În perioada 06-08.12.2023, în calitate de președinte la Joint Health Group (JHG) al NATO, Secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,dr Raed Arafat, în comun cu vice-președintele JHG, dl. Joe Lamana, au condus întrunirea JHG.
Totodată, în data de 07 decembrie, sub conducerea președintelui JHG, dl. dr. Raed Arafat, în comun cu dl. general maior Timothy John Hodgetts, directorul Comitetului Șefilor Serviciilor Medicale Militare în cadrul NATO (COMEDS), a avut loc o sesiune de discuții la care au participat înalți oficiali din ministerele sănătății la nivel de directori generali sau secretari de stat.
Întâlnirea a fost deschisă de asistentul secretarului general pentru politicile de apărare și planificare al NATO, excelența sa dl. Angus Lapsley.
În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme precum evoluțiile recente la nivelul NATO în domeniul rezilienței, asigurarea furnizării serviciilor de sănătate în situații/incidente cu un număr mare de victime, dar și alte subiecte de interes.

Leave a Reply