Doi poliţişti din oraşul Denain au fost suspendaţi şi plasaţi sub control judiciar sâmbătă pentru “incendiere voluntară din motive rasiale”, conform parchetului din Valenciennes, informează cotidianul francez Liberation citat de gandul.

Doi ofiţeri din cadrul poliţiei municipale din oraşul Denain, aflat în Nordul Franţei au fost puşi sub acuzare pentru “incendiere din motive rasiale” şi plasaţi sub control judiciar, a afirmat sâmbătă parchetul din Valenciennes.

Unul dintre cei doi agenţi municipali, considerat de procurori iniţiatorul crimei, i-ar fi dat colegului său ”mănuşi şi benzină” şi i-ar fi ordonat să pună foc magazinului deţinut de român. În noaptea de duminică, 20 martie, cel de-al doilea ofiţer de poliţie a dat foc magazinului, a decarat procurorul din Valenciennes, François Pérain.

Cei doi poliţişti au fost reţinuţi marţi şi pus sub acuzare la două zile după aceasta, au mai declarat procurorii.

Ancheta a fost încredinţată Direcţiei Interregionale a Poliţiei Judiciare din Lille.

Fostul ministru de externe Mircea Geoana a postat pe Facebook in legatura cu acest eveniment :

Scandalos cazul, deși previzibil în nemernicia lui. Când crește ura, străinii nu mai fac diferența între imigranți. Sper că Ministerul român de Externe înțelege asta și nu va lăsa niciun astfel de caz să treacă fără presiune asupra autorităților locale franceze sau din orice alt stat european în care ar putea avea loc un astfel de abuz. Trebuie condamnate fără întârziere astfel de acte înainte ca ele să devină obișnuință. E nevoie ca românii muncitori, plătitori de taxe, să se simtă în siguranță și protejați de statul român.

 

11 COMMENTS

 1. “incendiere voluntară din motive rasiale” ??? Este grav daca romanii sunt considerati o ” rasa aparte , defavorizata ” , nu suntem nici negri si nici tigani , si chiar daca am fi , ura de rasa nu ar trebui sa existe , fapt pt. care ma intreb daca mamicuta lor ii aducea pe lume in Congo , sau in ” Groapa ” lui Eugen Barbu ?!

  • Pentru francezi santem toti tigani,ei sant cei mai rasisti din europa.cateodata parca ma bucur ca le fac arabii astia cateceva .

 2. pai cui sa dea foc?maghrebienilor?aia nu reclamau la politie sau televiziuni.ii cautau si ii feliau subtire ca pe salamul de sibiu.au ales si ei pe unu mai fraier.arabii ii arunca in aer si handicapatii se razbuna pe romani.

  • Exact, s-au luat de un “imigrant” cinstit, onest care avea o pravalioara de cartier si sunt convins ca omul n-a stat cu c…. in sus in fiecare zi la ora pranzului indreptat spre un anumit punct cardinal. Daca era vreun “bronzat” din Nordul Africii nu-si permiteau sa-i faca asa ceva iar, daca-o faceau ieseau lupte de strada.

 3. Motive rasiale sau romanul nu a vrut sa plateasca “taxa de protectie”? Ca si pe acolo se poarta.Sau poate si una si alta.

 4. “E nevoie ca românii muncitori, plătitori de taxe, să se simtă în siguranță și protejați de statul roman”
  Gindire de comunist cu tata colonel de securitate… adica romanii nemuncitori, neplatitori de taxe nu trebuie sa fie aparati de statul roman, nu?

  Si afara sa scrii pe FB, ce ai mai facut in speta asta, ma Geoana?
  Nimic? Previzibil!
  All talk no action, ca sa zic pe limba ta …

  • Normal, cei ce-si vad de treaba si muncesc cinstit ! Sau vreti sa fie protejati numai hotii, cersitorii si prostituatele ce ne fac de rusine in lume?

 5. Gravitatea extrema vine din faptul ca autorii sunt reprezentanti ai Statului Francez si nu niste oarecare extremisti. Ori, in aceasta situatie, daca Statul Roman adopta aceeasi pozitie declarativa cu manusi, Poporul Roman trebuie sa ceara ferm respingerea oricarei alinieri la directivele UE, legat de orice este in detrimentul natiei si tarii, mergand pana acolo la a cere iesirea din UE. Natia Romana, este calcata in picioare peste tot, nu este aparata si reprezentata de institutiile Statului, ca urmare trebuie sa se apere singura. De ce Grecii nu patesc astfel de mizerii? Indrazneste cineva in Europa sau peste ocean, sa-i tratreze ca si pe Romani? Niciodata, ptr ca aia nu pleaca capul, nu deschid gura sa li se bage rahat ptr ca asa decid marile puteri. Daca Romanii, de la mic la mare, nu realizeaza pericolul in care se afla si continua sa analizeze punctual fiecare asazisa intamplare, dar nu adopta o privire de ansamblu si nu inteleg ca directia in care este dusa Romania din 1989 incoace, inseamna distrugerea acestui neam si preluarea tarii de catre cei care au planuit totul, inseamna ca merita sa dispara in bataia de joc al tuturor natiilor de pe planeta.

 6. Între francezi şi români e ”o tradiţie şi chiar un respect” privind ocuparea locurilor de muncă în Franţa. E pur şi simplu respectul şi onoarea democraţiei de cei 26 ani de zile ”slugă la dîrlugă” dar românii încă mai ştiu ce vor şi mai au demnitate indiferent prin ce trec.

 7. stati linisit dnu Geoana, ca romanii se simteau protejati la fel de putin si cand strigati “Mihaela, dragostea mea, am invins!”
  de-aia nu mai pune romanul geana pe Geoana noaptea :))

Leave a Reply