Daca mai este cazul sa argumentez ca procesul comasarii alegerilor – prin aminarea localelor pentru o data necunoscuta – este o lovitura de stat la adresa democratiei si statului de drept, iata argumentul suprem. Orice om de bun simt intelege ca motivarea comasarii nu se incadreaza in lege, oricum am lua-o. Scrie clar : doar in caz de razboi, calamitate, sinistru.

Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala reglementeaza strict, limitativ cazurile in care prelungirea mandatelor unora dintre alesii locali ar fi posibila, si anume:

 • art.38(1) „Consiliul local se alege pentru un mandat de 4 ani, care poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau catastrofă”

 • art.69(1) „Mandatul primarului este de 4 ani şi se exercită până la depunerea jurământului de către primarul nou-ales. Mandatul primarului poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război, calamitate naturală, dezastru sau sinistru deosebit de grav”

 • art.93(1) „Consiliul judeţean se alege pentru un mandat de 4 ani, care poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau catastrofă”

50 COMMENTS

 1. Bună seara, nu am altă posibilitate de a vă atrage atenţia asupra faptului că după orice semn de punctuaţie se lasă un spaţiu. După ce corectaţi asta, puteţi să vă distraţi pe seama unui analfabet cum e Igaş.

  • Nu se lasa pauza dupa un semn de punctuatie. Ar fi fost frumos sa te cheme Marietta (asa cum e normal, de fapt). Diferenta dintre un semn de punctuatie si BRANCONAJ…stimata doamna Marieta este imensa

  • Inteleg ca existenta sau nu a spatiilor dupa semnele de punctuatie, permit sa nu reliefarea “calitatii” de analfabet a unuia precum Igas? Interesant…

   • uite, de asta traiesc romanii mizerabil…. pentru ca nu se lasa spatiu dupa un semn de punctuatie. “spatiile” astea din zona virtuala nu ilustreaza si limba romana, adica stii sau nu stii gramatica limbii romane, fara nici o legatura cu spatiile de pe net. asta e culmea. uite de ce nu ploua acum afara, in mijlocul lunii decembrie.
    🙂

 2. Imi veti ierta tonul mai sugubat dar ce am sa spun este foarte serios:
  -art.38(1)Consiliile locale sunt o calamitate de la inscaunare .
  -art.69(1)Primarii sunt un sinustru mai grav decat orice altceva ce s-ar putea numi a fi deosebit de grav.
  -art.93(1)Cosiliile judetene ,sunt chiar Catastrofe .
  Daca adaugam faptul ca atat guvernul cat si presedintia sunt intr-un razboipermanent cu populatia si ca nici constitutia nu are un numar nelimitat de legi deci mai mult de atat nu se poate contabiliza ca incalcare abuziva si brutala a ei ,am intrunit ,iata ,la modul absolut ,conditiile pentru situatia dezastruoasa ce va trebui administrata cu mana de fier !!!(mana au ,fier nu prea se mai gaseste ,ca de 7.5 ani tot aduna amaratul de pe unde gaseste poate poate reuseste sa le supravietuiasca nemernicilor astora ,chiar daca si lui i se datoreaza starea de fapt sau poate tocmai de aia )

 3. Domnule Tudor R. Sunt Viceprimar in comuna Giulvaz din Timis,am propus unor responsabili din PSD,unde sunt membru din 2001,sa demisionam toti usl-isti din adm. locala La 1 martie si tara portocalie este blocata,in 60 De zile avem alegeri anticipate,daca o lumgesc pana in toamna e tarziu.raspunsul a fost ca sunt prea revolutionar,da sunt,am fost si in 89 La usa lui Tokes din 15 decembrie.Eu in 15 iunie demisionez din functie,chiar daca Psd
  doarme in papuci.Nu doresc sa publicati acest mesaj.Va multumesc.Cu respect. Doar prin blocare a 70% din tara poate determina o mobilizare a romanilor.

 4. Eu vreau sa-mi agat la balcon un banner pe care va scrie:NU ALEGERILOR COMASATE!DA DEMOCRATIEI!Credeti ca voi primi amenda?

 5. Basescu si pdl-ul lui sunt o CALAMITATE…asa ca…se impune amanarea alegerilor pana cand vom fi siguri ca le vom putea fura.

