Opt cooperative agricole româneşti, care cultivă cereale şi plante din care se extrage uleiul, şi-au reunit forţele sub umbrela unei noi organizaţii: Uniunea Naţionale de Ramură a Coopera­tivelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), o uniune care a fost înfiinţată săptămâna trecută.

Din UNCSV fac parte coopera­tivele agricole Agrisud, Argeş Biosud, Braicoop, Dobrogea Sud, Oltenia Cereal Nord, Tinoasa, Unirea Covurlui şi 15 Februarie Rotunda, care îm­preună exploatează o suprafaţă totală de circa 150.000 hectare şi care au afaceri cumulate de peste 100 mil. lei (22 mil. euro), potrivit reprezen­tanţilor uniunii citati de zf.ro

 

4 COMMENTS

  1. Cooperativa agricola de productie nu este o inventie romaneasca. In esenta poate fi un lucru bun insa, comunistii au deturnat-o de la menirea acesteia iar, taranii, “cooperatorii” au devenit bataia de joc a tovarasilor. CAP-uri sunt din Olanda pana-n Israel.
    Doresc cooperatorilor romani sa devina cat mai puternici si uniti sa devina cu adevarat o forta in general in agricultura si-n ramurile acesteia, agricultura fiind unul din pilonii renasterii natiei.

  2. Foarte bine,am ajuns sa ne bucuram ca se reinfiinteaza CAP-urile la cata indolenta,lene,apetit pentru a deturna banii in conturi personale sau in afaceri pt apropiati,in tara asta aproape ca nimeni nu mai facea o agricultura organizata. Poate imi spune si mie cineva,daca banii care raman necheltuiti la final de an in bugetele locale(bani destinati investitiilor deci in folosul locuitorilor) se pot transfera,conform unei noi legi pe care am auzit ca o va da doamna premier , in fond de salarii pentru angajatii primariilor,pentru a le completa veniturile atunci cine va mai avea interes sa foloseasca banii alocati investitiilor stiind ca daca raman necheltuiti se pot intoarce in propriile buzunare.Cam asta e “gandirea economica” a acestui guvern.Bunastare artificiala a bugetarilor din administratie pe spinarea locuitorilor si a sectorului privat.De aia spun,orice asociere,a oricui e dispus sa investeasca si sa puna osul la treaba e binevenita,daca ne lasam in “grija” acestui guvern crapam,nu mai apucam noi finalul mandatului lor.

  3. Alta manarie. Cum a ramas cu cei care au conturi in belgiaturi despre care nea ala de la usr zicea ca daca ii aduce in tara,nu li se vor confisca dar vor plati impozit mic? Bine ca au ord.600 sa ia fata magariilor marilor capi!

  4. In sfarsit ai dat o stire cu limbaj pe care nu l-am mai citit decat prin ziarele din anii 1950:))
    Stiu, astia se unesc ca vor, aia erau fortati. Eu vorbesc de limbajul stirii, nu de fapta:)

Leave a Reply