Secretarul de stat dr Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a postat un mesaj de ultima ora pe pagina sa de Facebook :

Pentru cei care pun la indoiala inca faptul ca infectia cu COVID 19 continua, iar cifrele nu sunt in scadere.

Iata ce s-a intamplat in ultimele 4 zile:

Luni- 349 cazuri noi
Marti- 325 cazuri noi
Miercuri- 270 cazuri noi
Azi Joi- 392 cazuri noi

Pana acum din pacate am depasit 850 de decese.

Pe plan mondial pana acum s-au confirmat 3.846.226 de persoane si au decedat din pacate 265.873 de persoane, iar pandemia este doar la inceputul ei.

De aceea solicitam in continuare oamenilor sa aiba grija, sa aiba rabdare, sa fie intelepti, si sa respecte in continuare regulile de distantare, indiferent cat de greu le este si indiferent ce pareri sau “trazneli” citim pe retelele de socializare sau ascultam in spatiul public.

Am ajuns la o faza hilara incat nu mai avem rabdare sa terminam ce am inceput cu bine, si ni se induce in continuare ideea ca nu ar mai fi nevoie de masuri si ideea ca totul este bine si ca masurile care au fost luate ar fi fost nejustificate si incorecte.

Unii chiar incearca sa convinga populatia ca boala nu ar exista si ca totul ar fi o inventie si o conspiratie, insa ma intreba daca vreunul dintre acestia se va simti pentru un moment responsabil pentru imbolnavirea sau decesul unei persoane care a luat de bune datele false si manipulative raspandite de acesta.

Eu va rog, in continuare, sa respectati regulile si sa aveti grija, indiferent ce vi se spune, pentru ca regretul vine prea tarziu si cu costuri care pot fi foarte mari!

1 COMMENT

  1. Rog sa se gandeasca bine restrictiile la libera circulatie in mijloacele de transport dupa ridicarea starii de urgenta. Este legal sau nu ?
    STB trebuie sa asigure conditii civilizate si rapide de calatorie.
    Cozile la metrou / autobuz vor fi insuportabile.
    Intarzierile la destinatia dorita vor fi de ore.
    Sa ti iei masina? Da…se va bloca circulatia.Sa te asociezi cu alti? Nu…ca nu ai voie mai multi in autoturism..

Leave a Reply