 6. Cei cinci lingai ai puterii de la Curtea Constitutionala vor spune ca legea este perfect valabila si se incadreaza foarte bine in limitele Constitutiei. Pentru a-si pastra salariile babane vor incalca cu buna stiinta legea de baza a statului.
  Eu raman la parerea mea ca, atunci cand va veni la putere, opozitia trebuie sa desfiinteze imediat aceasta curte care nu-si are rostul.

 7. Daca ar exista o campanie pasnica,atractiva, motivanta, de scoatere a cetatenilor in numar mare la vot,cred ca o sa li se incurce toate socotelile planuite prin comasare. Altfel, o sa me vaitam la nesfarsit iar ei o sa aiba iar voturi la 3 secunde…

 8. … şi jegul de Boc era relaxat şi mulţumit de cravată ! Eeeee, boculeţule, nodul ăla de la cravată sper să-ţi fie ştreang odată şi-odată.
  Sunt mult prea mulţi trădători şi în politica asta ca să se mai schimbe ceva democratic.
  Din ce în ce mai mult cred că ăştia numai printr-o revoluţie sângeroasă mai pot fi daţi la o parte. Democratic, fraudează alegerile. În plus, alegerile comasate crează o brambureală de nedescris. În final dacă pierd, ăştia vor refuza practic să se dea la o parte. Mie mi-a spus un pedelist că şi în 2009 dacă nu reuşeau fraudarea, aveau directive ca toţi membrii PDL-ului să iasă în stradă. Oare ce ar mai fi căutat ei în stradă dacă Geoană ar fi câştigat alegerile ? Să-l “felicite” ?

 9. Domnule Radu Tudor,

  Ma doare sufletul sa vad ca atitudinea, clarviziunea, simplicitatea, claritatea mesajelor si consecventa dumneavoastra demna de un Lider Politic autentic nu se regaseste de fapt la asa-zisii lideri politici.

  Lideri or obtuzi, or sovaielnici, or dezinteresati, or slugarnici, or corupti, or care au atiudine la ‘tui masa’, care in fapt prin atitudinea lor sunt cam atit de vinovati pe cit este dictatoul, slugoii si securisto-mafiotii care conduc Romania.

  Ma uitam la doamna Norica Nicolai. Pai dinsa ori e naiva, or dusa cu pluta. Pai ce crede dinsa ca te duci cu jalba-n bat la UE si aia il pune la colt, pe coji de nuca, pe basescu si-i da doua la popou sa-i iasa dictatura din cap?

  Chiar asa de naiva sa creada ca rezolva Consiliul European lipsa democratiei in Romania si Liderii USL sa stea la pica para malaiata?

  Sincer, incep sa cred ca,or liderii USL sunt incompetenti si lipsiti de viziune si imaginatie, or USL-ul face jocurile puteri, or USL s-a impacat cu gindul si isi pregateste deja vasilina.

  Eu unul in locul USL cind coalitia a hotarit abtinerea de la vot as fi parasit sala si-ii lasam fara cvorum pt ca le trebuia 236 de prezenti in sala. La motiune au fost prezenti 389 de deputati si senatori din 470. Numarul total de voturi valabil exprimate a fost de 218.
  Dar ce naiba le mai cerem si celor din USL sa mai si gindeasca? Nu-i deajuns ca gindeste basescu pt ei?

  USL nu intelege ca prin prezenta lor in sala LEGIFEREAZA si LEGITIMIZEAZA actiunile dictaturii?

  Pai s-a votat domne in parlament care-i problema dca pe parcurs vor mai murii citeva milioane de amariti (vezi legea sanatatii)! Parlamentul e suveran domne!

 10. Am o intrebare? Daca tot se incalca orice lege. De ce nu se comaseaza si alegerile prezidentiale la anul? Se poate face ori ce in romania.

