Rusia consideră că decizia Uniunii Europene de a deschide negocieri de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova este o una politizată care ar putea destabiliza blocul european. Pe de altă parte, Kremlinul a lăudat, vineri, Ungaria pentru că s-a opus acestui demers, relatează Reuters.

Retorica mincinoasă de tip sovietic a continuat.

“Negocierile de aderare la UE pot dura ani sau decenii. UE a avut întotdeauna criterii stricte de aderare şi este evident că, în acest moment, nici Ucraina şi nici Moldova nu îndeplinesc aceste criterii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Este clar că aceasta este o decizie absolut politizată, dorinţa UE de a demonstra sprijin pentru aceste ţări. Dar astfel de noi membri ar putea destabiliza UE şi, din moment ce trăim pe acelaşi continent cu UE, noi, bineînţeles, urmărim îndeaproape acest lucru”, a adăugat Peskov.

Summitul nu a reuşit să ajungă la un acord şi asupra unui pachet de ajutor financiar de 50 de miliarde de euro pentru Kiev, din cauza opoziţiei Ungariei. “Ungaria are propriile interese. Iar Ungaria, spre deosebire de multe alte ţări din UE, îşi apără cu fermitate interesele, ceea ce ne impresionează”, a spus Peskov, potrivit news.ro.

Ungaria practică o politica pro Rusia de cand la putere este Orban Viktor cu partidul sau, FIDESZ. Optiunea in favoarea invadatorilor Ucrainei a mers in paralel cu declaraţii şi comportamente revizioniste faţă de România.

Leave a Reply