Vorbim despre lege si responsabilitate, ne cutremuram la tragedii, facem apeluri. Si descoperim ca Romania toata e o tara fara aviz obligatoriu…

=======

Palatul Parlamentului, cea mai mare şi mai cunoscută clădire din România, NU are autorizaţie ISU. Casa Poporului funcţionează aşa de zeci de ani.

Construcţia nu are documentul administrativ prin care inspectoratele pentru situaţii de urgenţă ar trebui să certifice îndeplinirea cerinţei esenţiale de “securitate la incendiu”.

Prin îndeplinirea cerinţei “securitate la incendiu” trebuie ca instalaţiile, construcţiile şi amenajările să fie proiectate şi executate astfel încât pe toată durata de viaţă a acestora, în cazul unui incendiu, să fie asigurate următoarele cerinţe: estimarea stabilităţii elementelor portante pentru o perioadă determinată de timp, limitarea apariţiei şi propagării focului şi fumului în interiorul construcţiei, securitatea forţelor de intervenţie, limitarea incendiului la vecinătăţi şi posibilitatea evacuării oamenilor în condiţii de siguranţă sau salvarea acestora prin alte mijloace, anunta www.antena3.ro.

12 COMMENTS

 1. In Romania cetatenii accepta ca toata istoria lor si-au dat singuri foc la valiza. Astfel, inca de la Decebal, ultimul rege dac, romanii au fost numai sclavi sau vasali ai inaltelor porti (actualmente Bruxelles). Subscriu d-lui Ilie Serbanescu, un om de 230 V si de toata cinstea ca are sange in instalatia cu compresor sa spuna lucrurilor pe nume. In rest, numai de Dambovita si de harneli auzim zi lumina, non-stop.

 2. Off-topic:

  Dle, va spun, trebuie introdus votul prin facebook si eventual prin SMS (tele-vot si telefonul erotic). E important pentru servicii (SRI, SIE si STS) si pentru Bruxelles, ca sa controleze mai usor cine iese, nu sa se chinuieasca sa-l scoata aproape pe fata pe Iohannis Ghinion presedinte in tiganie, cu cele 3 milioane de voturi “recuperate” intre cele doua tururi de scrutin. Nu?!

 3. Daca bine-mi aduc aminte Palatul Parlamentului are dislocata un detasament de pompieri.
  Nu cred ca alesii au fost lasati de izbeliste asa ca nicio sansa sa scapam de ei.
  Totusi propun organelor abilitate sa inchida incinta pana la obtinerea tuturor avizelor, ca tot avem “guvernul meu”, nu mai este nevoie de Parlament.
  Raman la parerea ca aceste avize si proceduri de obtinere a acestora este una greoaie.
  Traiasca birocratia.

 4. N-are Parlamentul “aviz de securitate la incendiu”? Pai ce sa ia foc acolo? Scaunele parlamentarilor? Ca prea multe “materiale combustibile” nu exista acolo. Iar in vremurile astea noi, probabil ca parlamentarii nostrii trebuie sa lucreze cu materiale “flame retardant” 🙂 🙂 …ca sa nu se…..”arda”…

 5. Îmi amintesc nuvela”LA UN PAS DE PRĂPASTIE” de J.D.Salinger tradusă şi introdusă în librării în 1990(e srisă cu mulţi ani în urmă). Ceea ce scrie în această nuvelă coincide perfect cu ceea ce trăim de 25 de ani de zile în ţara asta de tot rîsul.
  Un mic pasaj:
  ”Şcoala are publicitate verbală în care un haidamac călare sare peste un obstacol şi multe reviste publicate. Şcoala noastră(din anii trecuţi) modelează tineri curajoşi şi nobili. Basme pentru copii noştrii, nu mai modelează nimeni după cum nici şcoli nu se modelează. Cu cît e mai scumpă o şcoală cu atît mai mulţi hoţi întîlneşti’. Cu cît sînt mai multe trimeteri la şcoli cu atit mai multe învăţături de hoţi nobili”
  Cumva e o mică mare coincidenţă?
  Şi-atunci şi-acum tot ”4 milioane e o spurcăcine de maşină”
  Şi-atunci şi-acum se munceşte chiulind dar cu buzunarele grase.
  Şi-atunci şi-acum sărăcia şi imoralitatea sînt menţinute, ba mai mult: progresează!
  Şi-atunci şi-acum repetenţii au funcţii în locul celor care muncesc!
  În secolul XXI unde este meritocraţia şi profesionalismul?
  În repetenţi şi gîşte pe apă?

  • Nici primăria Sibiului nu are de cel puțin 2 ani, dar Anarhia 3 are treabă doar cu Parlamentul.
   .
   Tătucul de la Cotroceni e sfânt și, spre deosebire de PSD-iști, el ARE voie să conteste decizia definitivă a justiției mult-lăudate de el în urmă căreia a pierdut ÎNCĂ o casă…

   • Labeunu ce spune ? Dati-va cu sacaz pe creier sa nu alunece neuronul si sa cada, dupa ceea e rau ramaneti si fara unicul.
    Am convingerea ca nu stiti ce vreti.

 6. in mod normal, unei cladiri cu asemenea functiune ar trebuie sa i se interzica prin lege sa aiba orice protectie: la incendiu, la cutremur, inundatii, hackeri, etc
  La fel si pentru alte cladiri: Guvernul, Anaf, Interne, ministerul mediului, primarii…. toate afara de scoli, spitale si biserici.
  In felul asta, mai avem o sansa, ca Dumnezeu lucreaza pe cai nestiute; intr-o buna zi se poate termina cu coruptia si incompetenta, fie si numai sectorial, destul de rapid.

 7. Dupa cat imi amintesc, palatul lui Ceausescu, salasul parlamentului actual,nu era chiar finisat in momentul rasturnarii regimului comunist; ca de obicei, se va fi facut o carpeala rapida in momentul in care s-a decis noua destinatie a cladirii si, cu anii, s-a uitat de sistemele de securitate sofisticate pe care Securitatea (regret, repetitia e necesara) le-ar fi pus in functiune inainte sa mute dinastia Ceausescu in Versailles-ul cu pricina. Oricum, dupa mine, cladirea si tot complexul aferent sunt locuri de rau augur, orice destinatie li s-ar da deci, autorizatie de la pompieri sau ba, Versailles-ul national ar fi bine sa fie exorcizat.

 8. Articolul e de senzaţie, ca să ia faţa. În realitate orice construcţie, la momentul obţinerii aprobărilor pentru realizare, are toate avizele, inclusiv cel al pompierilor. În asemenea cazuri nu este necesar avizul ISU, asta-i poveste de adormit Miţura când era mică. La fel şi cu Arena Naţională, un abuz fără precedent. Aţi auzit de vreun bloc de locuinţe avizat de ISU? Să fim serioşi! Acest aviz este necesar numai în cazurile de schimbare a destinaţiei unui spaţiu. Da’ ce-i ISU ăsta? Balauru’ din poveste?

Leave a Reply