 11. Felicitari pentru emisiunea “La ordinea zilei de ieri”.
  Ai precizat foarte clar ca prin comasarea alegerilor se inceerca o rasturnare a rezulttului acestora..
  Potrivit sondajelor USL ar avea avea 67% in timp ce actualii care ne conduc au doar 13 %..Asa cum spuneai se va incerca rasturanrea acesttui rezultat..Ai precizat ca la vot se prezinta de regula pensionarii(o categorie sociala constanta)..ei se trezesc de dimineata si vin sa voteze… avand in mana 7 buletine de vot ..va exista riscul unei confuzii..Ai spus ca cei din genratia de varsta medie se prezinta totusi la urne.. in timp ce tinerii nu se prezinta aproape deloc…Oricat de mult vor incerca cei din gasca PDl-ista sa fraudeze alegerile din 2012 ..nu vor reusi daca populatia se prezinta masiv la urne..Comasarea alegerilor nu se justifica nici macar din punct de vedere financiar..
  Ai spus cat se poate de clar ca dupa 22 de ani de la Revolutia din decembrie 89 am ajuns sa luptam din noi pentru democratie…si ca in ziua de 22 decembrie ar fi trebuit sa comemoram evenimentul din 89 in care s-au sacrificat tineri pentru ca noua sa ne fie bine…
  Ai adus in discutie si legislatia prezentata in acest articol..Ai o asemenea forta a cuvintelor ai o atitudine combativa in permanenta.. energie si prin asta iti exprimi nemultumirea.. lupti in caliatate de jurnalist cu aceste caricaturi alflate la putere..Meriti aprecierea noastra a tuturor.Sa ai multa sanatate si tot ce iti doresti..

  Felicitari si multumiri pentru tot ceea ce faci Radule.

 12. Va urmaresc si la A3 si pe acest blog. Respect felul logic si documentat cu care ne informati despre incalcarea Democratiei, a Legilor, a Constitutiei si a Drepturilor romanilor, despre batjocura la care suntem supusi de catre guvernati si Presedinte.
  Romania si Romanii sunt calcati in picioare, sistematic si de multi ani, pentru interese externe si interne pe care, poate, le vom afla vreodata in aceasta viata.
  Eu sunt convinsa ca Viata ne va face pe toti, mai devreme sau mai tarziu, sa ne platim greselile facute fata de noi si fata de semenii nostri.
  Haideti sa ne pregatim sufleteste pentru zilele Craciunului. Sarbatori Fericite, cu sanatate si liniste , pentru dl. Radu Tudor si pentru toti cititorii acestui blog ! Sarbatori Fericite si multa sanatate pentru toti Romanii !

 13. Cei de la putere si nu numai, nu mai tin cont de legi. Ne mai miram ca este haos in tara. Ei stau inchisi in spatele gardurilor inalte, circula pe strada numai insotiti de garzi de corp, nu-i intereseaza nimic, ci numai numarul teancurilor de bani.
  Tara este in catastrofa de mai multi ani, dar asta nu justifica comasarea alegerilor.

 14. Si eu cred ca alegerile trebuiesc comasate si amanate, pana la pastele cailor,deoarece sunt intrunite conditiile din lege. Calamitate mai mare ca aceasta guvernare sinistra/criminala a pedeleprelor,n-a fost nici tsunami-urile din Japonia,Indonezia,cutremurele din Chile,Turcia etc,la un loc. Razboi mai mare ca acum,in interiorul tarii,n-a fost niciodata (nu cred ca trebuie sa detaliez). Un sinistru mai mare ca bulibasa JON(javra ordinara nationala),cu pirandele si puradeii lui,nu se poate nici macar imagina. Si atunci ce alegeri va trebuie? Sa conduca doar clica celui cu nume urat mirositor. Oricum,in conditiile actuale,toti ceilalti sunt absolut inutili si consuma resursele degeaba!
  P.S. Craciun Fericit si La Multi Ani ! Sper ca si la anul sa existati si sa continuati in acelasi spirit,atat dvs. cat si ceilalti de la Antena 3.

 15. Cred ca vor fi 4 in 1 ! Adevarata OFERTA ! 1- Locale; 2-Parlamentare ; 3- Referendum (ptr. ? ? ? , gaseste basescu ceva ) ! – Prezidentiale ! ( schimbat 5 in 4 ani , maghiarii vor fi de acord si noi racolari ) Pieleanu vbr. prostii ! Ca avantaje ale prezentarii masive la vot ar fi : 1- posibilitate ( o Doamne ! ) ca udmr-ul sa nu mai intre in Parlament , nr. maghiarilor e constant ( aprox ) , deci fiind mai multi votanti si 2 partide ale maghiarilor procentele vor fi mai mici ), 2- nr. voturilor fraudate e stabilit ( aprox. ) inainte ( vezi teoria domnului Teodorescu )Acum in afara subiectului : fostul presedinte Constantinescu a facut fff rau ca s-a dus la funerariile fostului presedinte Havel ! Am vazut la tv cum l-a tratat mitocanul de basescu( lucru asteptat ! ) Iliescu ( vulpoi batrin ) nu a vrut sa fie pus intr-o situatie penibila .

