Raed Arafat, șeful DSU, îi dă replica lui Renate Weber, Avocatul Poporului, după reacția pe care a avut-o aceasta cu privire la sistarea intervențiilor care nu sunt urgente în spitale. Arafat susține că ”e o manipulare a unei informații într-un sens absurd”.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, instituția s-a sesizat din oficiu în contextul declarațiilor șefului DSU, Raed Arafat, care a anunțat luni că, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19, managerii unităților sanitare publice cu paturi vor suspenda internările pentru operații şi pentru alte tratamente şi investigații care nu reprezintă urgențe, cu anumite excepții.

”În primul rând, e o manipulare a unei informații într-un sens absurd. Ordinul permite continuarea tratamentelor și intervențiilor, unde nu se pot amâna, cazurile oncologice, urgențele și nu se blochează activitatea ambulatoriilor.

Noi, ca medici, și nu mai e treaba avocaților, treaba noastră este să prioritizăm și să alocăm resursele pentru a salva cât mai multe vieți”, a declarat Raed Arafat, într-o intervenție la News Hour with CNN de la Antena 3.

 

2 COMMENTS

 1. Profilul Dr. Arafat este aplicabil, face acel “match” cu profilul profesionistilor din servicii de obicei, servicii si structirii de un anume gen, pe scurt este “man of all seasons”. Cade mereu in picioare, are mereu dreptate, legitimeaza orice decizie oricit de controversata.
  Intr-o un fel traieste, profesional vorbind, din rendita vremurilor de glorie (SMURD si tot restul) dar vremurile s-au schimbat si suntem in fata hidoseniei de sistem sanitar la care Dr Arafat a fost mereu inregimentat.
  Intrebarea mea este: DVS nu aveti niciodata minima indoiala ca si un “glorios” precum Arafat undeva a gresit, s-a pripit sau pur si simplu a emulat modelul importat de exemplu cel Italian unde stiinta si medicina la brat cu politica inepta si impotenta au buliversat profund metoda de actiona conform drepturilor fundamentale ale persoanelor ?
  Persoane divizate in vaccinati cu green-pass si nevaccinati “ciumetii” societatii ? Explicatia la indemana e ca in fata pandemiei drepturile, si un minim de democratie ce-a mai ramas se suspenda sine die pentru ca …..lumea nu se vaccineaza suficient !
  S-a demonstrat, pentru cine vrea se stie, ca pandemia putea fi evitata dar mai ales putea fi abordata si gestionata altfel.

  • Daca veniti cu un argument / exemplu concret, orice se poate pune in discutie. Daca filosofati in legatura cu “sistemul sanitar”, n-are rost. Nu raspunde un om pentru un sistem care este la alt minister, in alta structura

Leave a Reply