Romania si Turcia isi fac reciproc cadouri pretuite de serviciile secrete ale celor doua tari.

Mahmoud Omar, unul dintre fraţii lui Omar Hayssam, a fost adus din Turcia şi încarcerat în Arestul Poliţiei Capitalei, urmând să execute pedeapsa de cinci ani de închisoare primită pentru că şi-a ajutat fratele să fugă, deşi ştia că acesta este acuzat de terorism.

Acest cadou din partea Turciei vine cu doua zile inaintea vizitei pe care presedintele Recep Tayp Erdogan o efectueaza la Bucuresti.

Fratele lui Omar Hayssam pare sa fie o captura dorita de SRI si SIE ce vine ca un cadou inainte vizitei inaltului demnitar turc.

Serviciile secrete romanesti si-au prezentat deja cadoul omologilor turci. Doi fosti politisti turci au fost retinuti si arestati in Romania. Ei sunt acuzati de regimul Erdogan ca au montat dispozitive de interceptare in biroul actualului presedinte pe vremea cand era prim ministru. Cei doi politisti acuzati au fost expulzati sambata in Turcia.

Regimul Erdogan este acuzat de ani buni ca are tendinte autoritare si inclinatii islamiste de tip fundamentalist ce ataca fundamentul laic al republicii create de Mustafa Kemal Attaturk. Cel mai puternic oponent al lui Erdogan, Fetulah Gulen, un influent om de afaceri si politician ce locuieste in SUA, sprijina miscarile ce au ca scop schimbarea lui Erdogan si promovarea unor figuri cu viziune moderna, democratica, asa cum a avut Turcia zeci de ani.

Este posibil ca cei doi ofiteri de politie arestati in Romania sa faca parte dintr-o retea mai ampla, din care fac parte civili si militari din Turcia, sprijiniti de Gulen.

 

4 COMMENTS

 1. securistii (anti)romani au mai facut un cadou securistilor turci:
  ” Colonelul în retragere Eser Şahan, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit mort pe o bancă, zilele trecute, într-un parc din Bucureşti. Alături de corpul neînsufleţit era o armă de foc.

  Eser Şahan locuia în România de zece ani. În urmă cu trei ani, el solicitase azil politic în România.

  Armata turcă, garantul ordinii constituţionale în Turcia, a forţat Guvernul turc condus de premierul Necmettin Erbakan să demisioneze, în anul 1997.

  În momentul deciziei, considerată de unii analişti drept o lovitură de stat militară, Eser Şahan era şeful Serviciului de informaţii al Forţelor navale turce.

  Şaptezeci şi şapte de oficiali militari turci au fost judecaţi în Turcia pentru presupusa lovitură de stat militară din 28 februarie 1997.”

 2. În mare am priceput ce vrei să spui și este interesat de urmărit.M-am uitat pe net,link-ul mai jos și deci mai exact la care sens a definiției cuvântului schepsis te referi și ce se se potrivește cel mai bine din mai multe înțelesuri explicate?
  http://m.dexonline.ro/definitie/schepsis

 3. Iar circ cu multe laude şi laudaţii, nimic din ceea ce trebuie să ştie şi să afle acest popor pentru viaţa de zi cu zi nu este în gura politicienilor! Doar Ponta mai anunţă din cînd în cînd cîte ceva, în rest doar politică, politică, manipulare, ură, hărţuială de orice fel, minciuni acoperitoare pe multe subiecte de care este interesat poporul şi nimic concret în legătură cu aşa zis-a justiţie: sechestru şi vînzarea bunurilor ilicite a celor care au furat din bugetul ţării şi al nostru prin tăieri de salarii şi impozitarea pensiilor neconstituţional! Mai mult, foştii tăietori de drepturi se afişează curaţi ca lacrima pentru viitoarele alegeri! Mă întreb, de fapt ce se vrea, se vrea să avem pe liste tot nemernici, tot indivizi care-şi bat joc de popor şi de ţară? Se pare că DA!

 4. Asta inseamna ca se are in vedere o mai stransa colaborare cu regimul Erdogan ( care nu poate fi banuit ca este chiar democratic ) dar cred ca interesele Romaniei ( economice dar si de siguranta nationala ) o justifica.

Leave a Reply