Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Rareş Bogdan nu crede că va candida la preşedinţia partidului deoarece este greu să conducă formaţiunea politică de la Bruxelles şi cel mai probabil va susţine o echipă. El nu ştie dacă Florin Cîţu va candida la preşedinţia PNL, dar crede că ar trebui să facă parte din conducerea partidului. Rareş Bogdan nu exclude varianta ca Ludovic Orban să rămână în continuare preşedinte ”dacă înţelege să construiască o echipă în care şi ceilalţi au ceva de spus”. Dar el nu a exlus şi candidaturi ale lui Florin Cîţu, ale cuiva din Ardeal, poate Emil Boc. ”Şi Ilie Bolojan e un om de acţiune, un om bun”, a mai transmis prim-vicepreşedintele PNL, scrie news.ro

Rareş Bogdan: M-am simţit puţin dat deoparte după alegerilor parlamentare. Dacă vă uitaţi pe pagina partidului, nu o să vedeţi nicio poză cu Rareş Bogdan.
Rareş Bogdan a declarat duminică, la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, că unii devin invidioşi atunci când văd un personaj volubil, care comunică uşor.
“Unii, când văd un personaj cunoscut, volubil, care comunică relativ uşor, care are o anumită simpatie publică, apare în încrederea populaţiei, unii poate devin invidioşi sau se tem. Eu le-am explicat acelor unii că nu e cazul, pentru că eu nu candidez la preşedinţia partidului”, a afirmat Rareş Bogdan.
Întrebat de moderatorul Sebastian Zachmanndacă se referă la Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL a răspuns: “Nu neapărat Ludovic, poate oameni din jurul său şi s-a lăsat influenţat. M-am simţit puţin dat deoparte după alegerilor parlamentare. Dacă vă uitaţi pe pagina partidului, nu o să vedeţi nicio poză cu Rareş Bogdan în doi
ani de zile şi multe alte chestiuni”.
El a mai fost întrebat şi dacă se aştepta să îi fie propusă o candidatură la Primăria Capitalei.
“Nu, pentru că am renunţat împreună cu Ludovic. Noi am fost testaţi amândoi, stăteam bine şi am considerat că pentru Bucureşti opţiunea cea mai sigură de a o îndepărta pe Gabriela Firea şi pe PSD din administraţie este Nicuşor Dan, pentru că altfel Nicuşor lua opt la sută ca independent. Avea un nucleu de opt la sută pe care cu greu l-am fi rupt şi eu, şi Ludovic sau alt candidat, Violeta Alexandru din partea noastră”, a explicat Rareş Bogdan.
El a dezvăluit că i-a fost propusă şi o funcţie de ministru.
“Mi-a propus în primul guvern, s-a discutat pentru al doilea guvern. În primul guvern Ludovic a fost extrem de deschis. Mi-a făcut propuneri de trei, mi-a zis gândeşte la asta şi două ministere, unul trebuia să stau de vorbă şi cu preşedintele pentru el, iar celălalt era strict în apanajul lui. Nu spun mai multe. Şi am spus: Ludovic, abia am ajuns la Bruxelles, am luat un mandat acolo”, a precizat Rareş Bogdan.
Rareş Bogdan: Poate rămâne preşedinte PNL Ludovic Orban cu condiţia să fie mai puţin autocratic, să împartă puterea
El a mai declarat că nu crede că va candida la preşedinţia PNL.
“Nu m-am gândit încă, dar nu cred. Cred că voi susţine o echipă, nu neapărat să fiu eu pentru că e greu de la Bruxelles să conduci un partid. (…) Nu sunt 100% convins, dar sunt aproape convins că voi susţine o echipă care să înţeleagă că PNL nu trebuie să ajungă la soarta PNŢ, că PNL trebuie să rămână un partid de minim 25-30%, că PNL trebuie să facă ceea ce trebuie, adică să guverneze. Nu cred că astăzi trebuie să discutăm despre asta. Noi cei din partid dacă suntem conştienţi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîţu ca premier şi să îl susţinem în actul de reformă şi să îl împingem chiar în actul de reformă”, a afirmat Rareş Bogdan.
El consideră că Florin Cîţu ar trebui să candideze pentru o funcţie în conducerea PNL.
“Treaba lui dacă candidează, nu ştiu ce face. Ar trebui să candideze pentru o funcţie în conducerea partidului, adică la vicepreşedinte. Poate să fie prim-vicepreşedinte, preşedinte executiv, preşedinte”, a precizat Rareş Bogdan.
El nu exclude ca Ludovic Orban să continue în fruntea PNL, dar cu anumite condiţii.
