Radu Hossu, cel mai cunoscut voluntar român ce sprijină lupta de eliberare a Ucrainei de sub invazia rusească, postează un mesaj important.

A venit rusia cu o informație falsă pe care vreau să o demontez:

Acum câteva zile Ministerul Apărării din rusia a dat publicității un tabel cu străinii din Ucraina uciși de rusia. Cu convingere pot spune că cel puțin legat de România și Moldova, tabelul este fals.
În acest moment în Ucraina sunt cel mult 50 de români înrolați în Forțele Armate ale Ucrainei și cam tot la fel de mulți moldoveni. Nu toți dintre aceștia sunt în prima linie.
Dacă despre pierderile din rândul moldovenilor nu pot să spun foarte multe, despre români pot spune, după discuții cu mulți dintre ei, că un singur român a murit pe front: Rudolf Wittmann, Dumnezeu să-l ierte.
O parte însemnată dintre români sunt în Romanian Battlegroup “Getica”, o altă parte însemnată sunt în diferitele batalioane ale ILDU (International Legion of Defence of Ukraine). Pe aproape jumătate dintre ei am onoarea să îi cunosc și cu ajutorul vostru să-i și ajut.
Așadar, cifrele de 349 de români combatanți (atenție, este important să subliniez acest termen, căci discutăm despre combatanți) uciși în Ucraina de la începutul invaziei dintr-un total (susținut mincinos de ruși) de 784 și 4 moldoveni dintr-un total de 17 sunt la fel de adevărate ca și cifra cu care Putin a căștigat alegerile.
Adică este un fals total și grosolan. Spun acest lucru cu convingere bazat pe faptul că-i cunosc pe mulți dintre români și pe unul dintre cei mai cunoscuți moldoveni care au luptat împotriva rusiei, Sergiu Luncas, un om care este văzut ca un erou în Republica Moldova.
Mi-ar plăcea ca instituțiile de presă să preia informația asta în scopul susținerii adevărului, pentru a nu permite propagandei mincinoase a rusiei să viruseze continuu spațiul informațional.
Trăiască România și Republica Moldova! Glorie eroilor care luptă împotriva invadatorilor! Slava Ukraini!

Leave a Reply