Klaus Iohannis a cerut, joi dimineaţă, directorului SRI să verifice de ce informaţii beneficia premierul Ponta, despre o posibilă întâlnire a unor oameni din anturajul său, cu procesatori de lemn, arătând că declaraţiile sunt foarte grave şi, dacă se dovedesc a nu fi adevărate, trebuie să răspundă.

Şeful statului a reacţionat, la Aeroportul Otopeni, la afirmaţia premierului Ponta de miercuri, seara, dintr-o emisiune TV, când a spus că “lideri din PNL au avut întâlniri private şi pe baza funcţiei publice ocupate anterior cu reprezentanţi ai companiei austriace Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, dezinformându-l ulterior pe preşedintele Klaus Iohannis” şi că ‘are informaţii concrete legate de aceste întâlniri, dar nu a dorit să prezinte numele acelor liberali, spunând doar că este convins că instituţiile statului monitorizează situaţia şi vor informa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în reuniunea care va analiza şi problema Codului Silvic şi care a fost programată pentru luna iunie”.

“Mi se pare o declaraţie foarte curioasă. Recunosc că am luat act cu surprindere de această declaraţie. Afirmă la televizor tânărul prim-ministru că ar avea el informaţii de la servicii cum că oameni din anturajul meu s-ar fi întâlnit cu diferiţi reprezentanţi ai unor procesatori de lemn, şi lasă să să se înţeleagă că ar exista un  fel de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui”, a spus şeful statului, înainte de plecarea spre Milano.

El a adăugat că acest lucru este “surprinzător şi fals”.

“Am verificat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, şi nu a existat niciun fel de discuţii, nici cu lobby-işti şi nici măcar cu foşti colegi din PNL, pe această temă”, a mai spus preşedintele.

El a continuat: “Luând act de declaraţiile premierului de aseară, am rugat organele abilitate să verifice de ce fel de informaţii dispunea premierul, dacă ele se confimă sau nu. Dacă se confimă, să se ia măsurile de urgenţă care se impun, şi dacă nu, premierul va răspunde pentru aceste afirmaţii. Astfel de afirmaţii de insinuare a unui trafic de influenţă la nivelul preşedintelui nu pot fi clasificate ca simple afirmaţii, prin care vrea să pară interesant la televizor. Sunt mult mai grave şi vor fi tratate ca atare. Sper ca această scăpare să nu însemne o revenire la logica din campanie, promovată atunci de candidatul Ponta”.

Klaus Iohannis a anunţat că nu am vorbit cu premierul, dar că dimineaţă a avut o discuţie cu directorul SRI, şi l-a rugat foarte oficial să analizeze cu maximă eficienţă şi seriozitate aceste afirmaţii ale premierului.

Preşedintele a mai menţionat că, atunci când a retrimis Codul Silvic în Parlament, a existat un document pe care s-au bazat. “Este documentul care ne-a fost transmis, fără să fie cerut, de către Consiliul Concurenţei, prin care ne-a atras atenţia că există riscul de infringement pentru România, există riscul să nu fie conformă legea cu legislaţia europeană”, a explicat şeful statului.

El a adăugat că “i s-a părut un lucru foarte serios”.

“Vreau să supliniez, în acest context, că nu numai preşedintele ci şi primul-ministru are datoria să vegheze ca legislaţia românească să fie în concordanţă cu legislaţia europeană. Eu nu mă joc cu legile României. Nu a existat niciun indiciu că cineva ar fi intervenit pentru această chestiune, la mine, oricum, nu, şi nici la nivelul Administraţiei Prezidenţiale”, a ţinut să mai transmită şeful statului.

40 COMMENTS

 1. Cineva spunea că SRI nu informează despre tot pe toată lumea , mai ales informații care sunt subiective referitor la posibile încălcări ale legii !!!

 2. De unde si pana unde interesul asa de mare a Presedintelui fata de persoanele care ar fi discutat cu reprezentantii Schwein(g)-hofer ? Presedintele din prima ora a sederii sale la palatul Cotroceni trebuia sa dea unda verde SRI-ului in vederea opririi taierii accentuate pana la chelire a “aurului verde” al Romaniei.
  Daca legislatia europeana o sa ceara ca populatia Romaniei sa se arunce in Dunare, astia o sa ne execute orbeste ?

