care să fie prevăzut clar, incontestabil: politicienii vechi sau noi, nu contează partidul sau individul, să nu aibă dreptul de a face parte din niciun consiliu de administraţie, locul de muncă fix şi atît. Vedeţi că în alte ţări, guvernanţii nici nu au timpul necesar să meargă la tv, nu au timp şi nu au dreptul să facă parte din consiliile de administraţie, că sunt obligaţi de sistem să fie permanent între oameni, altfel, zboară din guvern. La noi e haos din toate punctele de vedere, de asta bugetul e permanent sărac…
Sa ni se spuna concret ce s-a facut cu cele 20 de miliarde imprumutate.?????????????????
Banii împrumutaţi de la Comisia Europeană trebuie restituiţi de Finanţe începând cu anul 2015, prima rată fiind de 1,5 miliarde de euro.
Din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), de aproximativ 12 mld. euro, la buget au ajuns doar circa 2 mld. euro, diferenţa intrând la rezerva BNR. În schimb, sumele primite de la Comisia Europeană (CE), de circa 5 mld. de euro, au fost direcţionate doar către Finanţe.Poate acum ti se aprinde si tie un beculet .Din 20 miliarde la buget au intrat decat 7 miliarde care sau dus in acoperire de deficit buetar pensi si salari restul de 13miliarde sant la domnul isarescu pe care tot banca nationala le va da inapoi cu dobanda si nu guvernul romaniei e o diferenta majora dar multa lume nu stie cum circula bani in natura asa ca e greu de expicat unui profan unde sant bani de la troica fmi ce bm
Legea propusă de UDMR e bine pusă la punct: ea cere pentru Ţinutul Secuiesc însemne proprii – drapel, stemă, ştampilă -, limba maghiară obligatorie pentru toţi cetăţenii începând cu clasa a II-a, control deplin asupra şcolilor, angajărilor, băncilor, pădurilor, resurselor, liniilor de transport, comunicaţiilor, concesionărilor, alimentării cu energie electrică! Statul român nu va avea dreptul să deţină nimic din ce aparţine zonei, scrie în legea UDMR.
«UDMR lucrează împotriva României»
Mai mult, Ţinutul Secuiesc va avea dreptul la cel puţin doi europarlamentari, din locurile rezervate României, şi locuri în Parlamentul de la Bucureşti. Mai grav e faptul că în proiect, la articolul 84, scrie că populaţia din zonă care nu doreşte să facă parte din Ţinutul Secuiesc poate solicita strămutarea într-un judeţ limtrof în şase luni de la adoptarea legii. Mai pe şleau, românii cărora nu le convine situaţia nu au decât să plece! “Acest proiect e dovada că UDMR lucrează împotriva statului român şi că doreşte secesiunea etnică. Acest act reprezintă desfiinţarea Constituţiei şi ruperea a trei judeţe din teritoriul naţional, creând un stat-enclavă pe criterii etnice!”, crede deputatul PSD Bogdan Diaconu, cel care a făcut public documentul.
Vad ca se produce de multe ori o fractura de logica.De multe ori fanaticii PSD-isti afirma ca PSD este bun(actioneaza bine) fiindca PDL a fost rau.PDL a actionat rau,un lucru cunoscut de toata lumea,insa asta nu inseamna automat ca PSD(celalalt copil provenit din fsn) este …bun,bun.
PSD a facut unele lucruri bune sub presiunea promisiunilor electorale(exceptamd totusi nerespectarea ..dreptatii pana la capat) si sub presiunea liberalilor.
Cred insa ca datorita cresterii impozitelor,taxelor ,accizelor(implicit cresterea utomata de pret) romanii nu au mai multi bani in buzunar ci …..dimpotriva.
gheorghe, spui asa,
“pdl a actionat rau, un lucru cunoscut de toata lumea.”
Atunci de ce esti de acord cu fuziunea pnl-pdl ?
Ar trebui sa le pupam piciorele celor de la fmi comisia europeana si banca mondiala ca neau scos din rahatul facut de politicieni nostri mizerabili.Sa va dau niste date de deficite bugetare si voi sa imi spuneti de unde lua romania sumele astea enorme in plina criza.Anul 2008 guvern tariceanu ajutat de psd deficit 5% ,anul2009 psd pdl deficit 7.5% ,anul 2010 deficit 7%.Doar in 3 ani romania are un deficit net de vreo 25 miliarde de euro gratie guvernelor tariceanu si boc sustinute tare din spate de psd mai ales in ani electorali.Mai ales in 2009 psd si pdl au facut praf romania au reusit un deficit de 7.5%si o scadere de vreo 8% a pibului fata de 2008 si iata totusi azi artizani aceste nenorociri basescu ilie sarbu si mircea geoana au curaj sa mai scoata capul in lume sa ne dea lecti la televizor.Pacat ca nu sant presedinte sef csat ca as declara razboi ue si mai ales germaniei ca sa ne ocupe germania si sa fie inlaturati toti acesti politicieni romani care au dus tara in dezastru economic si financiar.Slava domnului ca am intrat cu japca in ue si nato si ca vin multe comenzi de la mama europa si america pe tema justitie , economie si finante
“BNR are o rezerva de 32 miliarde Euro si 107 tone aur”.sigur ca da!
