Furtuna intr-un pahar cu apa. Ieri, pentru cateva ore, am fost “alegerea liberalilor pentru sefia TVR”. Vorba Danei Mladin : “Mai, a cata oara esti propunere? Iar vad stirea asta?”.

Sambata dupa amiaza. Ma pregatesc de emisiune. Primesc un mesaj. Dan Tapalaga de la G4Media ma intreaba daca putem vorbi. Sun si purtam un dialog civilizat. Ma intreaba daca am primit oferta unor liberali pentru sefia TVR. Confirm ca in ultimul an, am discutat acest aspect, la propunerea lor. M-au intrebat cativa lideri PNL daca as accepta. Le-am spus ca sunt bine unde sunt, i-am intrebat in gluma daca imi vor binele sau raul. Am ras, nu am tras nici o concluzie, nu a fost nici un angajament. Doar o idee, o propunere. Totul s-a terminat cu “hai sa mai vorbim, poate o sa te mai gandesti”.

Pe fondul acestor dialoguri explorative, neangajante, asta toamna primesc oferta concreta din partea PSD sa candidez la parlamentare. Refuz politicos, le multumesc spunand ca mi-e bine in presa.

In trecut, o astfel de oferta politica primisem si de la PNL. Si atunci, ca si acum, am spus pas.

In ambele cazuri, dialogul a continuat, cu zecile de mesaje aferente, intr-un dialog firesc. Ca intre oameni civilizati.

Imi da mesaj si Iosif Buble de la stiripesurse.ro : Ti-au propus liberalii sefia TVR? Ii raspund fostului meu coleg de la Antena 3 : E ideea unor lideri PNL. Nu comentez.

Dupa ce G4media.ro si stiripesurse.ro, posteaza stirile, explodeaza mesajele, telefoanele, felicitarile sau avertismentele de genul : “Ce-ti veni? Cum sa renunti la o emisiune vizibila in prime time pentru o institutie plina de probleme?”. Ieri, pentru cateva ore, am zambit cum n-am mai facut-o demult.

In toti acesti ani, au fost atatia jurnalisti care au trecut in politica sau in institutiile de stat. Ofertele curg mereu din partea partidelor si guvernelor, in dorinta de a-si imbunatati imaginea, comunicarea, expertiza.

De felul meu, sunt deschis oricarui dialog, oricaror oferte care n-au contenit sa apara. Deciziile insa le iau mai greu, obisnuiesc sa cantaresc mult, sa masor de 100 de ori si sa tai o data.

Recent, Antena 3 a intrat intr-un moment important, de relansare in plan editorial. Emisiunea mea merge bine si n-am de gand sa fac vreo schimbare. Daca va fi cazul vreunei schimbari, primul pe care il voi consulta va fi colegul si prietenul meu Mihai Gadea, CEO Antena 3.

Am primit multe mesaje de ieri pana azi. Le multumesc celor care, din politica sau presa, au gandit in sens pozitiv, echilibrat. Mai ales celor din PNL  care si-au declarat bucuria, spre deosebire de liderul lor, ancorat intr-un trecut pagubos, conflictual, contraproductiv.

Ca multi alti colegi din presa, raman pe metereze, primesc oferte, dialoghez si decid in consecinta. Ramane cum am stabilit, ne vedem la “Punctul de intalnire”.

Leave a Reply