  • Domnule anonim !!! Ce legatura are SRI cu defrisarile ??? Unii chiar vorbiti fara sa ganditi deloc, sau , mai grav , habar n-aveti de cele exprimate , dar va dati mari conoscatori !!!

   • Domnul meu, sper sa fiti de la SRI. Asa cum stiti SRI e-n toate.
    Totusi mi se pare ca aceste defrisari au devenit de mult mai mult timp decat va inchiputi o problema de S.N (Siguranta Nationala).
    Am convingerea ca nu tata Floarea se ocupa de S.N. . Asa ca intre cunoscatori.

 3. Auzi mai neamtule nu mai lua aprarea companiilor austrece care ne fura padurea si intezice darcului taierile masive de paduri ,ma cac pe legislatia europeana ,la noi sa se taie si la nemtii tai austreci nu sa nu se taie padurile care e legislatia europeana ? ce austreaca sau ce impusa Romaniei

  • “Da cine este firma Schweighofer ? O firma din Austria ! Si cine este consulul Austriei si finul lui Johannis ? Domnul Huber de la Sibiu ? Astea nu sint insinuari astea sint realitati” Penibilul asta se face ca nu intelege ca aici nu de contract este vorba, ci de legislatie ! Aia e defecta, aia se vrea modificata, tocmai ca sa nu se mai poata intocmi astfel de contracte care, pe baza acelei legislatii, puteau fi chiar legale ! El o tine una-ntruna cu insultele si acuzele fara acoperire.”

  • In primul rand , se pronunta , austriaca , nu austreaca !!! Iar ,referitor la afirmatiile facute de tine, te informez ca vorbesti mult si prost, si poate ai sa ramai asa !!! Unda verde de defrisari masive acceptata companiei austriece , a fost data de PSD prin Ilie Sarbu si aprobata de Victor Viorel Ponta , inca din 2003 !!! La vremea respectiva , Ponta era seful corpului de control !!! Ce va mai place sa vorbiti ca niste idioti, fara sa aveti habar de ce vorbiti !!!

   • Ca sa acoperiti rahatoiu facut acum de Iohannis cu respingerea codului forestier pe motiv ca nu este de acord cu limitarea impusa de legiuitor defrisarilor,ca de obicei,o dati pe diversiuni si trimiteti vrajeala pe la Adam si Eva.Voi vorbiti de o autorizatie de functionare asa cum s-au dat mereu la muti investitori ca si cum cine a dat-o este pe interes cu austriecii.Pai nu Ponta pupa cu austriecii caci altfel ar fi fost si el contra codului .Ci acum vedem ca pupaciosii sunt Iohannis si niscai peneleo-basisti de frunte.

  • Relatia managerului companiei austriece cu PSD este mai veche de 10 ani. In decembrie 2004, fostul presedinte Ion Iliescu i-a conferit lui Gerald Schweighofer, manager general al companiei Holzindustrie Schweighofer GmbH, Ordinul National pentru Merit in grad de Cavaler. Ordinul a fost conferit “in semn de deosebita apreciere pentru contributiile personale avute la dezvoltarea unor importante domenii de activitate, pentru promovarea relatiilor dintre Republica Austria si Romania”, se arata in decretul 1.036 din 2 decembrie 2004 privind conferirea unor ordine, semnat de Ion Iliescu, si publicat in Monitorul Oficial nr 1.191 din 14 decembrie 2004.

 4. Vadim il acuza e Johannis in paginile Tricolorului cum c-acesta a luat 3 milioane de euro mita in campania prezidentiala de la Holz, stire care a aparut de ceva timp in acest ziar si presedintele ghinio nu s-a grabit sa-l dea pe Vadim in judecata??? De ce oare, inseamna cum ca Vadim spune adevarul si anume, Johannis a fost cumparat de austrieci pentru a veghea de la Palatul Cotroceni ca afacerile lor sa se desfasoare s-in continuare nestingherite in tara noastra.

  • Inseamna ca , toata lumea stie cine este Vadim , iar cei care pun botul si-l cred pe acest indivird, inseamna ca n-au materie cenusie !!!

   • @Florinake, daca n-ai luat bani de la austrieci il dai in judecata pe cel ce sustine acest lucru cu atat mai mult daca se numeste Vadim. Daca ai luat e usor sa-l faci nebun pe cel ce zice si sa ramai si cu banii. Si Securitatea ii facea nebuni pe cei ce-l criticau pe Ceausescu si-i interna la pshiatrie.

