Rupe Ludovic Orban PNL si se aliaza cu ALDE Tariceanu?

Surse politice spun ca echipa lui Ludovic Orban discuta deja cu ALDE si Calin Popescu Tariceanu pentru un soi de pol liberal in Parlament, in opozitie fata de PNL, dupa congresul din 25 septembrie. Mesajul de mai jos pare sa fie prima confirmare publica a unui aranjament anti-PNL discutat deja.

Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde alegerile de la congresul din 25 septembrie, precizând că „locul liberalilor adevărați este în ALDE”.

Dima notează că deși Orban „a comis multe greșeli față de partidul nostru”, ușa ALDE este deschisă pentru liderul PNL, notând că traiectoria „normală” a liberalilor este „una singură” – către ALDE.

„ALDE este un proiect politic deschis tuturor liberalilor din România, inclusiv lui Ludovic Orban, cel care, în trecut, a făcut multe greșeli față de partidul nostru. De la înălțimea funcției de președinte al PNL, Ludovic Orban nu a acordat ALDE respectul cuvenit în mai multe rânduri în trecut. Astăzi presupun că regretă unele decizii pe care le-a luat,scrie ziare.com

Traiectoria normală a liberalilor este una singură: către ALDE. Pentru că ALDE a rămas singurul partid liberal din România. Ne-am asumat încă de la înființare să păstrăm vie flacăra liberalismului românesc. Asta am făcut inclusiv în cele mai grele momente ale existenței partidului”, notează Cristian Dima într-un mesaj pe Facebook.

1 COMMENT

  1. Tragem apa pas cu pas pentru ambii plus pnl-ul. Dupa atata manipulare si hotii, europa cere sa scoata stelutele de pe steagul pnl, le e rusine cu infractorii, exscrocii, hotii, mincinosii, criminalii din Romania? Tot ce afirm ste, pe gura tuturor care aud de Romania! Nu cumva toate au fost pe intelegere intre parti si acum, dupa ce si-au atins scopurile, dau cu piciorul! https://www.stiripesurse.ro/scandal-la-cn-pnl-consiliul-europei-obliga-pnl-sa-isi-schimbe-sigla-orban-a-izbucnit_2000604.html
    Poate fi si o stire falsa, se practica orice si oricand in Romania si in europa!

Leave a Reply