Intr-o tara in care e nevoie foarte urgenta de medicamente noi pe lista de compensate, de aparate de radioterapie, de salarii decente pentru ca personalul medical sa nu mai plece in strainatate, ministrul sanatatii da inapoi la buget o suma uriasa necheltuita. Revoltator !


Mihai Gâdea a prezentat duminică seară, la „Sinteza zilei”, un document semnat în secret zilele acestea.

Ministerul Sănătății returnează 60 de milioane de euro, arată documentul semnat, recent, de ministrul Sănătății.

dezvaluirea-anului-2016-la-sinteza-zilei-418976Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, anunța în urmă cu o lună, la Antena 3, că nicio sumă nu va fi returnată de la ministerul pe care-l conduce, dar documentul semnat de el arată altceva.

„Nicio sumă nu va fi returnată, dar chestiunea nu este atât de simplă. Sumele de la dispoziția Ministerului Sănătății sunt din surse diferite. Sumele din acciză nu se pierd. Când avem economie nu putem vorbi de bani pierduți, în principiu. Am văzut și eu postarea domnului Buicu, dar nu știu de unde a apărut această sumă. Banii din taxa de viciu nu merg niciodată la Ministerul Finanțelor. Banii rămași la Ministerul Sănătății vin preponderent din această taxă. Avem însă economii”, a explicat atunci Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Printre fondurile care sunt restituite de Ministerul Sănătății se numără și cele alocate copiilor bolnavi de HIV/SIDA.

De asemenea, printre fondurile returnate sunt și cele care erau folosite pentru salarizarea personalului.

7 COMMENTS

 1. Felicitari ptr Antena 3 HD!
  Un pic cam tarziu, dar asa se intampla cand faci lucrurile cinstit.
  Daca nu ati dat si voi meditatii. Ghinion!

  Cat despre sisistrul ministru, are o logoree iesita din comun si nu este de mirare ca este sustinut de tinerii fara viitor ai tarii, un fel de guvizi, ce inghit toate prostiile debitate pe bloguri si feisbuci.
  Am fost surprins cu cata nesimtire rastalmacea vorbele domnului Banicioiu si cu cata lejeritate ne prostea in fata.

  Cat despre faza cu interviul tov. ciorosi de la tvr, este mai mult ca sigur o manevra de PR in colaborare cu tvr, gen bas, de victimizare in principiu.
  Aceeasi strategie ieftina, folosita la infinit de strategul basului, cacaru.

 2. Ce scriu eu de ceva timp îndelungat?
  Prin lege sau la limita legii dar conştienţi şi cu rea voinţă, menţin poporul în sărăcie lucie toţi scăunarii perindaţi în funcţii!
  Haidi bre, no, da’ nu mai numiţi voi în funcţii politic sau tehno pentru rorunjirea buzunarelor voastre?

 3. In epoca de aur circula un dicton care pare sa nu-si fi pierdut actualitatea:
  “Decat mult si fara rost, mai bine putin si prost!”

 4. In loc sa acuzati ministrul care e de 4 luni si sa faceti propaganda PSD nu ar fi mai bine sa cereti demisia directorilor si managerilor numiti de PSD intre 2011-2015 care sunt incompetenti si nu au cheltuit banii alocati la inceput de an ?

  Sau sa numiti primarii in subordinea carora se afla spitalele care nu au cheltuit fondurile ?
  La Iasi unde e primar PSD de 14 ani inca asteptam proiectul pentru Spitalul Regional din fonduri UE dar nici macar nu s-a ales terenul !

  Nu ministrul cheltuie banii, ci baietii astia care se afla in cardasie cu partidele de 26 de ani care cheltuie banii pe contracte la suprapret in loc sa-i cheltuie pe pacienti !

   • Care sunt prostiile ?

    Aveti o lista cu managerii spitalelor si primariile de la care se intorc banii necheltuiti ? Spuneti-ne si noua cine sunt cei incapabili, nu dati vina pe ministrul care abia e venit de cateva luni si el doar primiste niste rapoarte acum cu cine si ce a cheltuit din bugetul facut de PSD anul trecut !

    Credeti ca daca la Iasi nu s-au cheltuit 100 de milioane sa se inceapa spitalul care e pe lista in fiecare an din 2012 banii se duc automat a doua zi in nush ce sat unde e nevoie de medicamente ? Trebuie sa se ceara, sa se faca proiecte, sa se intocmeasca liste si bugete.

    Lasa asa, ministrul e de vina ca nu s-au cheltuit banii. Banicioiu, tot ministru, nu e de vina ca spitalul nu s-a facut din 2012 incoace !

 5. Ce au in comun toti acesti stelati? Tupeul inuman. In fata dovezii irefutabile a minciunii lor, acesti oameni, calcand pe cadavre, ne zambesc cu o seninatate diabolica.
  Fara a nega necesitatea predispozitiei genetice, la o asemenea performanta nu se ajunge decat prin antrenament specific.

Leave a Reply