 5. eu nu am perceput ca o insinuare de trafic de influienta la nivelul presedintelui,spusele premierului!incepem iar sa cautam nod in papura si in presa s-a vehiculat cu ceva timp in urma,implicarea anumitor politicieni de dreapta!

 6. ”şi lasă să să se înţeleagă că ar exista un fel de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui”

  Asta intelegi tu, herr iohannis.

 7. asa a spus sasul?
  “Am verificat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, şi nu a existat niciun fel de discuţii, nici cu lobby-işti şi nici măcar cu foşti colegi din PNL, pe această temă”, a mai spus preşedintele.”

 8. Da cine este firma Schweighofer ? O firma din Austria ! Si cine este consulul Austriei si finul lui Johannis ? Domnul Huber de la Sibiu ?

  Reactia lui Iohannis este una nelalocul ei, pe modelul celei din cazul paltonul, atunci când s-a enervat ca vacarul pe sat pe agentii SRI pt ca nu au fost la datorie sa îi care haina. De aceasta data, atacul lui Iohannis este gratuit la adresa lui Ponta, iar în ceea ce s-a bagat presedintele e joc politic, de partea liderilor PNL.O atitudine care ridica mari semne de
  întrebare este utilizarea SRI-ului în acest scandal. Cum adica l-a sunat pe directorul SRI? Ce sa faca SRI? Sa îl verifice pe Ponta, premierul acestei tari. Este o mare eroare daca Iohannis foloseste institutiile de informatii ale statului român în interes politic si pentru a-si apara oamenii. Mai grav este daca SRI se va conforma, ceea ce va ridica semne de întrebare cu privire la libertatea sefului SRI.

 9. Iohannis spune cu hotarare ca este falsa afirmatia lui Ponta,dar apoi zice ca sa se verifice.Pai ori este clar, ori mai verificam? D’ale lui Iohannis.

  • Paris , chiar nu intelegi nimic !!! Nu poti condamna pe cineva , fara sa-i oferi sansa la o proba contrarie !!! Exact ca in cazul unei crime , cand , anchetatorii afirma urmatoarele referitoare la criminal : daca este gasit vinovat, risca o pedeapsa cuprinsa intre…n si n nr de ani de detentie !!!

 10. ”haidi bre iohanis” chiar ne crezi proşti? plapuma sri este comună şi intră chiar guvernul şi aliaţii tăi! tu nu auzi că se dau de gol singuri chiar exclusiv pt. dc news: EXCLUSIV. Lucia Varga și Dan Mihalache s-au văzut cu reprezentanții firmei Holzindustrie/ http://www.dcnews.ro/lucia-varga-i-dan-mihalache-s-au-vazut-cu-reprezentan-ii-firmei-holzindustrie_475454.html
  las-o moale că nu ţine cu manipularea/ peste tot scrie de întîlnirile acestora.

  • Directorul Romsilva, membru PSD, pus sub acuzare de DNA in dosarul retrocedarilor de paduri

   Adam Craciunescu (presedinte executiv PSD Timis) este director general Romasilva din mai 2012 pana in prezent. In 2014, seful Romsilva a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat.

   In acelasi dosar, sunt cercetati judecatorii Lorand Andras Ordog si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna, deputatii PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, precum si senatorul PSD Ilie Sarbu.

 11. Iohannis nu se joaca cu legile Romaniei si nici cu pofta de lemn taiat fara linite a rechinilor internationali.Cu padurile se poate juca pentru ca mai vede ca mai exista pomi in jurul lui.

 12. Lui Iohannis ii este frica sa nu supere legile rechinilor ieuropieni ca sa nu ne bage aia la infrigaraie.Vrajeala sau prostie.S-or supara cainii pe macelarie,dar decat nimic sa se multumeasca cu un os mai mic.Si asa procentul ala de 30% este imens si ar trebui ca Parlamentul sa-l micsoreze acum,ca tot au legea intoarsa de la promulgare.

 13. Baietii ?! Nu va mai dati la Presedinte, ca daca nu stiati va spun, acesta are imunitate.
  Basescu are si dupa.

 14. A fost lezat domnul sas , dar zice ca respecta legile tari,care legi ,,,,,dai propietatea grupului etnic german,, nationalizata dupa 1945 fiind organizatie nazista, forumului german ca unitate mostenitoare ,,, halal respect,,,.

