Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, a anunțat, astăzi, printr-un comunicat postat de Ambasada SUA la București, un proiect uriaș între România și SUA, în valoare de 8 miliarde de dolari, pentru centrala nucleară de la Cernavodă.

Ambasadorul SUA a explicat că ministrul Economiei și Energiei din România, Virgil Popescu, urmează să se întâlnească cu Secretarul Departamentului de Energie din SUA, Dan Brouillette, pentru a demara un acord de cooperare interguvernamentală pentru proiectul de 8 miliarde de dolari.

“Mâine, Ministrul Popescu se va întâlni cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette, pentru a demara un Acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiționarea unuia dintre cele două reactoare nucleare și renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la centrala nucleară de la Cernavodă, din România. Acest proiect în valoare de 8 miliarde de dolari va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică.

În partea a doua a zilei, Ministrul Popescu se va întâlni cu Președinta EXIM (Băncii de Export-Import a S.U.A.), Kimberley Reed, în vederea semnării unui memorandum de înțelegere care vizează finanțarea proiectului nuclear de la Cernavodă și alte proiecte din România. Este cel mai mare pachet de finanțare primit până acum de România, fapt care indică încrederea pe care o au Statele Unite în vechiul lor partener și aliat.

Statele Unite și România au realizat multe împreună! România este la un pas de a păși în calea unor oportunități extraordinare! Pe măsură ce Statele Unite și România continuă să lucreze împreună, vom vedea cum România își va asuma rolul de lider în Europa, care îi revine de drept. România a demonstrat și continuă să demonstreze că are un spirit ce nu poate fi dominat, precum și o dedicare de neclintit față de valorile democratice. A venit momentul României, iar perioada Renașterii în România se derulează sub ochii noștri!”, se arată într-un discurs al ambasadorului Adrian Zuckerman.

https://www.antena3.ro/externe/ambasadorul-sua-bucuresti-proiect-8-miliarde-dolari-centrala-cernavoda-583766.html

Leave a Reply