Mafia importurilor de legume-fructe a generat zeci de milioane de euro bani negri pentru unii importatori, dar si pentru cei platiti de statul roman sa-i controleze pe cei care incalca legea.

De peste 20 de ani, indivizi din institutiile de control au primit milioane de euro cash pentru sutele de mii de tiruri care au intrat pe pietele romanesti fara sa aiba acte sau fara sa fie controlate sanitar.

Evident ca nu vorbesc despre cei care fac importuri in mod legal.

Dar din pacate piata este dominata de mafie, de bani negri, de angajati ai statului care au devenit milionari in euro cu spaga luata de la aceste filiere.

Dar se pare ca nu toti stiau acest mare adevar.

Unii abia acum afla…

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea consideră că inspectorii antifraudă ar trebui să soluţioneze problemele generate de mafia importului de legume şi fructe în România. Liderul social-democraţilor consideră că în acest sector “sunt reţele mafiote, cu bani mulţi investiţi, cu protecţie din partea unor membri ai unor instituţii”.

Social-democratul Liviu Dragnea a precizat, în timpul unei vizite în localităţile Cilieni şi Rusăneşti, din judeţul Olt, că producătorii agricoli nu reuşesc să îşi vândă produsele din solarii din cauza unor “reţele mafiote”, scrie news.ro

“Roşiile ajung în piaţă, numai că nu ajung direct şi trebuie să recunoaştem că n-a fost timp suficient ca, într-o lună, două, trei, să se poată distruge aceste reţele mafiote. Sunt reţele mafiote, cu bani mulţi investiţi, cu protecţie din partea unor membri ai unor instituţii. Nu-i ştim, dar nu se putea fără protecţie. Este şi o reţea românească. Oamenii merg cu roşia, n-au loc în pieţe şi se joacă cu ei. Ţi-o iau, dar nu-ţi dau factură. Iar legumicultorii sunt puşi în faţa a două opţiuni: să stea cu tone de roşii să se strice şi să aştepte o factură care nu mai vine pentru că, deocamdată, statul încă nu este pregătit să dea această bătălie în această perioadă, ci abia la toamnă sau la sfârşitul anului, sau să le dea şi să aştepte mai târziu, când va scădea preţul, când angrosiştii sunt dispuşi să le dea facturi. Aşa se joacă cu ei demult”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul social-democraţilor susţine că în acest război împotriva samsarilor şi adevăraţii producători agricoli ar trebui să intervină instituţiile statului, printre cei care ar trebui să ia măsuri numărându-se şi inspectorii Antifraudă, despre care Dragnea susţine că dau amenzi “pentru nimicuri”.

“Ar trebui să intervină Protecţia Consumatorului, ANSVSA şi Antifrauda. Poate că Antifrauda se concentrează pe marile probleme care sunt acum, în ceea ce priveşte comerţul, pentru că am înţeles că în ultimele zile au început să meargă să dea tot felul de amenzi pentru nimicuri, la firme mici şi mari, pentru că lipsea un bon. Nu asta este marea problemă a sistemului. Vreau să-i văd că au curaj, minte şi capacitate să rezolve aceste probleme, care sunt generate de mafia importului de legume şi fructe în România. Sunt producători de legume, producători de fructe, care sunt aproape distruşi, care au tot rezistat. Eu nu-s membru al guvernului, dar aşa, ca observator intern, sunt şi eu curios dacă sunt în stare să o facă”, a mai precizat Liviu Dragnea.

În timpul vizitei în localităţile Cilieni şi Rusăneşti, Liviu Dragnea a vizitat solariile unuia dintre producătorii agricoli. În judeţul Olt, peste 1.500 de persoane s-au înscris în Programul pentru tomate, aceştia având posibilitatea de a primi de la stat 3.000 euro dacĂ reuşesc să vândă 2.000 kilograme până la finalul lunii mai sau în perioada noiembrie-decembrie.

viewscnt

8 COMMENTS

 1. Oare de ce spun toţi în gura mare ”cumpăraţi fabricat în România” şi nu cumpăraţi produse de la ţară/produse originale?!
  Primul slogan e descifrabil pentru capuri luminate care adoră adevărul: fabricat în România înseamnă aduse şi ambalate/inscripţionate folosind sloganul capcană! Cealaltă categorie ”original din România”: nu au veniturile necesare pentru inscripţionare şi ambalare pentru a ieşi în supermarketuri!

