Serviciul de Informaţii al Norvegiei (NIS) face afirmaţii explozive despre Rusia, invazia Ucrainei şi raportul prezent de forţe. sunt şi referinţe spectaculoase despre pericolul rusesc în europa. 

Raportul NIS pe 2024 menţionează Rusia că este pe cale să câștige din nou puterea militară pe fondul creșterii masive a asistenței din partea Chinei, Belarusului, Iranului și Coreei de Nord, în comparație cu sprijinul lent din partea vestului acordat Ucrainei.

Rusia folosește un număr mare de nave civile pentru operațiuni de informații, spune NIS.

Rusia a cartografiat fizic și digital toată infrastructura critică de petrol și gaze din Norvegia, precum și infrastructura subacvatică europeană, de care depinde traficul de internet al Europei.

Tehnologia occidentală este folosită în scopuri militare în Rusia, China, Iran și Coreea de Nord.

Structurile complexe de proprietate ale unor companii și lanțurile de aprovizionare complexe sunt folosite pentru a eluda sancţiunile de export occidentale.

NIS : Rusia produce mai multe muniții, vehicule de luptă, drone și rachete acum, decât în urmă cu un an, datorită sprijinului militar masiv din China, Coreea de Nord, Iran și Belarus, inclusiv tone de muniție și mii de drone.

Publicul european este supus operațiunilor de influență rusă, o tactică cunoscută de război informațional al Moscovei.

Raportul afirmă că o metodă tipică este „amplificarea anumitor grupuri țintă pe rețelele sociale pentru mesaje pro-ruse și dezinformare„.

În ciuda eforturilor eroice ale Ucrainei, revendicarea inițiativei în război ar necesita sprijin pe scară largă în armament occidental, inclusiv noi capabilități.

Ucraina are mare nevoie de muniție, sisteme de arme cu rază lungă de acțiune, apărare aeriană, vehicule de luptă și avioane de luptă.

NIS : Parteneriatul cu Iranul ajută Rusia să acceseze material militar și tranzit rusesc de mărfuri.

Influența Arabiei Saudite și dorința de a ajuta Rusia pentru a eluda sancțiunile occidentala sugerează că autoritățile și întreprinderile rusești vor continua să consolideze relațiile cu statele din Golf, bogate în resurse.

Toți nordicii ar trebui să se ferească de operaţiunile militare ruse care folosesc ținte civile, cum ar fi :

  • influența politică
  • războiul informațional
  • operațiunile cibernetice
  • sabotajul
  • infiltrarea
  • întreruperea aprovizionării cu energie
  • violarea frontierelor

    Acest tip de atacuri pot avea loc cu mult înainte de acțiunea militară propriu-zisă, afirmă documentul NIS.

1 COMMENT

  1. Până la urmă, turbanele-mblănite de la Teheran sunt trompete rusești, așa cum godacul de la Phenian e gornistul Chinei…

Leave a Reply