 15. “Afirmă la televizor tânărul prim-ministru”? 6k o ia pe urmele lui baselu? cere verificarea spuselor premierului de catre sri dar ca mare presedinte ce se crede de ce nu cere sri verificarea activitatii firmei austriece? am citit si eu raportil consililui concurentei, adresa presedentiei prin care respinge codul silvic dar si scrisoarea austriecilor catre presedentie. ce sa vezi? mult copy-paste! parca se zicea ca ponta e plagiator, poreclit de basisti si copy-paste, nu johannis! si apropo de cand e presedinte a cata plecare in strainatate? cate tari a vizitat deja? si-a papat deja aproape tot fondul pentru deplasari externe pe anul 2015 si ce mare rahat a realizat? nu8-l intreaba nici un ziarist d’asta deontolog ce rezultate are din plimbarile astea in strainatate facute cu consoarta? de ce ii platim noi deplasarile? care e rolulul lui in deplasarile astea? e o paiata plimbata de colo colo sau obtine ceva si pentru tara asta? pana acum nu a obtinut nimic, ba pardon interventia lui merkel care a facut afirmatia ca am intrat prea devreme in ue!!!!!!! asta e efectul vizitelor dese si costisitoare in strainatate? acum mai vrea si 2 avioane si 1 elicopter sa ajunga mai repede la sibiu in weekend la nevasta! asta nu numai ca si-a luat tara inapoi dar mai vrea sa si o jefuiasca pentru el si consoarta ca d’aia a gasit o gramada de prosti care l-au votat si acum regreta( vezi cazul lui valentin stan).

 16. Dar cand Iohannis afirma,chiar si dupa alegeri,ca Ponta a impiedicat alegatorii din diaspora,sa voteze,Iohannis unde trebuie dat? Ce dovezi are Hotzomannis ca Ponta a dat ordin sa se impiedice votarea la diasporeni?

 17. Iohannis, un presedinte care face gafe in gafe ! Usor influentabil de trioul Gorghiu-Blaga-Bashescu(opozitia) si cade in ridicol.

 18. Cu alte cuvinte, Iohannis îl pune pe PNL-istul Hellvig de la SRI să verifice dacă spusele lui Ponta despre legăturile altor PNL-iști cu tăietorii de păduri de la Schweighofer sunt adevărate.
  .
  Da, în mod sigur neaoșul român Hellvig de la PNL va face o anchetă corectă în legătură cu PNL-ul care, prin semnătura lui Iohannis, și el de la PNL, l-a făcut șef al SRI…
  .
  “Cum să-i prostim pe proști (Partea 135246240-a)”…

 19. Ori Iohannis a calcat in strachini cu cererea de reexaminare a Codului silvic, fiind intoxicat chiar de consilierii sai, ori chiar este implicat. Ponta este nevoit sa-si probeze afirmatiile si sa mearga pana la capat. Oricum este destul de tarziu si cu acest Cod silvic, ca de altfel in majoritatea cazurilor. Se trezesc dupa ce se produc prejudicii imense.

 20. Doimnule Radu Tudor!
  va rog eu sa-i scrieti pe litere domnului Ciuiaca si sa-i explicati ca premierul a spus ca are informatii de la servicii ca oameni din PNL au avut relatii cu austriecii aia cu padurile
  Deci informatiile exista!
  de ce bate campii domnul Ciuvica cum ca ce poate sa faca SRI sau alte servicii?
  Premierul a spus ca are informatiile
  Sa se dea informatiile!
  Sau aruncam o duma pe piata si nu va spune nimeni nimic?

 21. Dupa stiinta mea dl presedintele Iohanis si-a dat demisia din PNL, conform Constitutiei Romaniei, Presedintele tarii nu este afiliat nici unui partid politic, sau din nou avem un presedinte Basescu-2…

 22. Codul Silvic al PSD permite sa defrișezi paduri sub 10 hectare si aici este portita prin care vor continua defrisarile

  De exemplu proprietarul unei paduri de 100 hectare poate imparti suprafata legal la Notar pe baza de cadastru in 11 paduri mai mici sub 10 hectare fiecare si astfel are liber la defrisari

 23. Nu inteleg de ce nu se recunoaste ca herr prezident face chefuri cu Consulul onorific al Austriei in Sibiu? si ca sunt amici!!!! este trafic de influenta?

Leave a Reply