România și-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei la 65 de ani, până în 2035, și introducerea de stimulente pentru majorarea voluntară a vârstei standard de pensionare până la 70 de ani. În privința pensiilor speciale, România și-a asumat că nu va introduce categorii noi și pe cele actuale le va raționaliza, iar doar pensiile speciale ale magistraților vor fi protejate de Curtea Constituțională.

Guvernul României a publicat joi varianta finală a PNRR, aprobată de Bruxelles.

Detalii aici : https://economedia.ro/reforma-pensiilor-din-pnrr-varsta-legala-de-pensionare-va-fi-egalizata-la-65-de-ani-pana-in-2035-stimulente-pentru-majorarea-varstei-standard-de-pensionare-la-70-de-ani-fara-categorii-noi-de-pensi.html#.YXudp55Bw2w

2 COMMENTS

 1. Off-topic:

  D-le.Tudor,

  Referitor la incompetenta lui Nicusor Dan, locuiesc in sectorul 6 si nu avem caldura deloc de 3 saptamani si acum, de doua zile, nu avem nici apa calda deloc, apa care de cand am intrat inn toamna era si aceea calaie.

  Vad ca absolut nicaieri si nimeni nu se precizeaza treaba aceasta, doar D-l Gadea a mai zis pe la el prin emisiune. Situatia este absolut nesimtita cu acest incompetent pe care eu nu l-am votat, nici pe el ai nici pe Ciucu Ciprian care este primar aici la sectorul 6, un incompetent si un basist expirat si acela, ca sa nu spun mai mult.

  Deci, spuneti la televizor in ca in sectorul 6 nu se da nici caldura si nici apa calda de 3 saptamani de zile in plina pandemie, in care oamenii ar fi de preferat sa nu raceasca ca sa evite sa tuseasca si sa stranute prea mult si sa nu le slabeasca rezistenta organismului din cauza de gripe sau raceli, ca sa nu ajunga la Covid in ultima instanta.

  Va mtumesc anticipat pentru sustinere si daca vreti sa filmati sau sa va trimit filmare cu temperatura apei “calde” si cu cea de la caloriferele reci puteti sa imi precizati. Eu oricum va stau la dispozitie cu apartamentul, usa mea fiind deschisa tuturor ca sa vada in ce hal am ajuns sa traim din cauza acestor iresponsabil si inconstienti, ca alfel nu pot sa-i numesc.

  PS. Va scrie un cetatean scarbit de viata pe care o duce in Bucuresti, Romania, care viata si-asa era o agonie si supravietuire de pe o zi pe alta, o mizerie de viata practic.

  Am.ajuns in ultimul hal, e ca pe vremea lui nea Nicu, pentru cei care-au prins epoca de trista amintire.

  Respekt deosebit!

Leave a Reply