Wednesday, February 5, 2025
2.6 C
Bucharest

ROMSILVA, anunt foarte important despre padurile României

Comunicat Romsilva :

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a demarat procesul de înscriere a dreptului de proprietate publică a Statului Român asupra fondului forestier aflat în proprietatea publică și administrat de Romsilva în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară, în baza prevederilor Codului Silvic și a Legii 7/1996 a Cadastrului și Publicității Imobiliare.

Romsilva are înregistrate datele în format geospațial – GIS – pentru aproximativ 2,7 milioane de hectare fond forestier aflate în proprietatea publică a statului și în cursul acestui an își propune să înscrie provizoriu la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară dreptul de proprietate a Statului Român pentru circa un milion de hectare, în evidențele special constituite.

Procesul de înscriere a dreptului de proprietate în numele Statului Român asupra fondului forestier proprietatea publică a statului urmează să fie finalizat în următorii doi ani.

Înscrierea dreptului de proprietate se face în baza procedurii operaționale ”Întabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului forestier” elaborată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Procedura folosește elementele de identificare puse la dispoziție de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, iar înregistrarea dreptului de proprietate a Statului Român asupra fondului forestier aflat în proprietatea publică a statului este gratuită.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publică a statului.


Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, invită specialiștii Comisiei comune ai Centrului pentru patrimoniul mondial al UNESCO și specialiștii în monitorizare reactivă ai Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii – IUCN – să evalueze modul în care se respectă regulile de administrare a obiectivelor înscrise în situl UNESCO ”Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei”, în pădurile UNESCO aflate în proprietatea publică a statului român și administrate de Romsilva.

Invitația survine după ce în spațiul public au apărut informații privind presupuse îngrijorări exprimate în cursul celei de-a 43-a sesiuni a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO.

Menționăm că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a furnizat de fiecare dată, prompt și detaliat, toate informațiile solicitate de partenerii internaționali ai proiectului ”Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei”.

Pentru corecta informare a publicului interesat, Romsilva publică pe pagina sa de internet, www.rosilva.ro, harta în sistem digital și interactiv a șapte situri UNESCO, cele aflate în proprietatea publică a statului și administrate de Regia Națională a Pădurilor.

România a înscris, în urmă cu doi ani, opt situri în Lista patrimoniului mondial natural al UNESCO ”Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei”, cu o suprafață totală de 23.982,77 hectare, dintr-un total de 92.023,24 hectare, înscrise de unsprezece state la nivel european.

Din cele 23.982,77 hectare din România înscrise în Lista patrimoniului mondial natural al UNESCO, 23.644,53 hectare, adică șapte din cele opt situri UNESCO, sunt păduri aflate în proprietatea publică a statului și administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva asigură publicul că administrează corect, conform obligațiilor asumate, și protejează pădurile valoroase de fag aflate în Patrimoniul mondial natural al UNESCO.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publică a statului și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de circa 850 de mii de hectare.

Hot this week

Alertă în Europa

Majoritatea corpurilor de apă de suprafață din UE sunt...

Marea Neagră, în catastrofă ecologică? Ce ascunde Rusia

Este Marea Neagră în catastrofă ecologică? Ce ascunde Rusia În...

Meşteşugul de tâmpenie TikTok loveşte din nou

O nouă provocare face furori pe internet şi constă...

Deşi responsabil de catastrofa din 24 noiembrie 2024, Iohannis aruncă pisica la “instituţiile abilitate”

Deşi are o responsabilitate clară şi directă în legătură...

Preşedintele Academiei Române se opune modernizării şi eficientizării educaţiei în liceu

Daniel David, ministrul Educației, a răspuns, luni, acuzațiilor aduse...

Topics

Alertă în Europa

Majoritatea corpurilor de apă de suprafață din UE sunt...

Marea Neagră, în catastrofă ecologică? Ce ascunde Rusia

Este Marea Neagră în catastrofă ecologică? Ce ascunde Rusia În...

Meşteşugul de tâmpenie TikTok loveşte din nou

O nouă provocare face furori pe internet şi constă...

Preşedintele Academiei Române se opune modernizării şi eficientizării educaţiei în liceu

Daniel David, ministrul Educației, a răspuns, luni, acuzațiilor aduse...

Scenariu privind evoluția monedei naționale a României

O analiza Raiffesen Bank anunță ce se va întâmpla...

Becali, deputat AUR : Simion zice la vrăjeală că nu va candida la prezidenţiale

Gigi Becali, deputat AUR, a declarat, vineri, într-o intervenție...

Related Articles

Popular Categories

spot_imgspot_img