Un conflict politic in interiorul PSD din care trag o singura concluzie : pornite acum 10 ani, planurile de a avea spitale noi si autostrazi au ramas tot la nivel de scandal. 
Un lucru este insa clar : nu exista nici o scuza plauzibila pentru vreun partid care a guvernat in Romania. 
Noi platim ca prostii taxe si impozite, mergem la vot si ei se cearta si dau din umeri, spunand mereu : o sa fie, vom face, avem de gand. Cand?! Nu stiu, dar pare ca nu in timpul vietii noastre !

PS : Destui romani se lasa manipulati oribil sa dea vina pe “straini” & “Bruxelles” intr-o forma grotesca de ura si diversiune cu puternic damf Estic. Toleranti cu impotenta romaneasca, ei sunt gata sa dea vina pe un dusman imaginar din exterior, exact ca pe vremea comunismului !

 

9 COMMENTS

 1. PSD nu a făcut nimic in infrastructura de cand au venit. Doar războaie cu Johannis, Kovesi, Lazăr și Tarcea. Doar supunerea justiției au avut in cap

 2. Adevarul este undeva la mijloc, iar manipularile curg siroaie. Nu exista niciun “damf estic”, cetatenii Romaniei au inteles cat de sinceri si binevoitori sunt “strainii” & “Bruxelles” si tot la fel au inteles cat de lenti, impotenti si rauvoitori sunt cei de la Bucuresti. Acest amestec de “strainii” & “Bruxelles” si imobilism al autoritatilor dambovitene este daunator viitorului cetatenilor Romaniei.
  Nu trebuie sa vina dl. Stefanescu sau Dvs. sa ne explice cum stau lucrurile, suntem destui care gandim, ne informam si discernem avalansa de informatii mai mult sau putin exacte sau distorsionate.

 3. Corecta analiza,cu ps.nu sunt de acord,cam dur!Pe vremea comunismului doar ceasca se lupta cu “agenturili”si strainataturile,romanasul se informa,coresponda, se actualiza, tinea pasul cu lumea!Se lanseaza o teorie ca romanul poate fi manipulat,manevrat asa usor,eu nu cred asta si cred in puterea de intelegere a fiecaruia si optiunea aleasa!Vremurile si traiul nu i-au afectat deoarece sunt caliti!Rural altfel sta situatia,pe varstnici nu-i scoti din ale lor,nu intra in discutie! Cu strainii suntem primitori si ospitalieri,am fost dintotdeauna iar cu Bruxelles este efectul dezamagitor al politicienilor de varf de acolo,gubla masura,produse de proasta calitate,mcv,schengen,se stiu!La toate astea gasesc explicatia iar”impotenta”romaneasca,eu inteleg a politicienilor, nu a facut decat sa aprofundeze dezamagirea!Starea de scandal perpetuu a invrajbit,scizionat si inrait creand stagnare si nerealizariSunt 11 ani de cand suntem in UE si toti sub dominatia lui basescu,nu voia autostrazi,nu a facut,nu voia spitale,le-a inchis,fondurile le-a gestionat udrea in tot felul de creatii inutile,terenuri in panta,parcuri in paduri si multe altele!Denaturez cu ceva?Daca si tu crezi,Radule, ca romanul este o prada usoara imi da de gandit si ma intristeaza!

 4. Trist, dar adevarat. Uriasa dovada de mentinere a majoritatii traitorilor in romanica in saracie lucie este sloganul “Romania granarul Europei” doar al strainataturulor ca in romanica, pretul painii depaseste nivelul de trai lunar decent pentru o familie! Sunt tari in care pretul mediu al painii a ramas acelasi de 5-6-7 ani(2,35-2,50 franci) si tot 300-500-700 grame are painea si nu sunt ganarul nimanui, tot congelatorul si cuptorul la vedere sunt baza! Cum mama dracului creste tocmai pretul coltuluiv de paine creste, cel consumat de multi zilnic cu sos de limba?!
  Raman traitorii sa-si inghita sosul de limba sec adunand suc gastric masiv in stomac!
  Oare de ce nu se exporta si suc gastric!?