haidi bre ci dracu ne imbatam cu apa chioara?apa baseasca?
la fel si cu “reducerea cas pt angajatori” a guvernului de gaini ponta,
voi chiar credeti balivernele astea?in romania cvasifalita pe orice plan vreti ,la alegere, rumania e praf si pulbere si nici dracu n o mai scoate din groapa,
“da ponta cu flit Fmuiului”?
sa zicem ca aplica populismul asta de 2bani “in ciuda fmi”,chiar credeti ca romanii vor simti macar o mica ameliorare a vietii?
se va regasi in preturi,taxe,hotii,80%din “oamenii de afaceri”angajatorii privati chipurile,sunt scaunari ce sug TOT DE LA BUGET
coruptia si hotia colcaie in romania
de justitie nu mai zic sunt clanuri stat in stat astia,
invatamant sanatate infrastrucura investitii in locuri de munca.nimic nene nimic nu va fi!
ba’ sa vezi tu in primavara cand se abtiguie foamea
in mamaligari
cum mai fte o “centura de siguranta” de la fmi
si mai inventeaza 100 de taxe ca sa lungeasca agonia,sa nu se termine tara pe tura lor,ca basau cand se spariase de cat jaf a afacut…taxa pe taxa pe valoare adaugata de ex.certificate verzi(!?),energie nustiucum,taxa pe crucea masi lu basau etc
mai frate…astia cu liberalii si liberalismu lor m-au spart la**** cu doctrina de dreapta in sus si in jos,tariceanu,iohanis,mumuianu samd liberalii pzdi scaunari sugatori de la stat.nimicuri,nulitati ca si basitii sau “baroni”din vana ilieasca.
toti ma toti sunt cu strategia si doctrina in gura!
si
kktii aia de baroni psdisti si aia cu doctrina cu viziuni te doare &&^8 frate
tule mm lor cand aud cum strategesc ei si fac planuri si crestere economica si ce porcarii de gusat burtos mai guitza imi vine sa iau paloshu sa ma duc dupa ei
@STAN PAUL PETRU
Eu plec de la rationamentul ca trebuie ECHILIBRAT SPATIUL POLITIC.Numai in tarile in care PUTEREA si OPOZITIA ,sau stanga-dreapta sunt in echilibru ,exista o DEMOCRATIE REALA( la noi perpetuandu-se de pe vremea FSN/ILIESCU doar o DEMOCRATIE ORIGINALA/iluminata sau basista).
IDEAL ar fi se se creeze si pe DREAPTA o forta care sa faca fata PSD(eu pot admite prin absurd ca PSD este o minunatie de partid dar …orice partid fara o OPOZITIE REALA,adica un partid sau alianta pe dreapta de marime asemanatoare PSD-ului,conduce automat la DEZECHILOBRAREA SPATIULUI POLITIC si de aici la …dictatura (ilesciana,basista,pontista….) nu este decat un …pas.
Dupa parerea a multor oameni rationali ar fi mai usor DE FACUT o ALIANTA a partidelor de dreapta insa acest lucru nu presupune o restructurare a dreptei( ALIANTA presupune unirea lor, cu toti politicienii de pe dreapta ….buni sau rai,cinstiti sau corupti ,la un loc ).
Fuziunea este mai greu de facut datorita orgoliilor reciproce insa doar fuziunea ar putea face o anumita selectie care sa elimine raii si coruptii din PDL si chiar PNL.
In schimb PSD nu are nicio sansa sa se restructureze intrucat:
1.Este de 25 ani un partid prea mare,adica un colos care nu a putut/nu poate fi presat de nimeni sa se restructureze.
2.PSD s-a obisnuit cu acesta majoritate masiva si continua(gresit) pe aceiasi linie si strange politicieni/parlamentari de peste tot(inclusiv de la PPDD) fara sa faca o selectie/eliminare a celor hoti/corupti ci doar sa conteze ca numar de voturi ..in parlament(pentru a mentine guvernul PONTA la guvernare ..cu orice pret,cu orice greseala/aberatie ar comite).
Sper ca in sfarsit …ati inteles(nu va mai va luati dupa propaganda televiziunilor fiindca basescu va pleca totusi in cateva luni si nu o sa mai avem cu cine ….lupta).Astfel se va realiza totusi ce ne spunea PONTA ,in tot anul 2013 si inceputul anului 2014 si anume :LASATI-l PE BASESCU IN PACE ..ca oricum el va pleca iar noi (USL) trebue sa ne ocupam doar de …buna guvernare(o stim/o vedem ca doar s-a facut pe ..spinarea noastra).