Home Articole “Reputatia Germaniei nu e afectata de scandalul Volkswagen” – Merkel

“Reputatia Germaniei nu e afectata de scandalul Volkswagen” – Merkel

2709
10
SHARE

Scandalul emisiilor trucate de la Volkswagen nu a afectat reputația solidă a Germaniei, țară recunoscută drept un loc de încredere pentru mediul de afaceri, a declarat duminică, într-un interviu, cancelarul german Angela Merkel, transmite DPA.

Dezvăluirile recente referitoare la faptul că liderul mondial al producției de autovehicule a instalat un soft care să falsifice emisiile de noxe ale mașinilor diesel au stârnit îngrijorări potrivit cărora întregul concept ‘fabricat în Germania’ va avea de suferit.

Chiar dacă admite că aceste dezvăluiri reprezintă ‘un eveniment dramatic’, Merkel afirmă, însă, că nu vede un impact pe termen lung asupra economiei Germaniei, al cărei motor de creștere sunt exporturile.

‘Cred că reputația economiei germane — încrederea în economia germană — nu au fost atât de afectate încât să nu mai putem fi considerați drept o locație bună pentru afaceri‘, a declarat Angela Merkel pentru postul de radio Deutschlandfunk.

‘Sper ca Volkswagen să restabilească cât mai curând transparența necesară’, a adăugat cancelarul german.

Acțiunile Volkswagen au coborât, săptămâna trecută, până la un minim record al ultimilor patru ani, pe măsură ce autoritățile de reglementare din mai multe state au lansat investigații referitoare la producătorul auto german.

Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

 

10 COMMENTS

  • Si…? In tara prea-cinstitiilor nu se porneste DNA-ul lor sa vada cum s-a putut face o asemenea mega- inselatorie?
   Am crezut ca o aud pe Merkel spunand: “Procuratura germana trebuie sa-si faca datoria si sa aduca in fata justitiei pe cei vinovati”

   Sau asta e doar pentru prostii din colonii …aia ..”anti-occidentali” de parca Merkel si incompetentii aia birocrati-marionete de la UE reprezinta valorile europene.

 1. Germania va avea de lucrat pentru refacerea imaginii sifonate cu ocazia acestui scandal. Din pacate sau din fericire acestia se bazeaza pe o solida reputatie economica care per ansamblu nu va fi afectata.
  Nu trebuie uitat ca una peste alta automobilele germane sunt fiabile si sigure.

 2. pe cuvantul ei de pionier ca nu a afectat.daca aceasta “reputatie”nu era afectata GRAV nu dadea aceasta declaratie.mai bine tacea dracu din gura.reputatia masinilor germane pe dracu.majoritatea sunt facute cu “chinezarii” sau in cel mai bun caz cu piese facute prin turcia,ungaria,romania,taiwan sau vietnam.

 3. 🙂 ei nu au auzit cum se apără reputaţia în România? Din cîte se observă:NU. Mare lucru să nu se molipsească de boala plîngîcioşilor care poate pe bună dreptate se ia de ei. Germania nu e afectată de uriaşul scandal mondial şi în românica imediat ce scoate un ”tembel” cteva vorbe pe gură: hop şi reputaţia:)

 4. pe pariu ca in final vor spune ca e o eroare de masurare in SUA, din cauza ca aia folosesc alte unitati de masura (mile in loc de kilometri, inchi in loc de metri, etc) si ca in UE totul e in regula, totul e conform normelor UE care sunt -inutil de spus – stabilite de Germania.
  Nemtii vor face o ancheta… sa stam linistiti sa vedem concluzia….e ca si cu Iranul, care daca americanii au vreun dubiu ca fac bombe atomice, trebuie sa-si faca singuri o inspectie sa verfice informatia 🙂

  Astept ziua in care cumpararea masinilor germane va fi obligatorie prin lege. Sau, in fapt, singura optiune, mai ramine sa-i cumpere pe francezi si treaba-i gata.

 5. Nu e afectata pe dracu’… Reputatia Germaniei e facut zob. S-a dus mitul masinii germane, s-a dus mitul “lucrului bine facut”, nu ne mai trebuie nemti. Nu facem decat sa constatam ca traim intr-o lume in care toti fura si pacalesc. Pana si nemtii…

 6. are dreptata her merkel la cati prosti sunt in romania dar si in intreaga europa. luati exemplul altui “neamt”, ciolanis. individul, limitat intelectual, penibil in timpul campaniei electorale dar si dupa, om cu grave probleme penal-locative, om cu trecut dubios, implicat in tarficul de copii, e pus de servicii presedinte in tara asta. si asta si cu ajutorul celor mentionati mai sus. romanul se uita, vede , injura si nu ii mai pasa a doua zi. ce conteaza ce face cineva, ales e ala de sub aripa serviciilor, mai o frauda electronica, mai o campanie bine orgabnizata de servicii, prostia proverbiala a romanului indobitocit de mass media, iata formula de succes pentru alegerea unui presedinte de tara. ultimele exemple 2 penali betivanul si ciolanis, indivizi dupa care nu ramane nimic in tara asta doar ura.

Leave a Reply