  • S-a imbracat Dragnea in costum national si a zis:
   Sunt un patriot am prins curaj si acum…sa vina expertii straini de la UE sa ne faca legile in justitie !!!
   Asa impostor coabitac si las …ii bate pe toti si pe Ponta si restul..

 2. Dragnea considera ca inspectorii antifrauda…
  E vb de inspectorii astia antifrauda pe care legea salarizarii clocite de el ii lasa cu minus aproape 40% din brut la salarii in noua forma a ei?
  E tare Dragnea! Bine ca s-a gandit sa taie salariul aloea care trebuie sa aduca bani la buget DAR… a relabsat inspectorii fiscali pt toata populatia care va fi obligata sa-si tina contabilitatea la ei, pe un salariu de 8.000ron pe luna minimum!
  Si voi inca mai credeti ca Dragnea e prost, nu pus de cineva sa distruga complet tara asta? Si voi inca i mai credeti pe aia care formeaza opinii, care au toate datele si continua sa-l sustina?’
  Aceasta lehamite…:)

 3. Asteptam raspunsul lui Grindeanu. Nu de alta dar astia toti sunt in subordinea lui. Nu ca n-ar fi guvernul PSD si n-ar fi fost in ultimii 5 ani tot oamenii numiti de PSD !

  A descoperit Dragnea apa calda.

 4. Ca sa poti sa stimulezi productia agricola,mica gospodarie,producatorul de legume si fructe autohton trebuie sa-i creezi un loc in care sa-si poata livra toata marfa.Pe diverse categorii de calitate dar toata,nu sa se taraie cu cate 50-100 kg sa se aseze pe jos undeva pe o strada din apropierea Pietii sau sa o dea engros vreunui colorat dispus sa i-o ia pe mai nimic.Sau sa vina sa i-o ridice de la poarta pe un pret de 4-5 ori mai mic decat o vinde el in piata…Asa a fost pana acum toate guvernarile s-au laudat ca vor rupe acest lant vicios…Acum e momentul ca PSD-ul sa arate ca e un partid al celor de jos,cei care muncesc nu al speculantilor….Sa faca 10-20 de centre de gros,colectare directa a productiei,cu masinile lor sa mearga la poarta taranilor daca producatorul e unul mai insemnat sau intr-un loc in comuna unde se aduna productia celor multi dar mai putin importanti….Seara sa aiba loc colectarea,noaptea sa fie descarcata si sortata in centrele mari din jurul orasului iar de dimineata ea sa fie pe tarabe.Tot acest sistem sa fie bine pus la punct cu un algoritm de plati astfel incat la finalul sezonului producatorul sa fie marele beneficiar al muncii si investitiei lui,nu speculantul,nu mafia pietelor,nu Statul….Statul adica guvernul isi va lua rasplata la alegeri pt ca un alt beneficiar va fi cumparatorul cel care va plati si el un pret corect nu unul umflat artificial….Nu e greu dar trebuie sa inchizi ochii la oricate tentatii,la oricate interese ascunse,sa vrei doar.Asa din vorbe sau din desene pe plansete….lumea s-a saturat.O sa ramanem la voia mafiei pietelor incurajate peste tot de autoritatile locale si a importatorilor.De ce sunt buni procurorii intr-o societate pt ca aceasta sa se insanatoseasca si tentatiile sa fie innabusite ? Uite,din astfel de motive,o justitie fara menajamente pt a insanatosi un sistem profund corupt in sprijinul populatiei.Se pare ca am ajuns in situatia in care doar frica de puscarioe sa-i faca sa gandeasca si sa actioneze corect,am ajuns din pacate in acest stadiu in care nimic nu mai functioneaza normal decat asa…

  • Este specialist. Un bugetar care are palat cu piscina olimpica si concedii in Brazilia lunar…Este dăştept tipu. ..imi place ca-i si roman pe deasupra…nu neamţ

Leave a Reply