 16. De ce stergeti mailurile trimise si aparute pe blog? Doar pentru ca am luat in deradere, ceea ce se fac acesti nenorociti ce ne conduc ? Mai avem de facut altceva decat haz de necaz ? Poate doar vorbe goale,despre democratie,principii,doctrine etc.

 17. @Marieta.Pai il compari pe Radu cu Igas.Tentativa asta de ministru nici macar nu este in stare sa vorbeasca CORECT ROMANESTE.Asta e de o gravitate inacceptabila .

 18. Razboi (ei cu noi), Calamitate naturala (Boc e destul de natural), Sinistru (daca nici Basescu nu este sinistru …), Dezastru ( pe asta il produce Udrea in bugetul public cu ale ei proiecte de “dezvoltare”), iar toate acestea insumate dau o incercare de Lovitura de stat. Reusita (sau esecul), depinde de noi!

 19. Eu sunt din Timisoara.La Revolutie aveam 24 ani si multa speranta.Acum, imi plange sufletul.De ce am gresit, Doamne si nu am plecat din tara!

 20. Chiar daca nu citim legea ,motivul lor este evident( vor sa fure voturile la alegeri),iar ceea ce au facut este INALTA TRADARE.Daca opozitia nu se tine de cuvant si sa ii arunce in puscarie pe acesti tradatori …..lucrurile in tara asta o vor lua spre o turnura rea de tot.Din pacate m-a sperie gandul unui nou decembrie 1989,dar ideea asta devine din ce in ce mai impunatoare in gandurile si expresiile oamenilor.

 21. D-le.Radu Tudor va rog sa transmiteti dvs. multumirile noastre conducerii postului Antene 3, pentru ca au facut posibil sa vedem si noi concertul lui Tudor Gheorghe.Mesajul este sinistru de adevarat, dur si patrunzator, a fost extraordinar.Stateam si ma gandeam in timpul concertului cati din cei aflati in sala sau in fata televizoarelor, au inteles ce ne spune OMUL acela.La cat de indobitociti am devenit, din nou, abia ne revenisem un pic dupa Epoca de Aur. si iata-ne in acelasi stadiu, ma indoiesc sa fi inteles mai mult de 10% din ei.Avem in tara asta niste oameni extraordinari, vezi acest artist nepretuit, si atunci cum dtacu facem de ne pricopsim cu toti neispravitii la conducerea ei, cu hotii, cu nesimtitii, cu ticalosii astia cere ne conduc si ne URASC din toata fiinta lor. Cine i-a ales, cine i-a pus acolo?Poporul?, atunci m-am hotarat nu mai vreau sa schimb tara, vreau un alt popor.Conducatorilor iubiti le doresc TOT CE NE DORESC EI NOUA, asa sa le ajute DUMNEZEU, le doresc sa aiba parte de acum in colo de Sarbatori asa cum ni le-au facut ei noua. Cu respect si pretuire Marina

 22. D=le.Radu Tudor, vreau sa va semnalez inca un abuz si o incalcare la legii, savarsite de Casa de Pensii a MAI.Am primit decizia de revizuire a pensiei, este identica cu cea de recalculare primita in ian 2011.Degeaba a dat Boc OUG 1/2011 in care spune ca pensiile militare vor fi revizuite pe baza adeverintelor de venit, adeverinte pe care angajatorul e obligat sa le gaseasca si sa le adune, pentru ca tocmai au incalcat-o calculandu-mi din nou pensia dupa SALARIU MEDIU PE ECONOMIE.Isi incalca propriile legi, e o nebunie in tara asta, au procedat la fel ca in cazul legii pensiilor.S-au straduit sa fure acea lege, ca acum sa o incalce.Bineinteles ca pensia a iesit mai mica, probabil au vrut sa-mi faca o bucurie de Craciun, au reusit.M-am saturat sa fiu umilita de astia, NU MAI POT!Au sperat probabil sa fac un stop cardiac la vederea deciziei, NU le voi da aceasta satisfactie, ma incapatanez sa traiesc sa-i vad pe ei in stop cardiac.V-am scris dvs.toate astea pentru ca stiu ca sunteti la curent si in tema cu ce se intampla in sistemul de aparare si ordine publica,va multumesc pentru rabdare si va doresc Sarbatori fericite si un an nou mai bun, desi n=are cum…..La multi ani! Marina

 23. Am auzit ca Udrea vrea un copil !!!
  Sa fie blestemata pentru hotiile pe care le-a facut si pentru faptul ca oamenii nu mai stiu azi sa se bucure de o sarbatoare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  CURVA NENOROCITA !… SA-I DEA DUMNEZEU CEEA CE MERITA !!!

