#Romania are un mix energetic foarte bun, care-i permite sa aiba productie predominanta din surse nepoluante.
Energia verde (hidro in special) si cea nucleara plus gazele ne dau suficiente sperante ca minele carbunelui poluant pot ramane doar o rezerva strategica in caz de mare nevoie. Nicidecum o resursa prioritara a secolului 21.
In 33 de ani, n-am avut partide care sa aiba ca prioritate de guvernare construirea a inca 2 hidrocentrale, terminarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si marirea capacitatii de stocare a gazelor. Puteam renunta demult la carbunele poluant si la minele periculoase in care mor oameni, in loc ca ei sa aiba o sansa de recalificare in companii de energie verde.
Despre energie solara, n-are rost sa discutam cu mentalitatile medievale de azi.
Cele 3000 de unitati administrative trebuiau obligate sa-si instaleze panouri pentru
autogestionare energetica.
Cu cine sa faci toate astea? Cine a gandit strategic dintre politicienii si partidele conducatoare pentru #Romania?
A fost mult mai profitabil pentru ei sa vanda electoratului gogorita sovietica :”strainii sunt de vina” si sa-i transforme intr-o masa manipulata la vot.
Zac miliardele de euro la Bruxelles, fugim de orice model european si occidental in materie de energie, coboram in mina la intuneric in loc sa-i scoatem pe mineri, afara, la lumina si caldura.
Azi dam vina pe Popescu pe buna dreptate. E de 3 ani ministru degeaba. Dar si cei care-l acuza sunt la fel de Popescu si ei.

Leave a Reply