Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a declarat luni, la emisiunea Punctul de intalnire la Antena 3, că prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, nu are pregătirea necesară să emită judecăți de valoare despre statul de drept, după ce acesta a trimis primilor patru oameni în statul român o scrisoare în care amenință cu „opțiunea nucleară” împotriva României dacă intră în vigoare modificările la codurile penale. Timmermans este socialist, din aceeasi familie politica cu PSD.

Principalele declarații ale lui Șerban Nicolae citate de stiripesurse.ro

Ideea de coada de topor nu este  romaneasca, din pacate Timmermans se dovedeste sa fie un asemenea personaj la nivel european

Acest cetatean olandez vine din partidul omolog cu PSD care a obtinut 5,7% in Olanda la alegeri, fiind pe locul 4, e foarte bizar sa promovezi un om ca el pentru sefia Comisiei Europene

E absolvent de literatura franceza, asta e pregatirea sa. Exista un comisar pentru justitie, Vera Jourova, arestata pe aceeasi vanatoare de vrajitoare, ulterior fiind achitata, intelegand mai bine ca Timmermans, a spus intrebata daca Romania e obligata sa aplice recomandarile MCV, a spus ca are incredere ca Romania va respecta dupa ce va studia fezabilitatea recomandarilor.

Comisia Europeana este o echipa, daca vorbesti in nume personal scoate din discutie functia pe care o ai, de prim-vicepresedinte. As intreba-o pe fosta mea colega Corina Cretu, tu nu ai nimic de spus?

A fost intrebat Timmermans pe protocoalele secrete, a spus in bataie de joc ca trebuie sa intarim controlul asupra SRI. Din pacate, familia socialistilor europeni, in loc sa apeleze la socialisti cu vizibilitate din partide puternice, din Italia, din Spania, cum si-a ales PPE un reprezentant al unui partid puternic…a fost o chestiune foarte bizara alegerea acestui cetatean. E anormal ca in Romania sa fie considerat un greu, un specialist in statul de drept.

E total inoportuna o asemenea scrisoare

Socialistii europeani au facut o eroare tactica majora nominalizandu-l pe Timmermans contracandidatul lui Manfred Weber

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare autorităților române în care avertizează cu un mecanism mai dur decât Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), dacă modificările aduse codurilor penale intră in vigoare.

Scrisoarea este adresată președintelui Klaus Iohannis, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea și premierului Viorica Dăncilă.

Timmermans vorbește inclusiv de activarea articolului 7 împotriva României, cea mai dura sancțiune posibilă în cazul unui stat membru.

3 COMMENTS

  1. Asta cu olandezul vieții, că face parte din familia socialiștilor europeni este o mare vrăjeală. Olandezul este sluga nemților.

Leave a Reply