Ruptura ligamentului încrucișat anterior și leziune asociată a meniscului, tratate la SANADOR

La nivelul genunchiului, una dintre cele mai frecvente leziuni este ruptura ligamentului încrucișat anterior. În cazul unui accident sportiv, situația poate deveni mai gravă atunci când ruptura ligamentului este însoțită de leziuni ale altor structuri de la nivelul genunchiului, așa cum este leziunea de menisc.

Într-o astfel de situație s-a aflat Mircea, care a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, la Dr. Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie și traumatologie cu competență în chirurgie artroscopică, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie, după ce a suferit un accident în timpul unui meci de fotbal. După consultația clinică și investigația imagistică (RMN), pacientului i-a fost recomandată rezolvarea chirurgicală atât a leziunii de menisc medial, cât și a leziunii complete de ligament încrucișat anterior.

„Înainte de a veni la Dr. Liviu Ojoga, aveam o durere intensă la nivelul genunchiului, era imposibil să îndoi genunchiul sau să mișc piciorul, deci nu mai aveam cum să mă deplasez. Despre Dr. Ojoga am aflat de la un prieten, care l-a recomandat drept cel mai bun în rezolvarea problemelor ortopedice. Experiența mea la SANADOR a fost una cât se poate de plăcută, personal medical foarte amabil și prompt la nevoile pacientului”, povestește Mircea.

Recuperarea după ligamentoplastie a durat 4 luni, timp în care pacientul a urmat recomandările medicului ortoped și ale specialistului kinetoterapeut. Ulterior, acesta a reînceput să practice sporturi precum alergările montane și mersul pe bicicletă.

Datorită colaborării dintre echipele medicale formate din medicii ortopezi, medicii radiologi și specialiștii în medicină fizică și reabilitare diagnosticul, tratamentul și recuperarea pacienților are loc corect, rapid și cu rezultate foarte bune. „Pot spune că am ajuns pe mâini bune și îl recomand pe Dr. Liviu Ojoga tuturor celor care întâmpină astfel de probleme. E un bun profesionist. Chiar mai mult decât atât, am descoperit că e o persoană empatică și comunicativă. Nu pot decât să-i mulțumesc, lui și întregii echipe medicale de la SANADOR, pentru șansa de a relua activitățile preferate în condiții de siguranță”, a mai adăugat Mircea.

Echipa de Ortopedie și traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR tratează afecțiuni ale aparatului locomotor de cauze diverse: traumatisme, traumatologie sportivă, afecțiuni inflamatorii, boli degenerative, boli congenitale, boli oncologice. Pentru o diagnosticare corectă la nivelul aparatului locomotor, pacienții pot găsi rezolvare prin intermediul consulturilor de specialitate, investigațiilor de laborator, imagistică și intervențiilor chirurgicale.

 

Leave a Reply