 24. “Reusita (sau esecul), depinde de noi!”
  Asa este, d-le Dorel. Eu sunt foarte ingrijorat de acest “depinde de noi”, am facut o mica “ancheta” personala si sunt foarte dezamagit de rezultate. Foarte multi oameni cu studii superioare sunt sub asteptari (din punct de vedere politic cel putin, nemaivorbind de alte aspecte). Asa ca, de la oamenii cu o pregatire medie si sub, la ce ne putem astepta. Din cauza saraciei, a vietii grele, a lipsei coloanei vertebrale a multor concetateni, nu cred ca ne vom putea astepta la rezultate imbucuratoare la alegeri, indiferent de cum vor fi acestea.

  In ajunul Craciunului, doresc sa adresez, tuturor Sarbatori Fericite !, cu sanatate, bucate pe masa, belsug, liniste si pace si o petrecere cat mai agreabila a acestor sarbatori de iarna, alaturi de familie si cei dragi si apropiati.

  • De fiecare dintre noi depinde reusita sau esecul. Trebuie inca de acum inceputa campania electorala, de fiecare dintre noi. Trebuie convinsi cat mai multi sa vina la vot, si sa voteze pentru democratie. Numai asa, lovitura de stat va esua. Craciun fericit!

 25. Pentru contracararea acţiunilor anti-democratice ale actualei puteri, tot ce mişcă-n ţara asta şi nu e pro-PD trebuie să-şi pună mintea la contribuţie. Opoziţia nu mai are decât o şansă ca să scoată oamenii la vot: să producă o vie şi puternică emoţie în rândul cetăţenilor, care să înlocuiască (să anuleze) clişeele cu care e aliemntată sistematic societatea românească. Cum să producă această vie şi puternică emoţie? Grea întrebare, recunosc, dar – cred eu – de ea depinde mersul democraţiei în România.
  Îţi doresc sărbători fericite, alături de cei dragi ţie, Radule!

 26. LA MULTI ANI RADU TUDOR. CRACIUN FERICIT CU SANATATE, VIBRATIE, SENTIMENTE CALDE, CURAJUL DE A CONTINUA SA SPUI LUCRURILOR PE NUME SI ALATURI DE COLEGII TAI, DANA GRECU OANA STANCU, MIHAI GIDEA SI VICTOR CIUTACU S-AVETI PARTE DE REUSITA, SATISFACTII PROFESIONALE SI PATRIOTICE, IMPLINIREA LUCRULUI BINE FACUT, IAR ANUL 2012 SA V-ADUCA SI VOUA SI NOUA, SENINUL DIN PRIVIRI, MOTIVAREA SI PERSPECTIVA ISTORICA SI PERSONASLA.
  LA MULTI ANI!

 27. Domnule Radu Tudor,

  Va urez un Craciun Fericit alaturi de cei dragi si o minte luminata pentru a imparti raze de speranta, milioanelor de Romani, carora singura speranta le-a mai ramas in persoane asemenea dumneavostra, care sunt cam pe cale de disparitie, intr-o Tara pingarita si asuprita de Sistemul Securisto-Mafiot al lui Basescu si lacheilor acestuia.

 28. Urmaresc acum emisiunea Dvs. o sa vedeti ca acel 17% o sa devina 71% s.a.m.d.
  Ma doare sufletul ca la televizor se tot vorbeste,dar in realitate nu se face nimic.
  Au manifestat revolutionarii – de ce nu s-a facut o mobilizare generala de catre cei care isi tot spun parerea la tv. , moderatori si invitati ?
  Mi se pare ca traiesc intr-un vis urat continuu ?
  Oare cand o sa ma trezesc ?
  Oricum va doresc o seara Sfanta de Craciun minunata, un AN Nou generos, cu sanatate, prieteni de nadejde si vise implinite.

 29. Domnule Radu Tudor va rog sa-mi spuneti daca emisiunea din aceasta seara Sfanta de Craciun a fost in direct sau inregistrata ?

 30. Rezonez cu Bogdan Teogorescu. E ori noi, ori ei! Asa ca ar trebui sa renuntam la clisee inteligente (gen “toti sunt la fel”), si sa mobilizam pe cat mai multi in a merge la vot. Vreau sa traiesc momentul cand Basescu si gasca o sa fie judecati si apoi pot sa mor…!

