Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat în septembrie din nou reînnoirea mandatului Franklin Templeton ca administrator pentru o perioadă de doi ani începând cu 30 septembrie, după ce contractul din luna aprilie care prelungea pe doi ani mandatul administratorului a fost avizat doar parţial de ASF, care a cerut mai multe modificări.

Mai multe dintre prevederile contractului aprobat în aprilie şi pentru care ASF a cerut modificări au fost aprobate din nou de acţionari în septembrie, la recomandarea administratorului Franklin Templeton, întrucât schimbarea lor nu a fost considerată justificată.

Printre acestea se află şi cele legate de comisioanele pe care urmează să le primească administratorul.

Contractul prevede un comision suplimentar pentru Franklin Templeton, de 2% din distribuţiile totale realizate (cu excepţia dividendelor) până pe 31 octombrie 2015 şi, respectiv, de 1% din distribuţiile totale (cu excepţia dividendelor) efectuate după data de 1 noiembrie 2015.

În contractul aprobat în septembrie a fost adăugată o clarificare referitoare la comisionul de distributie, care a fost menţionată expres pentru a evidentia întelegerea initială că aceste comisioane s-ar aplica începând cu data de 30 septembrie 2014, chiar dacă aceste modificări sunt avizate de ASF si intră în vigoare la un moment ulterior.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, înfiinţată în 2005 pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2011.

La cotaţia din închiderea şedinţei de joi, Fondul Proprietatea are o capitalizare de 10,23 miliarde de lei
(2,3 miliarde de euro).

11 COMMENTS

 1. Mai e ceva de dat moca in tara asta la americanos?Nu se gasea niciun roman sa administreze si fondul asta,trebuia musai niste yankei?si cand te gandesti cum l-au dus de nas pe Ponta la alegeri.

 2. Iată, dragii mei, cine pune la cale mânariile! Vorba d-lui Șerbănescu, corupția vine de la ăia care fac banii, că doar n-o veni de la pârliții noștri.

 3. Radu Tudor,comportamentul sălbatic a DNA-ului (aici nu o plâng pe doamna Udrea și alți super-ticăloși în arest) dă imaginea instituției de instituție para-militară.
  Judecători,au hotărât,nu definitiv și irevocabil,dar judecători de bună credință au decis în multe cazuri ca suspecții să fie cercetați în arest la domiciliu,control judiciar sau alte forme de prevenție până la un proces echitabil.DNA-ul de fiecare dată a contestat decizia judecătorilor chiar dacă aveau acest drept.
  Atâta lipsă de respect față de un judecător?De unde și până unde?Aș fi de acord cu contestarea deciziei judecătorului dacă suspectul ar fi recidivist sau acuzat de pedofilie/viol.
  Ăsta e doar un aspect!DNA-ul se laudă că a recuperat sume importante de bani.Și totuși,an de an cer mai mulți bani pentru DNA,iar în buget,sumele astea nu se văd!Unde-s banii?
  Declarațiile DNA-ului sunt incompatibile cu realitatea (nu cu postul tv)
  Întrebare pentru tine Radu Tudor dar și pentru Wer Klaus Iohannis:
  A ajuns instituția Direcției Naționale Anti-Corupție,prin fapte și declarații în măsura în care să devină o vulnerabilitate pentru Siguranța Națională?
  Nerespectarea unor reguli și limitări a protocoalelor celor care pun în aplicare brațul lung a Justiției,de cele mai multe ori într-un stat civilizat,duce la scăparea suspecților datorită că li s-au făcut abuzuri din partea celor care aplică legea

 4. În evul mediu, manțokeria dezvolta relații progresiste. Acum dezvoltă relații medievale. Tocători de frunză și producători de umbră! Și generatori de corupție, desigur!

 5. Incet, incet sa prinde toata lumea cum sta treaba cu cine conduce de fapt. Despre asta-i vorba in capitalism (si nu democratie!). Traim perioada in care se limpezesc apele si pentru muritorii de rand. ,,Democratia” este o utopie la fel cum a fost si ,,comunismul”.
  Noi traim de fapt capitalismul iar ,,democratia” este perdeaua de fum care e servita muritorilor de rand. In capitalism domneste BANUL. Asa a fost la inceputurile capitalismului si asa-i si in zilele noastre. Cu precizarea ca acu-i mult mai evident.
  Pana si lupta politica a fost incet, incet inlocuita cu lupta economica.
  Daca nici fondul proprietatea nu-i al nostru ce sa mai vorbim de pesedei sau penelisti (am vrut sa zic pedelisti … dar s-au transferat intr-un partid cu traditie! … sau l-au preluat? )
  Pe cine-l duce mintea doar nu crede ca pt. 1 -2 % din alea 2 miliarde conduc marile puteri ,,fondul nostru”.
  Daca suntem o colonie e bine ca ,,marii formatori de opinie” sa prezinte lucrul asta poporului, daca nu au interese ascunse, bineinteles!.
  Ca sa ne mearga mai bine e nevoie ca informatiile reale sa fie cunoscute. Altfel, lansati stirea, fiecare intelege ce vrea din ea si treceti rapid la stirile obisnuite cu arestarile.

  • Capitalismul a mimat democrația doar câtă vreme a existat contraponderea comunistă. Acum nemaifiind cazul, și-au dat arama pe fata.

 6. Radu ce scriam acum doi ani pe acest blog? că americanii sunt formatorii şi susţinătorii financiar ai celulei SI pe orice teritoriu al ţărilor care acceptă şi a jihadiştilor! Nu cumva sunt infiltraţi intenţionat şi printre militarii americani trimişi în ţară la noi? (200% da, au un program f. bine stabilit). Aici e o altă confirmare pe lîngă anterioarele recunoscute şi puse în scris de mine pe acest blog: http://www.antena3.ro/externe/barack-obama-recunoaste-rolul-sua-in-formarea-siil-si-a-statului-islamic-video-287632.html
  Am scris de greci, că germanii au datorie uriaşă- peste 500 mil.euro grecilor şi că germania va sărăci dacă returnează datoria grecilor, ce să vezi tocmai grecii au cerut acte ajutătoare de la ruşi pentru a -i strînge cu uşa pe germanii care acum se dau la mare înălţime, bogaţi şi demni! Mie nu-mi miroase a bine tot ceea ce se întîmplă şi tot ceea ce va urma!

Leave a Reply