Laura Codruta Kovesi a facut cerere de revocare din functie a procurorilor Mihaela Moraru Iorga si Doru Tulus, fostul sef al sectiei a II-a din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, iar Tulus si alti doi procurori i-au facut sesizare Codrutei Kovesi la CSM, transmite Antena 3. Motivul cererii de revocare ar fi ca Doru Tulus este cercetat penal in cadrul anchetei declansate dupa aparitia in presa a inregistrarilor cu Laura Codruta Kovesi, scrie Hotnews.

Potrivit informatiilor Hotnews, Parchetul General a dispus ieri incetarea delegarii celor doi procurori pe functii de sefi de serviciu in cadrul DNA.

Informatiile au fost difuzate in premiera de Antena 3 si confirmate de surse Hotnews.

Potrivit surselor citate, Doru Tulus si alti procurori anchetati ar fi refuzat sa se supuna testului poligraf in cadrul anchetei interne, considerand procedura umilitoare, in conditiiile in care n-ar fi avut calitatea de suspect si de martor la data la care li s-a cerut sa faca testul.

Reamintim ca in de 18 iunie, Romania Tv, post controlat de Sebastian Ghita, a dat publicitatii o serie de inregistrari audio atribuite Laurei Codruta Kovesi, in care o voce feminina este auzita cerandu-i procurorului Uncheselu sa “decapeze institutional” in dosarul “cu casele” pentru a ajunge la “domnu’ premier”. Din inregistrare nu se poate deduce despre ce premier ar fi vorba.

Purtatorul de cuvant al Directiei Nationale Anticoruptie, Livia Saplacan, a declarat, in aceeasi seara, ca inregistrarea aparuta in spatiul public continea fragmente intre care au fost intercalate sintagme menite sa distorsioneze continutul celor spuse: “Inregistrarea contine fragmente care au fost rostite de procurorul sef in mod public ori la sedintele de lucru cu procurorii unei sectii operative. Intre fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu ii apartin si care sunt menite sa distorsioneze grav continutul celor spuse.”

Pe 19 iunie, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a sesizat procurorul general pentru a aprecia daca se impune sesizarea din oficiu pentru infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare dupa difuzarea inregistrarii video atribuite Laurei Codruta Kovesi.

“Sesizarea a fost intemeiata pe faptul ca inregistrarile ce contin un amestec de fragmente reale cu sintagme obtinute prin colationare risca sa conduca la acreditarea unei idei false si anume ca procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie ar da ordine ca procurorii sa investigheze anumite persoane sau sa directioneze ancheta intr-un anumit sens”, a aratat atunci DNA.

Procurorii DNA s-au sesizat totodata oficiu pentru infractiunea de folosire, “in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”: “Sesizarea a fost intemeiata pe faptul ca la sedintele cu procurorii din sectiile operative se discuta aspecte ce tin de managementul intern al acestei unitati de parchet, imprejurari care nu sunt destinate publicitatii”, a anuntat atunci DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a mai aratat ca respectivele inregistrari “nu sunt autentice” si “contin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere, menite a altera continutul real al afirmatiilor enuntate de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie in diverse imprejurari, cum ar fi sedinte publice ori sedinte de lucru cu procurorii sectiilor operative”. “Intre fragmentele care se aud pe inregistrari au fost intercalate o serie de sintagme care nu apartin procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, dar si anumite expresii licentioase pe care nu le-a folosit si nu le foloseste”, a precizat Directia Anticoruptie.

Doru Tulus este unul dintre veteranii DNA, fiind considerat unul dintre cei mai apropiati oameni de Daniel Morar si unul dintre ultimii procurori din garda veche care nu au plecat din Directia Nationala Anticoruptie dupa venirea lui Kovesi. Tulus a instrumentat dosare grele, precum Dosarul Matusa Tamara, al fostului premier Adrian Nastase, Dosarul transferurilor si unul dintre dosarele lui Gigi Becali.

Doru Tulus a anchetat si dosare controversate, cum ar fi dosarul fostului sef al ANAF, Gelu Diaconu, care a fost restituit la DNA pentru refacerea anchetei de catre judecatori.

 

13 COMMENTS

 1. Ce mama naibii, urma salvează…turma?
  Mai bine luaţi măsuri să stopăm atâta impuneri şi anchete pe alese care ocolesc escrocii şi hoţomanii politici, mai ales cei numiţi politic în funcţii luate-n băşcălie dar plătite gras şi cu bonusuri pentru orice!
  Hai cu plata la sondaje să ”manipulăm” poporul că ne vrea!
  În ultimii ani, această metodă a menţinut, sau ales, cele mai periculoase jeguri în funcţii de decizie privind viaţa omului! Sunt enorm de multe cazuri şi persoane!

 2. Parca Tulus era zbirul cel mai zbir si mai nenorocit din DNA pe vremea lui Basescu,Kovesi era asa de fatada,el conducea sectia cea mai stalinista de acolo,parca asa se spunea la TV.Stiu pt ca eram anti-basist convins si urmaream atent orice rasufla din interiorul acestei institutii subordonata direct betivanului…Acum e “veteran al DNA hartuit de Kovesi” ? :)))))))

   • Eu stiu ca in orice istitutie oamenii care nu performeaza sunt exclusi. Chiar recent idolii perfecti ai dumneavoastra pesedisti au demis intreg guvernul pentru ca nu a performat. Sa luam exemplu si lumina dupa dumneavoastra de la dragnea care si-a mazilit guvernul. Kovesi nu si-a demis propriul parchet…doar 2 oameni. Big deal!

 3. Interesant…inseamna ca Kovesi a devenit de nesuportat chiar si ptr talibanii din DNA. Eu o banuiesc de mult timp pe LCK ca are tulburari de comportament.

  “Tulburarea de comportament se manifesta prin comportament persistent in directia violarii drepturilor celorlalti si a regulilor sociale de baza.”

 4. Un contribuabil intreaba:
  Ancheta procurorilor este in timpul serviciului ?
  Banii si timpul alocat ,cum se deconteaza ?
  Cine plateste poligraful ?
  Este abuz in serviciu sau represiune nedreapta ?

 5. Cum spunea d-na Codruta, ca toate aceste inregistrari sunt rupte din context sau neadevarate ? De aia nu mai vede de nervi si si-a luat la achetat colegii, tot dna-ul ?
  Codruta ?! Go home.

 6. Ai inceput ablatia rituala a Kodrutei? Din moment ce nici macar purtatoarea de cuvint a DNA nu contesta ca ar fi vocea sefei DNA, ce vrei sa zici cu sintagmele “inregistrari audio ATRIBUITE Laurei Codruta Kovesi” sau “o voce feminina este auzita”? Chiar ai dubii ca e vocea ei sau A3 a schimbat, iarasi, macazul?

  • Ce te aprinzi asa ? Te pomeni c-oi fi vreun discipol de-al Codrutei. Omu’ poate scrie ce vrea pe blogul sau si nu mi s-a parut ca A3 a schimbat macazul in afara de bascalia fara capat care de ceva vreme o fac anumiti moderatori.

 7. Stii,unii au turism de nudism,altii au turism seexual,noi ne-am incadra la turism sado-maso pacat ca avem femei frumoase dar cu picioare urate,dar asta se incadreaza perfect la fisa postului-maso.Pai Donald o schimba de 2 xzi din ianuar adica de 2x30x6=360 ori pana acum.Asta arata si slaba noastra putere politica cat si slaba prezenta democratica .Sau populatiei sase.Care pana la urma ca e sas ca e hun tat roman mai Ghiorghi.

Leave a Reply