 5. Radule am ajuns un popor total rupt de realitate, iar ce vezi tu sint doar consecintele, pe care nu le poti explica niciodata, deoarece nu intelegi de unde ne vine raul! Ciuvica si Diaconu au dreptate atunci cind afirma ca trebuie sa discuti intr-un anume fel cu vesticii! Bine, nu total, doarece si ei sint moi si nu cunosc realitatea decit pe la suprafata, datorita lipsei de experienta. Diaconu abia acum invata, la aproape 70 de ani! Diferenta fata de altii este ca poate s-o faca, pt ca nu este imbibat cu propaganda, asa cum esti tu, care ai cazut intr-o astfel de cursa si, indiferent ca-ti place sau nu, esti victima intoxicatiei cu teoriile vestului luminos, care exista si din care se traieste numai in Romania, cu rezultatele pe care le poti admira si de care te plingi tu si altii. N-ai inteles ingineriile sociale din perioada 50-70 si nici urmarile, bijbii, asa ca multi altii si nu poti vedea despre ce este vorba, iar rezultatul este ca nu ne putem apara si le incasam pe toate in plin. Ciuvica si Diaconu au inteles doar baza relatiei cu vesticii si anume ca, daca nu te simt adversar, nu te respecta si te calca in picioare pina nu mai ramine nimic din tine! Te poti apara doar in clipa in care cunosti despre ce este vorba si vezi care sint problemele. Daca nu le identifici, nu ai ce sa faci, deoarece nu le poti vedea ca pericol si nu pot fi dezvoltate strategii de aparare. Asta a fost cauza pt care au distrus invatamintul! In acest fel toti percep doar ce si cit le este permis. Chiar daca unul scapa de mijloacele de indobitocire in masa, nu va avea un partener de discutii, pt ca nimeni nu-l mai poate intelege. Vezi deja toate acestea!
  Romanii sint, in mare majotitate, patrioti vestici. Confirmarea o aveti si in gluma englezilor, care au spus ca ultimii care vor parasi U.E. sint romanii.
  De ce am ajuns in aceasta situatie? Analizeaza consecintele ingineriilor sociale din perioada 50-70 si vei observa ca sint logice! Ceausescu n-a stiut ce face si nici nu avea cum! A avut o fereastra de 3-5 ani in care putea sa ne salveze, insa, a ales variante proaste, neromanesti. Sintem practic un popor decapitat, iar o noua elita nu se poate face peste noapte si nici din oricine, asa cum, din pacate, isi inchipuiesc extrem de multi. Si acest fapt este vizibil! Ne-au facut mat din doua mutari. Restul am rezolvat singuri, deoarece, pe linga faptul ca stim putin, mai sintem si dezbinati! Amestecul de fudulie si prostie naste monstri si am citit despre astfel de indivizi (anii 50), iar pe unii i-am vazut sau ii mai vedem, inca, la tv si pot spune ca sint din ce in ce mai multi. Sintem un popor care s-a manevrat singur in postura de victima si convins sa creada ca asta este solutia “maibinelui”!
  In concluzie, unii ne-au cunoscut f bine punctele slabe si au stiut sa profite de ele, cu maximum de randament. In orice directie te-ai uita, nu vei vedea pe nimeni si nimic! Am devenit un popor rupt de realitate si iresponsabil, incapabil sa dezvolte planuri si strategii care sa ne permita existenta. Dumnezeu cu mila! Pt orice altceva este mult prea tirziu!

  PS Ca sa-l parafrazez pe Negulescu, sintem deja disparuti, dar n-am aflat!
  Stiu ca vei sterge aceste rinduri, deoarece acesta este nivelul de discutie de care sintem in stare la aceasta ora, spre “binele” nostru, al tuturor.
  Ierom. Siluan – Singurătatea, cea mai grea boală din America
  https://m.youtube.com/watch?v=jwXHzwA-tRk

  https://www.stiripesurse.ro/asta-e-corup-ie-cea-mai-mare-frauda-fiscala-din-istoria-europei-peste-55-de-miliarde-euro-au-fost_1297437.html

  “Realitatea că suntem un popor care se declară ortodox, dar care este mai curând superstițios, că procentul de 5 la sută creștini ortodocși practicanți este real, că ne place în continuare să distrugem în loc să construim, că iubirea față de aproapele nostru nu are loc să se vadă din cauza frustrărilor și a ambiției de a dovedi că numai „eu” am dreptate.”
  Dan Andronic

