Home Articole Raspuns pentru evz.ro : cum am obtinut eu documentul SRI

Raspuns pentru evz.ro : cum am obtinut eu documentul SRI

3570
14
SHARE

Am citit cu atentie articolul scris in Evenimentul zilei de Dan Andronic in legatura cu dezvaluirile facute duminica seara la Punctul de intalnire, Antena 3.

http://www.evz.ro/fara-precedent-raportul-sri-pe-2014-oferit-in-exclusivitate-antenei-3-un-document-esential-pentru-controlul-civil-asupra-principalului-serviciu-de-informatii-a-fost-prezentat-de-trustul-lui-dan-voiculescu-inaintea-dezbaterii-in-parlament.html

Raspund pe rand semnelor de intrebare puse in articol in legatura cu provenienta documentului SRI si altor aspecte legate de acest detaliu, in special insinuarii potrivit careia trustul nostru al avea o legatura speciala cu SRI.

1. Documentul SRI a fost depus la Parlament. El este unul public, nesecret. A fost trimis de la SRI pe 2 Iulie 2015 catre conducerea Camerei Deputatilor. Fiind vacanta parlamentara, documentul a fost programat pentru discutie in Comisia de control a SRI pentru luna septembrie.

2. Comisia de control a SRI a dezbatut Raportul SRI pe 2014 si a intocmit un raport pe data de 8 Septembrie 2015, contrar celor afirmate de Dan Andronic in articol.

raport comisie
3. Dupa Comisia de control, documentul a urmat traseul legal catre Biroul Permanent al Camerei. La data de 16 septembrie, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor l-a luat in discutie si la propunerea Comisiei de control, urmeaza sa stabileasca data in care Raportul SRI pe 2014 poate fi dezbatut in plen. Data se stabileste functie de programul senatorilor si deputatilor, de comun acord cu directorul SRI, care prezinta raportul.

4. Din 2 iulie pina in 4 octombrie, documentul nefiind secret si depus la Parlament, el a putut fi accesat de jurnalistii interesati de tematica securitatii nationale. Pentru ca urmaresc in mod constant activitatea serviciilor de informatii, a Ministerului Apararii si a Ministerului Afacerilor Interne, monitorizez si site-ul Camerei Deputatilor – comisiile de aparare si cele de control SRI si SIE. Aceasta e o investigatie jurnalistica banala, o documentare simpla pe care multi jurnalisti de azi nu o mai fac, fiindu-le mai usor sa presupuna existenta unor asa zise relatii subterane ce stau la originea procurarii unor documente atunci cand pierd o exclusivitate in mediul concurential de presa.
Daca e din iulie la Parlament si poate fi accesat, e firesc sa fie dezbatut documentul inainte prezentarii de catre directorul SRI. Si motiunile de cenzura sunt accesibile si supuse dezbaterii publice cu mult timp inainte de a fi citite de la tribuna parlamentului. Si alte documente la fel afisate pe site.

5. Pe site-ul Camerei Deputatilor – www.cdep.ro – a fost publicat la finalul lunii septembrie programul Biroului Permanent si continutul sedintelor acestui for. In dreptul zilei de 16 septembrie figurau pe ordinea de zi si cele doua documente : Raportul SRI pe 2014 si Raportul Comisiei de control parlamentar. Fiind in format pdf, le-am descarcat.   http://www.cdep.ro/bp/sedinte2015.ordinezi?ids=1033.  Fac acest lucru in mod constant de cel putin 10 ani de cand site-ul Camerei Deputatilor a fost modernizat si ofera posibilitatea verificarii activitatii parlamentare.

6. Asadar, pentru lamurirea lui Dan Andronic si a Evenimentului zilei (a caror curiozitate fireasca privind provenienta unei exclusivitati jurnalistice o inteleg) raspunsul e foarte clar : nu e de la SRI, nu e de la senatorul Daniel Savu. E de pe internet.  http://www.cdep.ro/bp/docs/F-362277298/RaportSRI2014.pdf

 

14 COMMENTS

 1. Personal,tot ce ați primit sunt jumătăți de adevăruri amestecate cu exagerări.Dar dacă presupunem că ăsta ar fi documentul autentic,mi se par niște infrmații destul de periculoase și să le aveți dar și să le difuzați opiniei publice

  • Pai tu esti mai prost decat Andronic…ceea ce cred ca este si interzis de legea penala

 2. De ce te-ai supăra cînd ceilalţi îşi pierd timpul necesar vieţii lor blagoslovindu-te? Consideră că eşti mult mai important ca jurnalist, ca profesionist sau ca persoană fizică în comparaţie cu cei care te hărţuiesc. Ei pentru ei nu sînt importanţi şi nu valorează niciun ban în faţa lor! Aşa că: lasă-i să-şi consume timpul şi nervii că nu poate depăşi un profesionist de calitate înaltă!
  Apropo: nu fac propagandă contra ruşilor sau americanilor, nu sînt mai breji niciunii nici alţii(interesele sînt enorme de ambele părţi-am scris şi despre asta). Eu doar interpretez după modul meu de gîndire şi cum văd eu toate aceste acţiuni pe termen scurt şi pe termen lung, plasînd din cînd în cînd cîte un link. Tot ce am scris s-a adeverit în 24 de ore pînă la o săptămînă de la comentariul meu chiar de fiecare dată.
  ”Succesuri” pentru hărţuitori şi lasă-i să crape de curiozitate!

  • Te deranjeaza cu ceva discutiile lamuritoare?
   Ai vrea sa ramana totul ambiguu asa cum vrea ,,andromic,,?
   Daca nu-ti plac aceste discutii…poti sa te abtii…sper ca mai poti

 3. Mai bine Andronic ne-ar povesti discuția interesantă pe care a avut cu dl Victor Ponta la Londra zilele trecute :)))

 4. Unde nu e, nici bunul Dumnezeu nu cere. Dan Andronic e recidivist. Nu da prima oara cu bata-n balta.. Intrebarea nu e cat de lipsit de profesionalism e Andronic, ci de unde i-a venit inspiratia pt “subiect” … :-)))

  • mi se pare autolamuritor pt dl andronic : UPDATE. Radu Tudor, jurnalistul de la Antena 3 care a prezentat documentul, ne-a răspuns: nu l-a primt de la SRI, nu l-a primit de la senatorul Daniel Savu (eu nici n-am susţinut lucrul ăsta), ci l-a luat de pe internet. Mai precis, de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Nu pot decât să admir, încă o dată, abilitatea lui Radu Tudor de a descoperi lucruri pe care alţii nu sunt în stare. Pentru că, spre deosebire de zecile de ziarişti care monitorizează toate site-urile, a fost în stare să găsească raportul de activitate al SRI discutat, este adevărat, în urmă cu trei săptămâni. După cum susţine el. Trebuie să recunoaştem că exclusivitatea lui Radu Tudor, găzduită de Antena 3, ar pune pe gânduri o grămadă de şefi din presă audio-video şi online. Nu numai, căci în această dimineaţă, nici Georgian Pop, preşedintele Comisiei de control al SRI, nici Ovidiu Marincea, consilierul directorului SRI, şi alţi câţiva parlamentari membri ai Comisiei de control nu aveau habar că documentul fusese publicat deja într-o modalitate ce nu mai fusese folosită niciodată. Noroc cu Radu Tudor! Se vede că a lucrat la “Evenimentul zilei” şi a condus secţia “servicii secrete”…

 5. Ce vrea individul numit Dan Andronic ? Documentul SRI este pentru uzul public si se numeste Raportul …., ca daca era pentru uz intern nu stia nici mutu’ nici pamantu’ de el.

Leave a Reply