Rareș Bogdan a lansat un atac fără precedent la adresa șefului său din PNL, Ludovic Orban! Prim-vicepreședintele PNL a anunțat că dacă PNL va continua să transfere oameni din PSD, va lansa atacuri publice la adresa lui Orban, dar și a altor liberali.

”Îl atenționez public pe Ludovic Orban și pe colegii mei să înceteze cu traseismul. Îi rog frumos să înceteze cu cel mai josnic trafic de persoane, trafic de sclavi, pentru că este cel mai josnic în democrația românească. Îi rog să înceteze. Echivalează cu faptul că PNL recunoaște că nu are suficienți oameni și suficient de buni pentru a guverna și este nevoie să ia de la PSD. Îi atenționez public să înceteze orice transfer inclusiv de deputați și senatori pentru că îi voi ataca public, inclusiv pe Ludovic Orban. M-am săturat să tac, m-am săturat ca partidul meu să fie pus în genunchi.

Sunt transferuri mizerabile de oameni care nu au ce căuta în PNL. Nu știu ce le-au promis colegii mei, dar vă spun că nu au ce căuta cei de la PSD pe listele PNL. Îl voi ataca furibund pe orice lider PNL care va pune pe liste parlamentari PSD. Îi voi ataca furibund. Transferurile sunt o boală a democrației. Nu există o chestiune mai gravă pentru democrație decât traseismul politic.

În următoarele săptămâni și luni se va auzi mult de mine pentru că nu voi mai putea să tac. Am tăcut mai mult decât era cazul, am încercat să fiu un soldat disciplinat. Nu va face oricine ce vrea în PNL, decât dacă își asumă criticile mele. Au făcut prea mult ce au vrut. Poate voi candida la parlamentare.”, a declarat Rareș Bogdan, duminică seara, la Antena 3.

 

4 COMMENTS

 1. ieri s-a petrecut un episod important in politica: o motiune de cenzura. Normal ar fi fost ca azi sa fie ceva tamtam in presa, mai ales avind in vedere rezultatul ei.
  Dar, interesant si semnificativ, pe aproape toate siteurile de stiri care conteaza nu e NICIO STIRE despre chestiunea asta. Avem pe unul o declaratie cam rasuflata a lu Firea, pe altul, mai marginal si marginalizat, vreo 2 -3 articole de tip analize, pe altul vreo 2 pareri la misto dar pe TOATE alea care conteaza, care creeaza “evenimentul”, starea de spirit si care arata din care padure bate vintul nu e NIMIC.
  Mie, asta-mi arata ca e cineva care pune repede batista pe tambal, ca si cum nimic deosebit nu s-a intimplat… Mare democratie avem, mare presa avem…

  Prin urmare, explicatia pe care o am de ceva vreme se contureaza ca fiind plauzibila: a existat inca de asta iarna un fel de intelegere, mai mult sau mai putin tacita, ca pnl va lasa niste primarii (incepind cu Bucurestiul), psedului, in schimbul lasarii acestora la guvernnare. Fiecare cu scopul lui, fiecare cu bugetul lui. In plus, si eliminarea unor partidulete mici si cam nervoase (alde, pmp) era covenabila ambelor partide “mari” ca mai simplificau negocierile viitoare si un parlament bipolar e mai si simplu de controlat.

  Dar, prin iunie-iulie, o parte din pnl, probabil aia mai lacom de puterea totala (ca schimbarea Constitutiei necesita putere totala ca si un silence maxim) a vrut sa le ia astora tortul, mergind la ruper chiar si in Bucuresti. Cam panicati, partea de psd inteleasa cu partea de pnl au amenintat cu darimarea guvernului – fair enough… Firea era chiar speriata acu vreo 2-3 saptamini la tv-ul de casa… Aia (sa zicem partea mai iohanista sau bogdanista pnl) n-au pus botul pina nu s-au convins, poate chiar in ultimele zile sau ore ca psd e atita de disperat incit chiar trec motiunea. Si au cedat, le lasa primariile. Ca urmare, psdeu nu s-a mai dus la vot, ca sa nu se faca de maximul rahat, motiunea e istorie, nici n-o mai baga din nou, etc. Logic, presa “lor” nici nu mai mentioneaza subiectul, ca si cum n-ar fi fost.

  Misto partide avem, nu? Misto si presa, priceputa si independenta!
  Hai la vot, ca sigur avem ce vota – doua fete ale aceleiasi monede.

 2. Asta-i vrajeala pentru gugustiuci, nu amenintare. Adica Rares Bogdan asteapta sa se incheie perioada “de transferuri”, sa se depuna listele, si dupa aia il “ameninta” pe ludovic: Ba, daca te prind ca mai racolezi unul, te-am spart!. De ce n-a facut scandal dupa primul racolat? Pentru ca era perfect de acord cu TOATE “transferurile”. Apoi vine el cu dramoleta: Iata cum noi, liberalii, sintem plini de principii ca un WC infundat, care da pe-afara. Aceeasi miscare scenica si la nataraul de la Cotroceni. Cind a fost intrebat de jurnalisti daca e de acord cu ce face PNL, a slobozil perla: Asta PSD-ul a inventat-o, nu PNL! Raspuns de IQ< 30! Adica de Giga!

 3. Mai conteaza ce zice Rares Bogdan cand in Piata Leul drapelul Romaniei a ajuns o zdreanta ? Inconjurat de atatea institutii platite regeste sa apere valorile nationale a ajuns la mila unui primar.Toate aceste institutii nu vad si nu aud in frunte cu iubitul conducator de la cotroceni. Poate le spuneti dumneavoastra ca un drapel este mai ieftin decat o moaca de pe un afis electoral.

 4. Lui batistuta ii e teama ca ajunge iar la tv deoarece pierde mandatul in viitor? Barbu, a folosit aceeasi metoda, si unde a ajuns?!

Leave a Reply