  “…starea de colonie a României este confirmată chiar de către români, prin atitudinea lor. Astfel, după ce instituția fundamentală a democrației, Parlamentul, a devenit un reper al atacurilor și principalul subiect al denigrării, a venit și rândul principalei instituții a spiritualității românești, Biserica, să nu mai aibă nicio influență (citește credibilitate) în fața românilor.”
  Dragoș Dumitriu

  “De exemplu, Frankfurt a fost din nou “capitala crimei”. Infracțiunile au totalizat 14.864 persoane la 100.000 de locuitori.Hanovra și Berlin, tot cu populații multe de migranți, au urmat pe al doilea și al treilea loc, cu 14.616, respectiv 14.558 crime la 100.000 de locuitori. Chiar și școlile au solicitat ajutor pentru reprimarea agresiunii religioase de către copiii musulmani. Germana este o limbă străină în aceste săli de clasă, iar predarea devine aproape imposibilă.”
  Antonia Hendrik

  Vorbesti despre vestul civilizat?!
  Printre multe altele, afla ca nivelul salariilor de astazi nu reprezinta nici macar 40% din cel al anlui 1990! Suna si intreaba la Der Spiegel! Sa nu crezi ca au oprit cresterea chiriilor, prin lege, din plictiseala! Altfel cine crezi ca stie mai mult despre vestul tau luminos? Eu, care locuiesc aici de-o viata sau tu, care doar te-ai plimbat prin unele tari?

  “Din bețivii, leneșii și nebunii satului se trag ăștia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pământ, că nu erau în stare să-l muncească. Nu știu ce înseamnă pământul, câtă liniște și câtă putere îți dă, ce povești îți spune și cât sens aduce fiecărei dimineți și fiecărei seri. I-au urât întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineața și plecau la câmp cu ciorba în sufertaș. Pe toți gângavii și pe toți puturoșii ăștia i-au făcut comuniștii primari, secretari de partid, șefi de pușcării sau de cămine culturale. Pe toți ăștia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de milă, de silă, creștinește.”
  Dan Puric

 6. “PS : Destui romani se lasa manipulati oribil sa dea vina pe “straini” & “Bruxelles” intr-o forma grotesca de ura si diversiune cu puternic damf Estic. Toleranti cu impotenta romaneasca, ei sunt gata sa dea vina pe un dusman imaginar din exterior, exact ca pe vremea comunismului !”

  Nu este vorba despre straini ci despre concerne si poilitica lor pt obtinerea profitului, care este aceeasi peste tot. Desigur ca ea nu este cunoscuta de catre romani, altfel n-ar fi cel mai naiv popor din lume!

  Steuerfrei – Wie Konzerne Europas Kassen plündern (Doku/Dokumentation) – produs de ARD!
  Fara taxe – cum jefuiesc concernele statele europene

  https://www.youtube.com/watch?v=hJElnCmF5Qg&t=1s

  Este vorba despre o suma de 1000 de miliarde anual!!!

  Pot sa-ti dau exemple fara sfirsit! Deci, despre ce vorbiti voi acolo?! Este ingrijorator si infiorator ca voi, jurnalistii, stiti f putin despre ce se intimpla sub nasul vostru!
  Luati niste economisti si citiva contabil sa calculeze citi bani a scos vestul din tara si vei vedea de ce nu aveti una sau alta. Vreti spitale? Ce stii sa-mi spui despre politica de sanatate din vestul luminos, dincolo de legendele romanesti? Stii ce-a spus Margaret Thatcher? Ea spunea ca, cu cit vor fi mai putine spitale, cu atit populatia va fi mai sanatoasa. E valabil si astazi! Sistemul vestic inseamna eutanasie pasiva. Intreaba doctorii ca sa-ti explice cum functioneaza!
  Sint f multe pe care le stiti pe dos sau deloc! Sigur ca exista consecinte, iar acestea nu ocolesc pe nimeni! Altfel v-au conditionat sa deveniti un fel de casta. Va invirtiti numai intre voi si discutati in grupuri fixe, practic, acelesi chestii. Consecintele se vad!
  Este o forma prin care ne pacalim singuri. Bine, noi romanii, sintem mari specialisti la aceasta materie!
  Ce sa mai spun?! Nu-mi vine sa cred ce aud si vad!

 7. Presimt ca in timpul vietii mele voi prinde o schimbare uriasa, gen ori dispar statele, ori oamenii, ori banii

Leave a Reply