 31. Domnule Tudor,
  M-a induiosat optimismul pe care l-ati manifestat (dvs si dl. Bogdan Teodorescu) azi 25/12, privind “trezirea” electoratului. Sunt sigur ca PDL va castiga alegerile din 2012 (sa dea Dumnezeu sa gresesc !) si nu atat datorita fraudarii cat, de fapt, datorita prostiei, inculturii, lipsei de instinct, lipsei de discernamant si “self-respect” ale acestui popor. Doar nu credeti ca prostimea care se inghesuie sa cumpere tigai sau care se inscrie in PDL pt o punga de pufuleti constituie o minoritate, o exceptie !? Nu dl. Tudor, acestia sunt cei multi si – din pacate – cu drept de vot. Pe langa acestia inca mai exista destui imbecili care considera ca PSD = comunisti si au convingerea ca Iliescu a fost singurul vinovat pentru mineriade,ca baronii PSD au furat la vremea lor tot atat de mult pe cat fura acum PDListii. Marea lor majoritate nu va merge la vot.
  Dvs cei de la Antena3 faceti o uriasa greseala crezand (sau sperand) ca nivelul de educatie, discernamant si cultura al celor multi este aproape sau egal cu al dvs. sau crezand ca audienta dvs este suficienta “desteptarii” acestui popor.
  Acest popor este format, in mare parte, din :
  – gospodine si pensionare care se uita la telenovele si Dan Diaconscu
  – mosi isterici si abrutizati care discuta doar despre medicamente, fotbal si curva blocului, uitandu-se tot la Dan Diaconescu
  – bambuiste carieriste lucrand in banci sau mari corporatii care nu au auzit in viata lor de Eliade, Brancusi, Grigorescu, Titulescu. Acestea nu au treaba nici cu televizorul, nici cu cartile.
  – papagali carieristi cu parul lins si masini de fitze a caror cultura se reduce la numele cluburilor de noapte
  – hoti, betivi, violatori, incendiatori, pungasi, bisnitzari. Acestia au treaba cu televizorul numai cand il fura.
  Credeti oare ca toti acestia vor vota cu USL sau ca macar vor merge la vot ?
  Acum va scriu ce m-a determinat sa gandesc astfel:
  acum un timp am vazut un mic grup de pensionari in pta Sergiu Celibidache (fosta Moghioros) discutand despre faptul ca n-au bani de medicamente si pt a plati intretinerea. In toiul discutiei lor a aparut in piata Nutzi Udrea (era-n campanie). De cum au vazut-o, grupul de pensionari s-a indreptat spre ea. Ma gandeam ca vor sari la gatul ei (la figurat desi mi-as fi dorit la propriu). Dar stupoare: s-au apropiat de ea cu ochii holbati si fetze tampe iar unul dintre mosi i-a spus cu glasul gatuit de emotie “Doamna Udrea permiteti-mi sa va spun ca sunteti mai frumoasa in realitate decat la televizor”. Am crezut ca ma sufoc de indignare. M-am apropiat de ea si i-am spus “Doamna, cel mai mult imi doresc sa va vad moarta. Pe dvs si pe Basescu.” N-am apucat sa mai zic nimic pt ca mosii au sarit la mine strigandu-mi ca sunt un nesimtit. De atunci am convingerea ca acest popor isi merita soarta.
  De altfel, calitatea unui popor este reflectata de cei care il conduc.

 32. Din pacate dl.Bogdan(cel care a postat mai sus) are dreptate, vedem zilnic atatea mostre de prostie, oameni in varsta de la tara care se presupune ca merg la biserica, nu au stiut sa spuna ce este Craciunul si ce este Pastele din p.d.v. religios, au spus ca Adam si Eva a fost un sfant, dezacordul nu-mi apartine, altul a spus ca parintii lui a copilarit cu Adam si Eva, care au fost imparatii Romaniei, alta a spus ca ea nu stie, de Adam si Eva, ca tineau de alte insecte religioare,Daca intrebau pe unul din Bucuresti ar fi spus ca au fost doua magazine, langa Sala Palatului, deci ce pretentii aveti de la acest popor, ati vazut cum se inghesuiau sa o atinga pe Udrea ca pe moaste si-i pupau mana lui BASE, mana cu care a semnat toate nenorocirile ce se intampla in tara asta?????? De aceea eu sunt uneori lipsita de speranta, de aceea intr-o postare anterioara am spus ca VREAU UN ALT POPOR, ce sa-i ceri acestuia care e sarac cu duhul!??? Marina