“Sau poate să fie Ludovic, dar trebuie să înţeleagă că trebuie să îşi construiască o echipă în care şi ceilalţi să aibă un cuvânt de spus, adică să fie mai puţin – eu am folosit o exprimare pe care am regretat-o, eu vorbesc frumos, nu înjur – să fie mai puţin autocratic, să împartă puterea. Adică şi un preşedinte executiv sau prim-vicepreşedinţii să aibă putere. Deocamdată, are prima şansă, dar asta nu înseamnă că nu se poate construi o alternativă. deocamdată există, poate să candideze Florin Cîţu, poate să candideze cineva de Ardeal. Poate Emil Boc, de ce nu? Şi Ilie Bolojan e un om de acţiune, un om bun”, a mai transmis prim-vicepreşedintele PNL.
Rareş Bogdan a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, afirmând că este prea devreme să vorbească despre acest lucru, dar că în mod cert PNL va avea candidat propriu în acea cursă electorală.
“Sunt foarte tânăr şi mai am încă multe de învăţat. E devreme să vorbim despre asta. PNL va avea cu siguranţă un candidat. Am văzut că sunt lideri, inclusiv în coaliţie, care îşi închipuie că PNL nu va avea candidaţi şi că vom merge după modelul Alianţei DA şi noi mergem pe premier şi ei merg pe preşedinte. (…) Eu nu susţin decât un PNL-ist. Încă nu e anunţat, poate să fie Ludovic Orban, poate să fie un altul, poate să fie Emil Boc, poate să fie Ilie Bolojan, poate să fie oricine din PNL. PNL are nevoie de un candidat la prezidenţiale puternic”, a mai transmis Rareş Bogdan.
El crede că la următoarele două alegeri prezidenţiale bătălia nu se va mai da între stânga şi dreapta, ci între conservatorism, tradiţionalism şi neoprogresism. Rareş Bogdan: Eu şi preşedintele Klaus Iohannis am câştigat alegerile europarlamentare. La alegerile parlamentare PNL trebuia să îşi spună cuvântul, dar nu a făcut-o
“PNL are nevoie de modernizare, de o clarificare din punct de vedere ideologic, doctrinar pentru că marea bătălie în 2024 şi în 2029 va fi diferită. Pentru prima dată în 35 de ani în România nu va fi bătălia între stânga şi dreapta, se va bate între conservatorism, tradiţionalism şi valori şi neoprogresism. Asta e bătălia la nivel european, asta a fost şi în America”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL.
Rareş Bogdan a mai afirmat la Insider Politic că el şi preşedintele Klaus Iohannis au câştigat alegerile europarlamentare.
“La alegerile europarlamentare, dacă nu era Rareş Bogdan – nu ştiu dacă aţi auzit de el şi cu Klaus Iohannis, PNL lua 20%.. Deci dacă Klaus Iohannis nu avea referendumul şi implicarea sa extrem de activă în spaţiul public, în susţinerea referendumului şi dacă Rareş Bogdan nu venea de la o măsuţă de la parlamentar, PNL atingea cu greu 20% şi nu  vreau să fiu deloc arogant, vreau să fiu realist. PNL nu ar trebui să uite asta niciodată, nici în ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, în partea mea, dacă uită sau nu, nu contează”, a menţionat Rareş Bogdan.
El a afirmat că următoarele alegeri au fost câştigate de către Iohannis, respectiv de către primarii PNL.
“Al doilea rând de alegeri le-a câştigat Klaus Iohannis, nu le-a câştigat Rareş Bogdan, nu le-a câştigat Ludovic Orban, nu PNL, le-a câştigat Klaus Iohannis, care a fost un candidat care a putut să vină cu un proiect de ţară valoros şi care a putut să îşi arate că a ţinut România pe linia de plutire democratică şi a reafirmat-o internaţional într-un moment în care Liviu Dragnea, Şerban Nicolae, Nicolicea şi Codrin Ştefănescu o duceau în gard. Sau în alte părţi. Iar în al treilea moment al alegerilor am avut alegerile locale. La alegerile locale nici Rareş Bogdan, nici Ludovic Orban nu a câştigat alegerile,  le-a câştigat Emil Boc, Ilie Bolojan, Alin Tişe, Gheorghe Flutur, Romeo Dunca”, a mai transmis Rareş Bogdan.
El crede că la alegerile parlamentare PNL trebuia să îşi spună cuvântul, dar nu a făcut-o.
“Am avut al patrulea rând de alegeri în care partidul  trebuia să îşi pună cuvântul şi să facă 35%. Nu a făcut 35%, a făcut 25%. De ce? Criza pandemică a fost dură, sigur că măsurile respective de protejare a vieţii cetăţenilor ne-au afectat în mod direct, sigur că au fost şi erori, nu mai vreau să vorbesc”, a mai declarat Rareş Bogdan citat de news.ro

2 COMMENTS

  1. Sincer, am citit din pesurse.ro un articol a lui Marginean si chiar are dreptate! Omul spune si pune o intrebare reala, citez:”de cand cu coronavirusul asta, Ati mai auzit de atentate pe glob?” Pare ca e un program perfect stabilit, cand e una nu e alta sau apar altele. Ori, au si astia coronavirus mortal ‘

Leave a Reply