România a predat, marți, președinția Consiliului Uniunii Europene Finalandei.

“Ne aflăm la finalul unui mandat care este unul de succes. România a avut șase luni de zile în care a gestionat fără cel mai mic incident. La momentul în care România a preluat această președinție au fost foarte multe discuții.

La finalul celor șase luni de zile nu doar că nu a existat cel mai mic incident, dosarele pe care România le-a închis sunt multe și importante – infinit mai multe decât a închis Austria sau ne putem compara cu multe alte țări care au deținut această președinție rotativă”, a spus Mihai Gâdea.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat, marți, la Sinteza zilei, că România a reușit în timpul președinției sale a Consiliului Uniunii Europene să închidă 90 de dosare, lucru pe care nu l-a mai reușit nicio țară în ultimii ani.

“Am avut a șasea reuniune a Consiliului Afaceri Generale, am predat ștafeta către colega finlandeză. A fost o întâlnire importantă, poate una dintre cele mai importante. Am avut ocazia să discutăm propunerea României vizavi de viitorul buget al UE și am lăsat aceată schiță de proiect pentru președinția finlandeză ca să o preia și să o adapteze la discuția care va urma probabil în a doua parte a anului.

Am reușit să avem concluzii la rapoartele Comisie care privesc procesul de extindere a UE, un proces important, am reușit să păstrăm lucrurile bune care s-au făcut până acum. România a reușit să închidă 90 de dosare, un lucru foarte important – nicio altă președinție nu a reușit asta în ultimii ani’, a declarat George Ciamba.

https://www.antena3.ro/actualitate/george-ciamba-la-sinteza-zilei-romania-a-reusit-ceea-ce-nicio-tara-nu-a-mai-reusit-in-ultimii-ani-526009.html

5 COMMENTS

  1. Vreau sa aud asta de la un inalt oficial european dar nu din acest guvern. Iar raportam realizari triumfaliste asa cum o facem in intern?

  2. Acest mesaj trebuie trimis la institutia prezidentiala in atentia handikapatului functional , institutionalizat in functia de presedinte al Romaniei, KW Iohanis. Domnia sa a deschis gura si , desigur , a spus tot felul de prostii intre care aceea ca Romania si guvernul ei nu este pregatita sa preia presdedintia Consiliului Europei in noe. si dec. 2018, A repetat chestia asta atat in tara cat si in afara ei determinandu-l pe primul ministru al Finlandei sa propuna rocada , prin care tara lui, sa preia presedintia urmand ca Romania sa o preia de la 01.07. Ce lovitura ar fi fost asta pentru Romania. De la includerea ei in CE s-au derulat cca 30 de mandate de predintie a CE fara nicio problema din partea nicicarui membru. Bulgaria , tara cu care suntem “tratati la pachet” s-a achitat cu brio de aceasta responsabilitate. Romania ar fi ramas in istorie definitiv cu aceasta anatema a incapacitatii de a face fata unei astfel de sarcini comunitare. Foarte bine ca in acest mandat s-au inchis cele mai multe dosare aflate pe agenda CE. Acesta este personajul care cumuleaza intentia de vot a milioane de romani ???. Romanii care vor sa-l voteze chiar nu au nici o tresarire de demnitate in fata acestui personaj care ia scuipat pe reverul hainei ? Dlor consilieri stim ca v-ati facut datoria si i-ati explicat Dlui Presedinte ca Romania totusi isi face temele , ca de la data cand vorbea in dodii , tot citeste , ii tot explicati, dar dansul se mai gandeste si ca intelege greu , desi stie sa citeasca si sa scrie, si stiind ca sta intr-o stare mentala de continua nedumirire , ajutati-l : spuneti- i ca Romania incheie la sfarsitul lunii acest mandat, ca sa-si scoata acest subiect din minte si sa se concentreze pentru alegerile prezidentiale. Nu-i mai spuneti ca Romania a inchis 90 de dosare si nici ce semnifica acest lucru , pentru ca-l bagati iar in ceata. Este pacat ca inalt si frumos cum este dansul sa stea , asa , cu privirile pierdute in cine stie ce meditatie obscura care sa-l chinuie si cand este la Sibiu sau pe plaja in Malibu.

Leave a Reply