 33. P.S. D-le.Radu Iudor am vazut ce calcul face dl.B.Teodorescu, dar avand in vedere ca tara asta are mai multi prosti decat destepti, nu ar fi mai bine ca prezenta la vot sa fie mai mica, poate PROSTII stau acasa?????
  Stiu incerc sentimente contradictorii, habar nu am cum e mai bine.Cu respect Marina

 34. Intr-adevar , e datoria celor care au cel putin un punct in plus peste nivelul de iq mediu in aceasta tara se le explice celorlalti ca fraudarea alegerilor nu se va face prin furt efectiv ci prin lipsa lui ,a furtului . Cum asa , se pot intreba unii ?La scara mica s-a putut observa pe ici pe colo la ultimele alegeri cand sute deoameni la un moment dat si mii pe parcursul unei zile au stat la cozi cu orele sa voteze si ori au renuntat ori nu au reusit . Iar acum prin inventarea a sase sau mai multe buletine de vot nu se creeaza eficienta ci haos si motive simple si tot legale de a trage de timp sau suspenda putin timpul de vot din orice motiv .Pot garanta de pe acum .Asa cum legal nu ar trebui admis votul la 5 sec . ar trebui evaluat si faptul ca daca romanii ies toti in strada la ora 8 sa voteze sau 9 daca exista fizic timp pt. asta fara a lua in calcul eventualele mici probleme normale si astfel se inalca dreptul de a-ti exercita un drept CONSTITUTIONAL .Cred ca e important .

 35. revin cu un mic comment .se vor creea colegii pdl astfel incat conform timpului de vot evaluat de ei toti sa voteze , ex. : 20 mii locuitori la doua urne , prezenta aprox. 100% , =20 mii voturi si colegii de 50 mii, cu doua sau trei urne sau doua stampile ,ca una tocmai s-a furat = tot 20 mii de voturi ,ca asa e normal si mai mult nu se poate la o sectie de votare, rezultat final aprox. estimat 50% fiecare . asta e frauda ce vor sa o aplice .simplu , nu ?

 36. SCRISOARE DESCHISA PT. ROMÂNIA LUI 2012,
  Românul onest, fie ca-i academician, profesor universitar, trecut de 50-60 de ani, barbat sau femeie, jurist, economist, functionar public, patron si investitor, medic sau miltar, fermier sau taran, actor sau artist, român sau maghiar, german sau lipovean, dar toti cetateni ai acestei natiuni, care n-au emigrat, desi aveau conditii sau privilegii prin plecare si un nou bisniss, un nou statut si o noua viata, prin care i se recunostea si respecta munca, rezultatele, valoarea si inteligenta, spiritul de sacrificiu si de daruire.
  Am ramas în tara nu ca s-aud zilnic scandaluri si certuri interminabile, nu ca sa ma conduca incompetentii, prostituatele si striperii, nu ca sa fac sluj la dactilografe si grefiere pe post de demnitari, nu ca s-aud in institutii publice, fie si stanleybet, injurii, expresii tiganesti, limbaj de ferentari,ce ma fac sa=l regret pe maresal, climat de trogloditi, yesmeni si pitifelnici, cretinoizi si paranoici, ticalosi si nemernici, mafioti si sacali, rinoceri si hiene, ipocriti si avari, lacomi si bolnavi dupa putere, avere si functii, nu ca sa vad la TV cum ne jignesc repetat si cu rea vointa, fratii nostri francezi, nu ca sa-mi pun familia in cap ca n-au una, alta, casa, servicii. bani, relatii, liniste, motivare si perspectiva.
  Am ramas în tara ca sa-mi slujesc tara, neamul, familia, locul de munca si locul copilariei, domeniul de activitate și colectivul de aspiratii si dealuri. Am ramas sa pun umarul la treaba, la o democratie reala, la demnitatea si autoritatea instituitiilor, la statul de drept si dictatura legii.Nu pot fi spectator la politicienii puterii ce mint cu nerusinare, fie ca-s de la pdl, unpr, udmr, minoritati.Nu pot sta cu bratele incrucisate cind vad ca institutiile publice centrale, legea, constitutia, conventia drepturilor omului, justitia, educatia, sanatatea, administratia, sunt batjocorite, umilite, calcate in picioare de catre cei abilitati si indrituiti sa respecte primii si sa aplice legea! Nu pot sa-mi pun lacat la gura cind ticalosii ne dau sfaturi dintre milioane , zeci, sute mii de milioane de euro, dolari și lei! Nu mai pot merge cu capul in pamint dupa 22 de ani si sa astept UN MIRACOL pe acest pamint, scaldat cu single si lacrimile a sute de generatii de la Rosia Montana, la ținutul Hetei, de la Maramures, la Bobadag, de la Moldova Noua, la Moldova VOUA!
  Nu pot vedea cu ochii mei cum LEGEA VALORII E CU CAPU-N JOS, cum diversiunile, parsivenia, delatiunea si aruncarea cu noroi au devenit sporturi nationale in lipsa celebrului IOSEFINI! Nu pot rabda minciuna fara sfirsit, aroganta puterii si puterea arogantei, climatul de insecuritate, lasitate si indolent de la mamici si noi nascuti, la pensionari si cei doritori de un loc de munca dupa capacitate si profesie!
  NU MAI POT ACCEPTA CA INTERESUL NATIONAL SI SOLIDARITATEA NATIONALA SA APARTINA DOAR TRECUTULUI, iar prezentul sa ma faca imun la culori, incruntat la viitor!
  Români, va chem, cu inima și conștiința, cu sufletul si experienta unica pe care o am la revolutia constiintelor, la solidaritate pt extirparea raului, coruptiei si incompetentei, la lupta de zi cu zi cu sine insusi, pentru a trai mai bine si mai profund în România reala, România ce am împrumutat-o de la copiii nostril si o datoram strabunilor noștri!
  LA MULTI ANI ROMÂNI, LA MULTI ANI ROMÂNIE!
  30 DECEMBRIE 2012

 37. CARTUSELE LUI BASESCU sunt doar atacul la persoana. a inceput cu ciorbea, l-a terminat pe petre roman, care l-a adus in viata politica, secretar de stat, apoi, primarul capitalei, apoi a continuat cu melescanu=santaj, iliescu=batrinul edec, cu draga stolo, cu nastase, cautarea la termopane, iar pe noi anonimii, intii ne-a aruncat parpalacul, apoi sticla din sampanie din care a baut primul, apoi alianta DA, UNDE-OR FI DREPTATEA SI ADEVARUL, PT CA PRIMA E CU CAPUL SPART, IAR ADEVARUL LOR , NU E SI ADEVARUL NOSTRU, apoi bocii, nutzele, rydzele, robertele, prigonii, bercenii mondiali, videnii, popovicii, sulfinele, pasatii, baniasii, lazaroii, uite criza, nu e criza, 25% din salarii, imprumuturile europene de 95 miliarde euro??!!!pt. ce, pt cine?unde-s babnii??, incalcarea juramintului , a constitutiei, a conventiei drepturilor omului, a drepturilor dobindite si aplicarea legii prin curtea de hoti constitutionali, servili, umili, slugoi zagreni, broscoi, baconschieni, urbanirurali, rimatori de viermi??!!
  vasul marinarului e in deriva.mult wischy cu gheta cerea subordonatilor sa-l care pe umeri la catarg, recunoscut de el la DDTV??!!, acest om are o singura meteahna, vorba sa sa fie lege, sa tina loc de lege si toti sa i se subordoneze si beat si treaz fiind.puterea=starea sa bahica permanenta, i-a luat mintile si lui si copilului sau de suflet, emilia boc.nu vrea sa plece nici treaz, nici la betie.si-a facut-o cu mina lui. nu stie sa piarda, nu stie ce-i demnitatea, onoarea, cuvintul.este un mare las, un circotas, un blestem pt. romini. traiene, ai sfidat natiunea romina, ai tolerat crima, tradarea a la tokes, rosia montana, etc, ai umilit, ignorat si batjocorit parlamentul, mamele nou nascute, pensionarii, bugetarii, institutiile statului incepind cu politia,fereste-te traiene, voi veni curind. am tacut, mi-am muscat buzele, mi-am infrint propriul orgoliu, propriul EU.eu florin aloman, jurist si prof univ, nemembru de partid de 16 ani,cind am parasit scirbit si ajutat de voi scena politica, iti cer demisia pina nu e prea tirziu.e cel mai mare bine ce ti-l pot face, desi te-am votat in 2004.!acum sau niciodata!

Leave a Reply